معماری
خانه / درمان بیماریها با سرد نوشها و دمنوشهای گیاهی / سکنجبین زرشک و این همه خاصیت برای بدن در طب سنتی
سکنجبین زرشک
سکنجبین زرشک

سکنجبین زرشک و این همه خاصیت برای بدن در طب سنتی

 سکنجبین  زرشک و این همه خاصیت برای بدن در طب سنتی

سکنجبین  زرشک

این سکنجبین برای بازکردن انسداد عروق و تسکین حرارت معده و قلب نافع است و تب های صفراوی را کاهش میدهد و اشتهاآور و مذر است و سردردهای گرم را تسکین میدهد.

۷۵۰ گرم زرشک تمیز را در یک لیتر آب و ۶۰ گرم گلاب ۱۲ ساعت خیس کنند، پس از صاف کردن، آب آن را گرفته و یک کیلوگرم شکر به آن اضافه کنند و بجوشانند و با مقداری سفیدهٔ تخم مرغ کف آن را کاملاً بگیرند و پس از صاف شدن از روی حرارت برداشته، بگذارند که ذرد (رسوب) شکر ته نشین شده آن را صاف کنند و دوباره در ظرفی ریخته و ۱۰۰ گرم سرکه انگوری کهنه و ۱/۵ کیلوگرم آب به ذر آن اضافه کرده بجوشانند تا قوام آید

مقدار مصرف هر بار CC ۶۰ است.

نسخهٔ دیگری برای تهیهٔ سکنجبین زرشک با همان خواص

۲۵۰ گرم زرشک بی دانه را در یک لیتر آب و ۶۰ گرم گلاب ۱۲ ساعت بخیسانند و پس از صاف کردن یک کیلوگرم قند داخل آن نموده بجوشانند و با سفیدهٔ تخم مرغ کف آن را بگیرند و از آتش گرفته بگذارند تا ذرد (رسوب) آن تهنشین شود و آن را مجددا صاف کرده و با ۱۰۰ گرم سرکه انگوری کهنه روی شعله ملایم بجوشانند تا قوام آید و در شیشه نگهدارند

مقدار مصرف آن CC ۶۰ است.

عده ای از حکمای طب سنتی ایران در این سکنجبین نیز آب به یا آب سیب و یا آب انار داخل می کنند و ممکن است از ادویهٔ مقوی معده و کبد و قلب نیز به آن اضافه نمود.

همچنین ببینید

سکنجبین گل سرخ

سکنجبین گل سرخ را چگونه تهیه کنیم …؟؟

سکنجبین گل سرخ را چگونه تهیه کنیم …؟؟   گل سرخ چیست ؟ گل سرخ …

پاسخ دهید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *