معماری
خانه / اشنایی با داروهای گیاهی / قارچ کومبوچا تولید مثل میکند
قارچ کومبوچا
قارچ کومبوچا

قارچ کومبوچا تولید مثل میکند

قارچ کومبوچا تولید مثل میکند

در هر نوبت کشت، یک قارچ جدید بر روی اصلی (بنا بر اصلی تقسیم یک سلول به دو سلول متساوی) به وجود میآید. دو لایه به آسانی از هم جدا می شوند ولی چنان چه مشکلی در این مورد پیش آمد، یک قیچی کاملا تمیز بردارید و دو لایه را از هم جدا کنید. از قارچ جدید برای تهیهٔ ظرفی دیگر از شربت استفاده کنید و یا قارج ضخیم تر را به دوستی هدیه بدهید. چنان چه همان روز قادر به آماده کردن کومبوچای جدید نیستید قارچ جدید را در ظرف شیشه ای در بسته و در مقداری از شربت قبلی نگه دارید و مقداری فضای خالی بین مایع و در شیشه باید بماند و تا هنگام مصرف، آن را در یخچال نگه داری کنید. توصیه می شود روزانه سه بار و هر بار ۱۵۰ سی سی تقریبا نصف لیوان معمولی، میل کنید (بهتر است بعد از غذا مصرف شود) در ضمن خوردن مقدار بیشتری از شربت هیچ ضرری ندارد، بهتر است برای شروع مقدار کمتری از شربت میل کنید و بعد به تدریج مصرف آن را به مقدار توصیه شده برسانید.

دمای مناسب کشت:

مناسب ترین دما برای تخمیر ۲۸ تا ۲۳ درجهٔ سانتی گراد، کمی بالاتر از میزان دمای متوسط در همهٔ دنیا است. چنان چه دما بین ۱۴ درجهٔ سانتی گراد در شب تا ۲۸ درجهٔ سانتی گراد در روز متغیر باشد مشکلی پیش نمی آید. وقتی دمای اتاق مثلاً ۳۶ درجهٔ سانتی گراد است بدان معنی نیست که دمای شربت نیز به همان اندازه است. دمای بالا باعث تبخیر بیشتر مایع میشود اما در بعضی مناطق حاره گاهی تا ٪۲۵ حجم مایع طی تخمیر به علت تبخیر کم می شود. هنگام تهیهٔ کومبوچا با افزودن سایر گیاهان طبی برای درمان بیماری ها باید به این امر مهم توجه کنید که در روزهای اولیهٔ کشت، میزان دما بسیار مهم است تا از فاسد شدن شربت جلوگیری شود ولی در ماه های سردتر سال می توانید مدت کشت را به ۱۰ روز افزایش دهید تا شربتی سالم به دست آورید، تغییرات لازم نسبت به مکان و فصل های مختلف سال صورتمی گیرد. در ضمن هر چه نوشیدنی ترش تر شود خواص آن افزون تر خواهد شد اما چون در اثر ترشی زیاد حالت سرکه پیدا می کند نوشیدن آن دشوارتر است.

سایر روش های گرمادهی و هوادهی به کومبوچا:

قفسه های چوبی خانه بهترین جا برای نگهداری کومبوچا است، درب قفسه را اندکی باز بگذارید تا هوا در آن جریان یابد ولی محوطهٔ داخلی تاریک باشد.

سینی های گرم کننده: چنین سینی هایی در دو اندازهٔ مختلف در بازار یافت می شوند.

کمربند گرم کننده: این نوع کمربند دور ظرف پیچیده می شود و در بازار موجود است، گرم کننده هایی که برای گرم کردن ظرف های نگه داری ماهی به کار می رود. بهتر است به جای آن ها به طور طبیعی از هوایی که داخل اتاق برای حرارت لازم زندگی استفاده می شود برای کومبوچا نیز استفاده شود ولی در جایی تاریک باشد.

ظرف کشت کومبوچا:

مناسب ترین ظرف برای تهیهٔ کومبوچا ظرف شیشه ای چینی و یا سفالی لعاب دار است، از به کاربردن فلز جداً خودداری کنید زیرا در تماس اسیدهای حاصل از تخمیر با فلز کنش و واکنش هایی پیش می آید. طعم کومبوچای که در ظرف استیل تهیه میشود با طعم کومبوچایی که در ظرف شیشه ای تهیه می شود تفاوت زیادی دارد. چنان چه از ظرف پلاستیکی استفاده می کنید باید از نوع مرغوب و مقاوم در مقابل اسید باشد، ظروفی که از جنس پلی وانییل و پلی پروپیلن و یا پلاستیک های ارزان قیمت است موجب به وجود آمدن تغییراتی در کشت می شود. برای رشد سریع تر قارچ هر چه سطح وسیع تری داشته باشیم بهتر است بنابراین ظرف های کم ارتفاع با قطر زیاد و دهانهٔ گشاد بسیار مناسب خواهند بود و حتماً باید مقداری فضای خالی در ظرف باقی باشد، هر چه ظرف بزرگتر و عمق آن کمتر باشد عمل تخمیر سریع تر و بهتر انجام می گیرد. برای کشت مداوم میتوان از ظروفی مشابه ظروف تخمیر بهره گرفت. خمره های لعاب دار کوچک قدیمی مناسب ترین ظروف برای این کار است. آب خالص و سالم و بدون مواد شیمیایی را در تهیهٔ کومبوچا استفاده کنید. ناخالصی های آب مانند کلر، سولفات آلومینیوم و فلوئور میباشد که عمداً برای ضد عفونی به آبهای آلوده اضافه می شود. از آنجا که کومبوچا میلیون ها باکتری مفید دارد باید با آب بدون گاز که در بطری ها به فروش می رسد و یا آبی که به طور کامل تصفیه شده است تهیه می شود.

آیا زنان حامله و بچه شیر ده میتوانند کومبوچا بنوشند؟

بهتر است با پزشک خود مشورت کنید و طی این دوره از مصرف کافئین بپرهیزید، بنابراین می توانید از انواع چای گیاهی مانند مقداری کمی برگ تمشک، گل قاصدک، آقطی استفاده کنید

ولی از به کار بردن انبه بپرهیزند زیرا ممکن است منجر به سقط جنین شود.

همچنین ببینید

درمان میگرن

درمان گیاهی میگرن در طب سنتی!!

درمان گیاهی میگرن در طب سنتی!! میگرن، سردردهای مزمن، سردردهای عصبی، گریپ فصلی، سینوزیت بادرنجبویه …

پاسخ دهید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *