معماری
خانه / درمان دیابت / شنبلیله، داروی طبیعی مفید برای درمان دیابت
خواص شنبلیله
خواص شنبلیله

شنبلیله، داروی طبیعی مفید برای درمان دیابت

شنبلیله، داروی طبیعی مفید برای درمان دیابت

قسمت مورد استفاده گیاه شنبلیله برگ، ساقه و تخم آن است. تخم شنبلیله مصرف طبی دارد. شنبلیله دارای ویتامینهای C، مواد معدنی، سدیم، پتاسیم، آهن، منیزیم، کلسیم، فسفر و پروتئین، کربوهیدرات و فیبر غذایی است. حدود نیمی از وزن دانهٔ شنبلیله را فیبر معمولی به نام موسیلاژ تشکیل می دهد. شنبلیله، یکی از پرمصرف ترین گیاهان برای کنترل بیماری دیابت به حساب می آید.

 بذر شنبلیله برای درمان مفید است. مصرف شنبلیله موجب تسکین علایم دیابت مانند پرنوشی و پرادراری می شود. مصرف سبزی شنبلیله موجب کاهش قند خون می شود و به دیابتی ها کمک می کند. قدرت دانه های شنبلیله را که مدت های زیادی است در آسیای میانه و هند برای درمان تعدادی از بیماری ها از جمله دیابت مصرف می شود، نادیده نگیرید. شنبلیله دارای قدرت چشم گیری در پایین آوردن قند خون می باشد؛ به ویژه دانهٔ آن ساییده و مصرف شود. بذر شنبلیله، به عنوان ترکیبی با اثرات کاهش دهندگی گلوکز چربی های خون شناخته شده است. بیماران قندی و آن هایی که چربی خون شان زیاد است بهتر است هفته ای دوتا سه بار غذاهایی را مصرف کنند که در آن شنبلیله زیاد وجود داشته باشد. مدارکی وجود دارد که نشان می دهد دانه های شنبليله به تنظیم بیماری دیابت کمک میکنند. در مطالعه ای تأثیر مصرف تخم

شنبلیله بر گلوکزو چربی های خون افراد دیابتی نوع ۱ مورد بررسی قرار گرفت.

دانشمندان انستیتو ملی تغذیهٔ هند اخیراً دانه های شنبلیله را آسیاب کردند و پودر حاصل را به بیماران مبتلا به دیابت نوع ۱ دادند، سطح بالای قند خون آنها کاهش مسأله موجب شد که پژوهشگران نتیجه گیری کنند که دانههای شنبلیله آسیاب شدهمی توانند داروی طبیعی مفیدی برای درمان دیابت باشند. دانشمندان نشان دادندکه دانه های شنبلیله می توانند سطح قند خون و کلسترول (چربی خون) را هم در افراددیابتی و هم در افراد غیردیابتی کاهش دهند. افزون براین، دانشمندان مادهٔ فعال ژله مانندی است. که گالاکتومانان نامیده می شود. در مطالعه ای دیگر برافراد دیابتی نوع2مصرف روزانه ۱۵ گرم تخم شنبلیله حل شده در آب باعث کاهش قابل ملاحظه ای درغلظت گلوکز خون بعد از وعدهٔ غذایی گردید.

 دانه شنبلیله، ترشح انسولین را در بدن افزایش میدهد. شنبلیله مقاومت انسولین را در بدن کاهش می دهد و با افزایش تعداد گیرنده های گلوکز دریافت های پیرامونی، میزان قند خون را کاهش میدهد. کافی است دانه های شنبلیله را یک شب کامل در یک لیوان آب خیس کنید و روز بعد آن را بخورید و دانه ها را بجوید. شنبلیله، سطح کلسترول خوب خون (HDL) را افزایش داده و میزان کلسترول جزء بد خون (LDL) را کاهش می دهد، و به این طریق از بروز بیماری های قلبی . عروقی که خطری جدی برای بیماران دیابتی هستند، پیشگیری می کند.

 در پژوهش هایی برروی حیوانات اثبات شد که دانهٔ شنبلیله ژله مانند، به اسیدهای صفراوی می چسبند و کلسترول را پایین می آورند. درست همان کاری که داروهای متداول انجام می دهند. دانه های شنبلیله که مهمترین قسمت دارویی این گیاه است. با باز کردن مجاری عروق خون، از بروز سکتهٔ قلبی جلوگیری می کند.

توصیه های مهم غذایی:

دانهٔ پودر شده و اندام رویشی تازه و خشک شدهٔ شنبلیله را می توان به صورتدمنوش مورد استفاده قرار داد.

از مصرف زیاد و طولانی مدت شنبلیله، همراه با داروهای ضدانعقادی (از جمله آسپیرین) خودداری شود.

 بیماران دیابتی که تحت درمان دارویی هستند بایستی در مصرف شنبلیله (بهویژه تخم آن )با احتیاط عمل کنند. در صورت استفاده مقادیر درمانی (به خصوصیهمراه با دیگر داروهای پایین آورندهٔ قند خون) باید در مدت درمان هراز چند گاهی آزمایش خون برای اندازه گیری پتاسیم خون به عمل آید.

بین مصرف داروها و شنبلیله، حداقل ۲ ساعت فاصله قرار دهید.

همچنین ببینید

دیابت نوع ۱

دیابت نوع ۱ چیست؟!

دیابت نوع ۱ چیست؟! دیابت نوع ۱ این نوع دیابت، یک بیماری خودایمنی است. بیماری …

پاسخ دهید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *