معماری
خانه / دانستنیهای مفید پزشکی و رژیم غذایی / غذای مناسب فصل زمستان خورش فسنجان با سویا قلقلی
خورش فسنجان با سویا قلقلی
خورش فسنجان با سویا قلقلی

غذای مناسب فصل زمستان خورش فسنجان با سویا قلقلی

غذای مناسب فصل زمستان خورش فسنجان با سویا قلقلی 

مواد لازم

(برای ٤نفر)

گردو: پیمانه بادام: ۱/۲ پیمانه

هویج: ۱عدد متوسط پیاز

خرد شده: ۱ عدد متوسط

شیره کشمش: به میزان لازم

رب انار شیرین: ۴ قاشق غذاخوری

زردچوبه، دارچین: به میزان لازم

زعفران آب شدہ: به میزان لازم

روغن کنجد: به میزان لازم

طرز تهیه

گردو و بادام را چرخ کرده یا می کوبیم. پیاز را با روغن کنجد و کمی زردچوبه تفت داده، سپس هویج را به صورت خلال ریز خرد کرده و به همراه دارچین به پیاز افزوده و مدتی تفت می دهیم. پس از آن مقداری حرارت ملایم پخته شود. در اخر رب انار شیرین و شیره کشمش را به خورش افزوده و مدتی می پذیم.

مواد لازم برای تهیه قلقلی ها

 سویا: ۱ پیمانه

پودر لپه: ۱ قاشق غذاخوری

بلغور گندم ا پیمانه

پیاز ا عدد کوچک

هو یج: اعدد کوچک

مقداری نمک و زردچوبه روغن کنجد

را از قبل خیس کرده، سپس در آبکش ریخته تا آب آن کاملا جدا شود. سویا را با مقداری نمک و زردچوبه می پزیم تا بدون آب شود. سویا و بلغور باید کاملا بدون آب شوند. پیاز را رنده کرده و آبش را جدا می کنیم. تمام مواد را با هم ۲ الی ۳ مرتبه چرخ کرده، سپس مواد را با دست ورز می دهیم. مواد آماده شده را گرد گرد کوچک کرده و در اردلپه می غلتانیم و با روغن کنجد با حرارت ملایم تفت می دهیم.

قلقلی ها را در ۲ دقیقه قبل از پخت کامل به فسنجان اضافه می کنیم.

طبع غذا: گرم و تر- ملین – مفید برای معده و روده ها و کبد – مفید برای سوداوی مزاج ها در فصل زمستان.

 مصلح :ادویه موجود در غذا- عرق کاسنی و شاتره

مزاج مواد:

هویج : گرم وتر روغن

کنجد : گرم و تر پیاز:

گرم و خشک

لپه: گرم و خشک

نمک: گرم خشک

زردچوبه: گرم و خشک

بلغور گندم: گرم و تر

گردو: گرم و خشک

بادام: معتدل

رب انار شیرین: سرد و تر

دارچین: گرم وخشک

زعفران: گرم و خشک

همچنین ببینید

زيره پلو

زيره پلو در طب سنتی

زيره پلو در طب سنتی مواد لازم مواد لازم برای تهیه  «زیره پلو» به شرح …

پاسخ دهید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *