معماری
خانه / دانستنیهای مفید پزشکی و رژیم غذایی / شیر مادر بهترین غذاست2!!
تغذیه با شیر مادر
تغذیه با شیر مادر

شیر مادر بهترین غذاست2!!

شیر مادر بهترین غذاست!!

شیر مادر

احتمالاً شنیده اید که شیرمادر بهترین غذاست ولی معنی این عبارت واقعاً چیست؟ چنین به نظر میرسد که پژوهشگران تقریبا هرروز درباره فواید تغذیه نوزاد با شیرمادر، به کشفیات تازه دست مییابند. آنها دریافته اند کسانی که در هنگام طفولیت با شیرخشک تغذیه شده اند، بیشتر از بقیه خرخر می کنند! این موضوع آن قدری که به نظر می رسد، احمقانه نیست. ظاهرا پستانک های سفت شیشه شیر دهان نوزاد را بیش از بافت پستان از شکل طبیعی خود خارج می کند و این تغییر شکل باعث خرخر کردن طفل خواهد شد و نیز باعث میشود که دندان های کودکان هنگام رویش کج و نامنظم گردند. در هنگام بارداری، کودک برای زندگی و رشد،از طریق جفت کاملاً وابسته به شماست. پس اززایمان، پستان های شما هر چیزی را که نوزاد برای رشد به آنها نیاز دارد، به او می دهد و کاری را که رحم شماره کرده است، دنبال می کنند. شیر مادر مایعی حیاتی و حاوی پادتن ها، هورمون ها و بسیاری از موادی است که ما هنوز در آغاز راه برای شناخت آنها هستیم و نمی توان آنها را در ظرفی انبار کرد. شیر شما دائماً تغییر می کند و در لحظاتی حیاتی، رشد جسمی و هوشی نوزاد شما را تحریک میکند. برای مثال، نوزاد شما در هنگام تولد از سیستم ایمنی پیشرفته ای برخوردار نیست. به جای آن بدن شما پادتن هایی را تولید می کند تا علیه میکروبهای خاص که نوزاد با آنها در تماس خواهد بود بجنگد و این پادتن ها را از طریق شیر به نوزاد منتقل می کند. این یکی از علل ابتلای بیشتر نوزادان شیرخشک به بیماری هاست. تا کنون کسی فرمول شیر مادر را که مایعی است پیچیده، زنده و سازگار با نیازهای نوزاد و دست کم ۳۰۰ عنصر مختلف را در خود دارد، کشف نکرده است که مشابه سازی کند. شیرهای خشکی که در مغازه ها فروخته میشوند، از شیر گاو تغییر یافته و خشک شده، تهیه می شوند. هنگامی که عناصر جدیدی در شیر مادر کشف می شوند، تولیدکنندگان شیرخشک ممکن است آنها را به شکل مصنوعی به شیر خشک ها اضافه کنند، ولی اضافه کردن این مواد، تضمینی برای این که کارکرد انها مثل شیرمادر باشد، نیست.برای مثال، تولید کنندگان شیرخشک، بیش ازمیزانی که در شیر مادر وجود دارد، آهن به شیرخشک اضافه می کنند، ولی از آنجا که این آهن به شکلی است که جذب آن مشکل است، بخش اعظم آن دفع می شود. پروتئین موجود در شیرگاو هم چون برای رشد گوساله مناسب است، دقیقا مثل پروتئین شیرمادرنیست. هرچند تولید کنندگان شیرخشک تا جایی که می توانند شیرگاو را تغییر می دهند و آن را برای نوزاد انسان آماده می سازند، چون پروتئین این شیر با شیرمادر فرق دارد ایجاد حساسیت هایی چون اگزما و خس خس سینه می کند. نوزادانی که با شیر مادر تغذیه می شوند بسیار کمتر از نوزادان شیرخشکی دچار عفونت های تنفسی یا خس خس سینه می شوند. اگر در خانواده شما یا همسرتان سابقه آلرژی، آسم یا اگزما وجود دارد، تغذیه با شیر مادر باعث می شود که کودک دچار چنین عوارض کربوهیدراتهای (قند و نشاسته) شیرمادر سریع تر از روده ها عبور می کنند، در نتیجه فرصت چندانی برای باکتریها باقی نمی ماند که از این مواد تغذیه کنند. شاید این یکی از دلایل شیوع ناراحتیهای روده ای در نوزادان شیرخشکی باشد. همچنین شاید یکی از دلایلی که نوزاد تغذیه شده با شیرمادر، کمتر دچار یبوست می شود و مدفوعش بوی ملایم تری دارد، همین باشد. شاید یکی از دلایلی که نوزادان شیرخشکی، فاصله بین وعده های شیر خوردنشان طولانی تر است، همین نکته باشد. طعم شیر مادر باتوجه به نوع تغذیه او تغییر می کند. اگر مادر ادویه کاری مصرف کند، شیر او طعم تند ادویه کاری را به خود میگیرد! به همین دلیل نوزادانی که با شیر مادر تغذیه میشوند، همان طعم هایی را تجربه خواهند کرد که بعدها هنگامی که با اعضای خانواده غذا خواهند خورد، تجربه می کنند. ما تازه در آغاز کشف فواید تغذیه نوزاد با شیر مادر در بلند مدت هستیم. پژوهش ها نشان داده اند که این فواید تا مدتها پس از توقف شیر دادن کودک باقی میمانند. آزمون های هوشی کودکانهفت یا هشت سالهای که نارس به دنیا آمده و با شیرمادر تغذیه شدهاند، نشان می دهند که آنها نسبت به سایر نوزادان نارس نمرات بالاتری میگیرند، هرچند شیرخشک این نوزادان از زمانی که این نتایج به دست آمده اند تغییر کرده است. آزمون های هوشی (IQ) در نوزادان کامل هم این تفاوتها را نشان میدهند، هرچند این تفاوتها همیشه، روشن و صریح نیستند.

همچنین ببینید

حساسیت غذایی

چگونه در برابر حساسیت بدن خود را ایمن کنیم؟؟

چگونه در برابر حساسیت بدن خود را ایمن کنیم؟؟ ایمنی زایی در برابر حساسیت  مطالعات …

پاسخ دهید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *