معماری
خانه / بیماریهای مخصوص کودکان / شیر خشکی مناسب برای کودکتان انتخاب کنید…!
شیر خشکی مناسب
شیر خشکی مناسب

شیر خشکی مناسب برای کودکتان انتخاب کنید…!

شیر خشکی مناسب برای کودکتان انتخاب کنید…!

انتخاب نوع شیر و لوازم مورد نیاز برای تهیه شیر

 انتخاب شیر :اگر نوزاد، نارس یا دچار بیماری اختصاصی نباشد و کاملاً سالم باشد، بهترین شیر خشک، نوعی است که از شیرگاو تهیه شده و ترکیبات و نسبت آنها تا حدامکان شبیه شیر مادر و همچنین دارای ویتامین باشد. شما باید از پزشک متخضص کودکان سؤال کنید کدام یک از شیرهای خشک موجود در بازار برای نوزاد و کودکتان مناسب تر است و آن را خریداری نمائید.ba1756-1

شیشه شیرخوری و پستانک و لوازم مورد نیاز برای تهیه شیر خشک:

شیشه های عمودی که در قسمتفوقانی آن پستانک باشد، برای جوشاندن ساده تر و راحتتر از شیشه های شبیه کشتی میباشد. سطح داخلی شیشه باید صاف و دهانه اش گشاد باشد تا به سادگی بتوانید.

داخل آن را بشوئید. شیشه شیرخوری باید دارای درپوش باشد تا پستانک آلوده نگردد. برای کودکانی که فقط شیر خشک میخورند، حداقل ۶ تا ۸ شیشهٔ شیرخوری ۲۵۰پستانک شیشه شیرخوری باید مناسب و خوب و اندازهٔ آن نه بزرگ و نه کوچک باشد. سوراخ پستانک باید به اندازهای باشد که اگر شیشه شیرخوری را وارونه کنید در هر ثانیه ۲ تا ۳ قطره شیر از آن چکیده شود.

اگر سوراخ پستانک تنگ باشد، کودک هنگام شیر خوردن خسته می شود یا همراه شیر مقداری هوا میبلعد و دچار دل درد میگردد. زمان شیر خوردن شیرخوار نباید بیش از ۱۰ تا ۱۵ دقیقه طول بکشد. سوراخ پستانک در هر نوبت باید امتحان شود، زیرا ممکن است به وسیلهٔ ذرات شیر مسدود گردد و کودک نتواند از شیشه شیرخوری شیر بخورد و هنگام شیر خوردن گریه کند. بزرگ بودن سوراخ پستانک نیز موجب می شود که شیر به مقدار زیاد وارد دهان کودک شود و کودک همراه شیر مقداری هوا ببلعد.

 شستن شیشه شیر خوری و پستانک:بعد از شیر دادن به کودک بلافصله باید شیشه شیرخوری و پستانک را با آب نیمه گرم و صابون بشوئید و داخل آن را کاملاً تمیز نمائید تا ذرات شیراز شیشه شیرخوری و پستانک خارج شود

استریل کردن شیشه شیرخوری و پستانک: شیشه شیرخوری و پستانک باید استریل شود. برای استریل کردن میتوانید شیشه های شیرخوری، پستانک ها، درپوش آنها و لوازم دیگر را به دو روش استریل کنید:

۱- آنها را در آبی که دارای مایع ضد عفونی هیپوکلریت یک درصد است، خیس کنید (۳۰ گرم از مایع میلتون در یک لیتر آب حل شده باشد) و بعد آنها را کاملاً با آب تمیز بشوئید.

۲- روش جوشاندن، بدین ترتیب که تمام لوازم را در قابلمه ای که برای این منظور تهیه شده است قرار دهید و به مدت ۱۰ دقیقه بجوشانید. سپس در حالی که دهانه شیشه ها باز و از آب خارج است، مدتی در ظرف نگهدارید. چون پستانک ها معمولاً زود خراب می شوند، آنها را بیش از ۳ دقیقه در آب جوش قرار ندهید.

۲- بعضی از پستانک ها و شیشه های شیرخوری طوری تهیه شده است که میتوانید آنها را در ماشین ظرفشوی که آبگرم با درجه حرارت بالا دارد، قرار دهید و استریل نمائید. موقعی که بطری ها را در ظرفشوی می گذارید، باید آنها را به صورت وارونه قرار دهید در چند ماه اول تولد، آبی که با آن شیر تهیه می کنید و وسایل شیرخوردن کودک بایدکاملاً استریل گردد، زیرا یکی از علل مهم استفراغ و اسهال کودکان شیر خشک خوار در سال اول تولد، آب آلوده و استریل نکردن وسایل تهیه شیر میباشد. اگر آب منطقه زندگی شما آب لوله کشی شده و بهداشتی است، در سال دوم تولد میتوانید برای تهیهشیر از آن آب استفاده نمائید.

همچنین ببینید

کودکان معلول

ایجاد علاقه و سرگرمی در کودکان معلول

ایجاد علاقه و سرگرمی در کودکان معلول  اوقات فراغت در زندگی هر کودکی اهمیت دارد. …

پاسخ دهید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *