معماری
خانه / دانستنیهای مفید پزشکی و رژیم غذایی / علائم و عوارض نارسایی و بیماری کبد
علائم و عوارض نارسایی و بیماری کبد
علائم و عوارض نارسایی و بیماری کبد

علائم و عوارض نارسایی و بیماری کبد

علائم و عوارض نارسایی و بیماری کبد

  • اگر همیشه احساس خستگی می کنید.
  • اگر صبح ها با ناراحتی از خواب بیدار می شوید.
  • اگر سردرد همیشگی دارید.
  • اگر در هنگام صبح دهانتان تلخ است.
  • اگر بدنتان دانه میزند یا خارش دارد.
  • اگر زود به زود دچار مسمومیت می شوید.
  • اگر زیر چشمانتان پف می کند.
  • اگر نوجوانان شما دچار چاقی هستند
  • اگر دردهای زیر دنده راست یا ناحیه کبد دارید.
  • اگر دچار خارشی سر هستید.
  • اگر بعد از حمام دچار حساسیت یا خارش می شوید.
  • اگر دهانتان معمولاً خشک می شود.
  • اگر غالباً دچار آبریزش بینی می شوید.
  • اگر دهانتان بوی بد می دهد.
  • اگر چشمهایتان شفافیت خود را از دست داده است
  • اگر پشت سرتان غالباً درد میکند.
  • اگر اسید اوریک بدنتان زیاد شده است.
  • اگر بیماری قند و دیابت شما را اذیت میکند.
  • اگر تخلیه روده هایتان ناقص انجام می شود.
  • اگر گهگاه دچار سرگیجه می شوید.
  • اگر دچار دردهای ناشناخته در بدنتان هستید و یا از دردهای گردشی در بدن رنج می برید.
  • اگر دچار کم خونی هستید.
  • اگر چشمهایتان صبح ها با خستگی باز میشود.
  • اگر رنگ پوست یا چهره شما تیره شده است.
  • اگر چشمهایتان دچار گودی شده است.
  • اگر میل به شیرینی زیاد دارید.
  • اگر دارای لکهای سیاه زیر  چشم یا نقاط دیگر بدن هستید.
  • اگر زیر  چشم های شما سایه انداخته است .
  • اگر احساس ترشی در معده می کنید.
  • اگر گهگاه در مقابل دیدگانتان مگس پران می شود.
  • اگر دایماً حالت استفراغ و تهوع دارید.
  • اگر با هر چیزی دچار حساسیت یا خارش می شوید
  • . اگر دچار سرگیجه می شوید.
  • اگر دچار بیثباتی قند خون هستید.
  • اگر عرق و یا بدنتان بدبو است.
  • اگر دچار التهاب یا قرمزی زبان هستید.
  • اگر لکه های تیره یا دانه هایی بر روی بدنتای ظاهر میشود.
  • اگر دچار گرمی شده اید و دچار التهاب دهان هستید.
  • اگر چشمهایتان زردرنگ شده است.
  • اگر از تب های متناوب خسته شده اید.
  • اگر زبانتان باردار است.
  • اگر یبوست مزاج هستید.
  • اثر دچار چربی پوست سر و سبوره شده اید.
  • اگر در ناحیه مقعد احساس  سوزش یا دچار خونریزی شده اید.
  • اگر دچار ریزش موری سر، ہی موقع یا زودرس، شدہ اید ۔
  • اگردچارلکی و پیس گردیده اید.
  • اگر پس از صرف نهار و شام دچار خواب آلودگی یا بیحالی می شوید.
  • اگر بی علت دچار افسردگی یا غم زدگی می شوید.
  • اگر حس می کنید شکمتان بزرگ شده است.
  • اگر دچار عفونت و چسبندگی مواد دفعی به سنگ توالت می شوید. اگر گاهی دچار سیاه رفتن چشم ها یا سرگیجه می شوید.
  • اگر چربی خونتان بالا رفته و یا دچار ازدیاد تری گلیسرید خون شده اید.
  • اگر پس از صرف غذای چرب دچار دل درد می شوید.
  • اگر دچار نفخ شکم و بعد از غذا می شوید.
  • اگر گرفتار واریس رگهای پا هستید.
  • اگر دچار جوش صورت می باشید.
  • اگر از میگرن رنج می برید.
  • اگر دچار بی اشتهایی شده اید. ا
  • گر دچار خونریزی معده می شوید.
  • اگر صبح ها حالت تهوع داشته و صفرا و مواد تلخ، دفع می کنید.
  • اگر دچار بواسیر و تورم ناحیه مقعد شده اید.
  • اگر پاهایتان ورم کرده است.
  • اگر دچار زردی پوست و تب شده اید.
  • اگر بزاق دهانتان زیاد ترشح می شود.
  • اگر عطش زیادداشته و احساس تشنگی دایمی می کنید.
  • اگر سنگ کیسه صفرا دارید.
  • اگر داروهای شیمیایی زیاد مصرف می کنید.
  • اگر غذاهای سرخ کردنی مصرف می کنید.
  • اگر غذاهای صنعتی و کارخانه ای مصرف می کنید.
  • و اگر قند و چای و نوشابه و انواع نوشیدنیهای شیرین مصرف می کنید.

توجه داشته باشید در تمام این موارد کبد و کیسه صفرای شما مسؤول است. پس به فکر  اصلاح، درمان، سالم سازی و پاکسازی آنها باشید.

نکتهٔ مهم این است که معمولاً افراد برای درمان علایم بیماریهای ذکر شده، به داروهایشیمیایی رو می آورند در صورتی که آنها خود باعث مسمومیت بیشتر کبد می شود و ممکن است فقط علایم را تخفیف دهند و یا آن را از بین ببرند، ولی عوارض و علایم در جای دیگر سر بر می آورند و انسان را بیمار میکنند.

دکتر «ساندرا کابوت»  پس از بیست سال پژوهش و تحقیق و بررسی، روی بیش از بیست هزار نفر بیمار، میگوید: «امروزه با وجود این که کامپیوتر، اینترنت و سیستم های پیشرفتهٔ ماهواره ای، برای هدایت ناوگان های هوایی داریم و به پیشرفتهای حیرت انگیزی دست یافته ایم؛ شگفت آور است که کسی نپرسیده چرا این همه آدم چاق و بیمار داریم که برای مشکل خود راه حلی پیدا نکرده اند؟ دلیلش این است که ما با طب امروزی مدرن از مسیر منحرف شده ایم و به جای درمان علت بیماری، به رفع علایم و نشانه های آن پرداخته ایم.

افزایش وزن و بسیاری از بیماری های دیگر، ناشی از مقدار مصرف کالری روزانهٔ ما نیست بلکه نشانگر اختلالات کبدی نیز می باشد. ما با رژیم های غذایی مد روز و ورزش های تند و کور کردن اشتها می خواهیم بیماریها را درمان کنیم. ما به بیماری ها با داروهای سمی، مانند: اشتهابر، ملین، و… حمله می کنیم. اما نتوانسته ایم علت واقعی اختلال کبد را از بین ببریم و در حقیقت پرکارترین اندام بدن را نادیده گرفته ایم و با پیامدهای هولناک این غفلت خود روبرو شده ایم».” یک بار دیگر به علایم و نشانه ها مراجعه کرده و آنها را مطالعه کنید تا ببینید پزشکی مدرن چه غفلتی را بر ما تحمیل کرده است.

میلیونها زن و مرد، با این علایم دست به گریبانند و میلیونها دلار خود را در سالن های ورزشی، درمانگاه ها، سالن های زیبایی، داروخانه ها و مطب پزشکان خرج میکنند؛ ولی نتیجه لازم را نمی گیرند. رییس دانشگاه علوم پزشکی تهران با اشاره به وجود الگوهای نامناسب زندگی در ایران گفت: ۴۰ درصد مردم به خصوص زنان افزایش وزن دارند؛ بیش از ۲۰ درصد آنها سیگاری هستند و میزان بیماری های ناشی از فشارهای روحی و روانی، کم تحرکی و افزایشی چربی خون، بالا رفته است. وی گفت: ۵۰ درصد مرگ ومیرها در ایران به علت نامناسب بودن روش های زندگی است. و ما باید با توجه به تغییر الگوی بیماری ها، روش های درمان را هم عوض کنیم

وی تأکید کرد که باید از روش نگرش بیمار نگر به سلامت نگر با بیماریها به صورت فعال برخورد کنیم.”

برای این که بیشتر به اهمیت تغذیه و گرفتاری های ناشی از عدم توجه به کبد و گوارش پی ببرید به این آمار توجه کنید!

در بررسی علل فوت ۱۲/۰۰۰ نفر فوت شدگان شهر تهران این آمار به دست آمده است:

1) فوت بر اثر عوارض کبد    2930نفر

2)فوت براثر سوء هاضمه    1432 نفر

۳) فوت بر اثر مسمومیت غذایی ۱۰۴۳ نفر

4) فو ت بر اثر بیماری قلبی 1150 نفر

۵) فوت بر اثر روماتیسم سیاتیک – نقرس ۵۹۵نفر

۶) فوت بر اثر دیابت (بیماری قند) ۴۳۰ نفر

۷) فوت بر اثر افراط در نوشابه ۱۶۰ نفر

۸) فوت بر اثر سکته    360 نفر

۹) فوت بر اثر سرطان ۱۰۸ نفر ۱۰) فوت بر اثر فشار خون ۱۳۰۰ نفر

۱۱) فوت بر اثر کمی ویتامین ها (سوء تغذیه) ۱۳۵۰ نفر

۱۲) فوت بر اثر سموم ۳۶ نفر

۱۳ )فوت بر اثر تصادف – تصادم -نزاع – قتل ۱۹۴ نفر

۱۴) فوت بر اثر امراض عفونی ۹۸ نفر

۱۵) فوت بر اثر بقیه امراض و کلیه ۹۷۰ نفر

با توجه به آمار به دست آمده، بیشتر علل مرگ و میر، عدم توجه به غذاها و سوء هاضمه و عوارض ناشی از بیماری کبد میباشد. بوعلی سینا میگوید: «اگر اعضای رییسه بدن (مغز – کبد – قلب و کلیه ها) سالم باشند و تقویت شوند، خودشان کمبودهای جسمی و روانی بدن را جبران میکنند».”

کبد اندامی پرکار و پرمشغله است به طوری که دقیقه ای ۱/۵ لیتر خون از آن میگذرد.

کبد سالم، به قدری پرکار است که از فعالیت آن مقدار زیادی گرما تولید می شود؛ به طوری که شما پس از مصرف غذای سنگین احساس گرما می کنید.

کبد در سمت راست بدن، در قسمت بالای شکم و در حفاظ دنده ها قرار دارد و بزرگترین اندام درونی بدن است.

کبد از جهتی دیگر نیز منحصر به فرد است، زیرا از دو منبع خون میگیرد: الف: سرخرگ کبدی که از قلب میآید و خون تمیز و اکسیژن دار می آورد.

ب: سیاهرگی که از معده و روده می آید و مواد غذایی آماده شده از غذاهای خورده شده را برای کبد می آورد.

سرخرگ کبدی و سیاهرگ ورودی از باب کبدی وارد می شوند و در نقطه ورود به شاخه های مختلف تقسیم می گردند تا خون حامل مواد غذایی را به قسمت چپ و راست کبد برسانند. این مواد غذایی، در نهایت در سلولهای کبد در فضاهای بسیار ریز میکروسکوپی به نام سینوزویید تخلیه می شوند. این فضاها برای پاکسازی و تغذیه کبد بسیار اهمیت دارند و با سلولهای خاصی، مانند: سلولهای ذخیره ساز، سلولهای اندوتلیال و سلولهای مهم کوپفر احاطه شل هانال.

سلولهای کوپفر کاری بسیار تخصصی انجام میدهند به طوری که کبد نمی تواند آنها را به آسانی جایگزین کند. سلولهای مهم کوپفر به مثابه رفتگران اندرونی کبد هستند و همه میدانیم که اگر رفتگران اعتصاب کنند، زندگی غیر قابل تحمل میشود. سلولهای کوپفر، سیار و متحرکند و مانند هشتپای ریزی دیده می شوند که به هر سو

روانند و خون و مایع لنفاوی درون سینوزوییدها را پاکسازی میکنند. سلولهای کوپفر با این کار خود سلولهای مرده، سلولهای سرطانی، مخمرها، ویروسها، باکتریها، انگل ها، مواد شیمیایی مصنوعی، پروتئینهای نیمه هضم شده و یا تغییر ماهیت داده و ذره های خارجی خطرناک را محاصره میکنند و می بلعند. این سلول ها همین که طعمهٔ خطرناک خود را بلعیدند با آنزیم های خود آن را متلاشی میکنند. اگر سلولهای کوپفر با انجام کارهای دشوار و خسته کننده و طولانی، در مقابل زهرها و سموم (توکسینها) کمر خم کنند و نتوانند به خوبی کارکنند تا جایی که وظیفه کبد در پاکسازی خونی مختل شود، آن وقت انواع بیماریها به ویژه آلرژی، سردرد و خستگی مزمن سر بر می آورند. در چنین اوقاتی بهترین راه، توسل په برنامه غذایی پاک کننده کېدو رژيم پاکسازی و دفع سموم است.

گفتیم که مواد غذایی در فضاهایی به نام سنووییدها تخلیه می شوند؛ سینوزوییدها بعد از گذر از لابه لای سلولهای کبد، وارد وریدهای مرکزی می شوند که آنها نیز در وریدهای کبدی بزرگتر تخلیه می شوند و خون را از کبد به قلب بر میگردانند. بنابراین تمیزی و پاکی خونی که به قلب شما باز میگردد، به توانایی و کار این سینوزوییدها و سلولهای کبدتان بستگی دارد. کبد مادهٔ زرد متمایلی به سبز صفرا را تولید میکند. کار صفرا این است که چربی ها را به شکل ذرات معلق در می آورد تا از جدار روده جذب شوند. مایع صفرا را سلولهای کبدی تولید میکنند و آن را به درون مجراهای ریزی که در فاصلهٔ سلولها قرار دارد، میریزند. این مجراهای ریز که صفرا را جمع میکنند کانالیکول نام دارد. کانالیکول، انبار ذخیرهٔ مایع صفراست که از طریق سیستمیک به مجرای کبدی وصل می شود.

صفرا از مجرای کبدی میگذرد و سرانجام به روده میریزد (صفرا مایعی است شامل: آب، نمک های صفرا، کلسترول، رنگدانه ها، لسیتین، چربیها و الکترولیت ها) نمکهای صفرا را سلولها کبد میسازند و ماده اولیه آن کلسترول است که یا از غذا گرفته میشود و یا در جریان سوخت و ساز چربی ها ایجاد می شود. کلسترولی که در صفرا دیده میشود از سوخت وساز نمکهای صفرا حاصل می شود، ولیافزایش مقدار آن در صفرا به علت وجود چربی های اشباع شده فراوان در برنامهٔ غذایی، مصرف شکر سفید و قند سفید تصفیه شده است که به همراه غذاهای کم فیبر گیاهی و رژیمغذایی مدرن امروز رایج شده است.

کلسترول صفرا با لیسیتین و نمکهای صفرا ترکیب میشود و به شکل محلول به نام ذرات میسل در می آید که مطلوب است. اگر مقدار کلسترول صفرا بیشتر از حد طبیعی باشد، نمیتواند به حالت محلول بماند و ممکن است، رسوب نماید و سنگ صفرا ایجاد میکند. تولید صفرا در کبد، دارای فرآیندی دقیق و ظریف است، به طوری که تغذیهٔ بد و یا کمبود اسید آمینه تورین نظم آن را بر هم میزند. همهٔ موادی که برای تقویت کبد مصرف می شوند باید حاوی تورین، لیسیتین و دیگر تقویت کننده های گیاهی کبد باشند. رنگدانه هایی از قبیل بیلی روبین، صفرا را به رنگ زرد مایل به سبز در میآورند؛ اگر مجاریصفرا و سلولهای کبد آسیب ببینند و این آسیب در حدی باشد که بیلی روبین، همراه صفرا و از راه روده ها دفع نشود، رنگدانه های بیلی روبین در بدن انباشته میشوند؛ در نتیجه در پوست و چشم ها آثار زردی پیدا می شود که همان یرقان است.

همچنین ببینید

آلرژی در نوزادان

معمول ترین غذاهای آلرژی زا چه هستند؟

معمول ترین غذاهای آلرژی زا چه هستند؟ بدون شک شیرگاو معمولترین ماده  غذایی آلرژی زاست. …

پاسخ دهید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *