معماری
خانه / دانستنیهای مفید پزشکی و رژیم غذایی / فاویسم در کودکان چیست و چه رابطه ای با مصرف باقلا دارد؟
بیماری فاویسم
بیماری فاویسم

فاویسم در کودکان چیست و چه رابطه ای با مصرف باقلا دارد؟

فاویسم در کودکان چیست و چه رابطه ای با مصرف باقلا دارد؟

بیماری فاویسم

بیماری فاویسم یکی از شایعترین اختلالات ارثی آنزیمی میباشد که در پسران فقط توسط مادر منتقل شده و از شیوع بیشتری برخوردار است ولی در دختران شرط گرفتن این بیماری آن است که هم مادر و هم پدر کودک مبتلا به کمبود آنزیم (گلوکز، ۶ فسفات و هیدروژناز) یا (GPD) باشند. شایعترین سن مبتلا شدن و ایجاد بیماری در سنین ۲ تا ۴ سالگی میباشد ولی در کل در اطفال کمتر از ۱۱ سال بسیار بیشتر از بالغین دیده می شود. گفتنی است که افرادی که دچار فاویسم نیستند بدون هیچ نگرانی می توانند از باقلا استفاده کنند زیرا دارای پروتئین قوی و حیاتی است. فاویسم در شهرهای شمالی ایران و به ویژه در فصلهای اردیبهشت و خرداد بیشتر اتفاق میافتد زیرا در این فصل، بوته باقلای سبز مازندرانی به گل و میوه می نشیند و افرادی که فاقد این انزیم هستند و یا کمبود انزیمی دارند در اثر مصرف باقلای خام پخته و یا تماس با آن و حتی با عبور از مزارع باقلا و استشمام بوی آن،لبه بیماری یرقان (زردی) دچار شده و گلبولهای قرمز آنها شکسته شدهو از قرمزی به زردی می گرایند. این بیماری از طریق انسان به انسانسرایت نمیکند.

علایم بیماری فاویسم

همولیز خون (تخریب گلبولهای قرمز) و در نتیجه زردی خفیف تا شدید، ضعف، خستگی و کوفتگی شدید، تب و لرز و گاه سنکوب، ازدیاد نبض و تنفسی، ضعف در کمر و شکم، رنگ پریدگی، ادرار خونی و کم خونی.

پیشگیری از درمان فاویسم

برای پیشگیری از بروز فاویسم افرادی که مستعد هستند باید از باقلا پرهیز کنند. برخی از بیماران نیز با گذشت سن به حالت طبیعی بر میگردند.

همچنین ببینید

چگونه از سرطان پیشگیری کنیم

برای پیشگیری از سرطان چه کنیم؟قسمت دوم

برای پیشگیری از سرطان چه کنیم؟ تحقیقات نشان داده اند که به دلیل مصرف زیاد …

پاسخ دهید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *