معماری
غذای اطفال
غذای اطفال

غذای نوزادان و کودکان

غذای نوزادان و کودکان 

غذای اطفال

نظر به این که معده اطفال به طور متوسط، غذایی درون خود را در مدت دو ساعت و نیم هضم کرده و نیم ساعت هم بایستی استراحت معده را بعد از خالی شدن در نظر گرفت، بنابراین فاصله بین شیر دادن به طفل، حداقل دو و حداکثر سه ساعت بوده و در این مدت نباید به هیچ وجه پستان به دهان او گذاشت و مدت خوردن شیر هم از ۱۰ دقیقه تجاوز نکند. در غیر این صورت هم طفل خسته خواهد شد و هم پستان شیر خود را از دست می دهد و هم این که زیاد مکیدن آن برای مادر ایجاد ناراحتی می کند.گه گاهی در فاصله شیر دادن اگر طفل زیاد گریه و بی آرامی کند، باید آب قند به او داد، قند داغ رفع گرسنگی موقت از وی کرده و هم او را ساکت میسازد و هم خواب طفل را تأمین میسازد.

اگر مقداری ترنجبین و گز علفی را در آب جوشانده ناخنک (اکلیل الملک) حل کرده و دو، سه قاشق از آب صاف کرده آن را به طفل بخورانند، هم نفخ معده و سنگینی شیر را برطرف می کند و هم دستگاه گوارش طفل را تقویت میسازد و هم طفل ارام و راحت میخوابد. غالبا پستان ها طرف صبح بیشتر شیر جمع می کنند، به علاوه شیر صبح از حیث ترکیب ارزش غذایی آن از شیر عصر بیشتر است، بانوانی که اولین طفل را زاییده اند، شیر آنها نسبتاً دیر جمع می شود و در روزهای اول کم میباشد ولی به مرور هر قدر که طفل را زیادتر شیر می دهند شیر افزونتر می شود.بنابراین نباید کم شیری روزهای اول را حمل بر آن کنند که شیر آنها برای تغذیه طفل کافی نیست، بلکه هرچه بیشتر طفل پستان را بمکد یا به کمک دست یا شیر دوش شیراز پستان دوشیده شود، روز به روز رو به ازدیاد می گذارد و تا روزهای چهلم کاملا شیر اضافه و به حد کافی میرسدبرای زیاد شدن شیر باید شیردان را بکوبند و داخل آش های مختلف مخصوصاً آش رشته کرده و میل کنند، شیردان گوسفند و سرکه شیره، شیر را زیاد می کند.

همچنین ببینید

تخم کاهو

تخم کاهو و خواص درمانی آن….

 تخم کاهو و خواص درمانی آن…. خواص تخم کاهو: تخم کاهو از نظر طب قدیم …

پاسخ دهید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *