معماری
خانه / اشنایی با داروهای گیاهی / طرز تهیهٔ سکنجبین برای درمان گرفتگی عروق و تب های شدید
سکنجبین
سکنجبین

طرز تهیهٔ سکنجبین برای درمان گرفتگی عروق و تب های شدید

    نسخهٔ دیگری برای تهیهٔ سکنجبین 

این سکنجبین برای بازکردن انسداد عروق و برای استسقامفید است. مدر و مسکن بوده و برای تب های تند و شدید مؤثر است.

طرز تهیه سکنجبین:

ابتدا شکر را با آب به اندازه کافی می جوشانیم و صاف می کنیم. نعناع را پاک کرده و می شوییم. نعناع را 3 تا 4 دسته می کنیم و با نخ یا چوب می بندیم. سپس داخل شکر آب ریخته آنقدر بجوشانید تا به قوام آید. سرکه و گلاب را اضافه کرده بگذارید کمی بجوشد. هر گاه با کفگیر مایع را برداشته ریختیم مایع در لبه کفگیر نیم دایره جمع شود و وسطش شکاف بخورد، سکنجبین آماده است.

تخم کاسنی ۲۱۶ گرم، تخم خیار ۳۰ گرم، مغز تخم خربزه ۱۶ گرم، پوست ریشهٔ کاسنی ۳۲ گرم و پوست ریشه بادیان، ۱۰ گرم. همه را نیم کوب کرده در ۱/۵ لیتر آب و ۷۵۰ گرم سرکهٔ انگوری ۲۴ ساعت بخیسانند و سپس در ظرفی آن را بجوشانند (مرحج دیگ سنگی است) تا ربع آن برود، پس از سرد شدن آن را صاف نمایند و ۳ کیلوگرم شکر به آن اضافه گردد و با حرارت ملایم بجوشانند تا قوام آید و مقداری در حدود ۳۵ گرم گلاب در آن ریخته، بگذارند چند جوش بزند و آن را بردارند و پس از سرد شدن در شیشه ای ریخته نگه دارند.

مواد لازم :
آب 2 لیوان
شکر 1 کیلوگرم
نعناع تازه 150 گرم
سرکه 100 گرم

طرزتهیه:
ابتدا شکر را در آب حل کنید وب گذارید بجوشد ، سپس نعنا را خوب و به دقت شسته در مخلوط در حال جوش قرار دهید تا عطر و طعم نعنا جذب شود . سپس کم کم سرکه را اضافه نمایید و اجازه دهید شربت غلیظ شود در پایان شربت را از صافی رد کنید.

نکات تکمیلی در مورد طرز تهیه سکنجبین

طرز تهیه سکنجبین جزو نوشیدنی – انواع شربت میباشد
زمان آماده سازی مواد اولیه و مایحتاج آن حدودا 10 دقیقه
و زمان پخت و انتظار آن در حدود 20 دقیقه میباشد .
طرز تهیه سکنجبین را می توانید در وعده دسر – سرو کنید .
همچنین میتوان در ماه رمضان به عنوان افطار – میل کرد .
توجه نمایید مقدار مواد اولیه و دستور تهیه برای 15 نفر مناسب میباشد .

همچنین ببینید

زنجفیل

بررسی خواص طبی زوفا و زنجفیل

بررسی خواص طبی زوفا و زنجفیل خواص طبی زوفا( Hyssop) گرم و خشک سرفه و …

پاسخ دهید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *