معماری
خانه / بیماریهای مخصوص کودکان / مسمومیت غذایی یکی از بیماری های شایع در کودکان
مسمومیت های غذایی کودکان
مسمومیت های غذایی کودکان

مسمومیت غذایی یکی از بیماری های شایع در کودکان

مسمومیت غذایی یکی از بیماری های شایع در کودکان

مسمومیت غذایی

کودکان نیز همچون بزرگسالان در اثر خوردن غذاهای آلوده بیمار می شوند و علائمی را چون استفراغ، اسهال و دل درد، ظاهر می سازند. این بیماری را        مسمومیت غذایی  مینامند. عوامل باکتریایی و ویروسی، سموم باکتریایی (مواد شیمیایی که به وسیلهٔ باکتریها تولید می شود) و سموم تولید شده در غذاها، مسمومیت های غذایی ایجاد می کنند. مسمومیت غذایی دسته جمعی، هنگامی روی می دهد که عدهای همزمان از یک غذای آلوده استفاده کرده باشند. برخی از باکتریها به سرعت در غذاهایی خاص رشد کرده و یاسم تولید می کنند که این گاهی ممکن است با تغییر مزه و بوی غذا همراه باشد. علت های باکتریایی گونههای بسیاری از باکتریها موجب آلودگی غذاها میشوند. از این میان باکتری سالمونلا رایج ترین عامل مسمومیت غذایی است که به سرعت در شیر، تخم مرغ، مرغ و شت قرمز رشد می کند. اگر این غذاها به صورت خام و یا نیم پخته مورد مصرف قرار گیرند و یا از شیرپاستوریزه نشده استفاده شود، مسمومیت غذایی روی می دهد، بنابراین کودکان باید از خوردن این نوع غذاها و همچنین غذاهایی که بیش از یک ساعت خارج از یخچال مانده اند، خودداری کنند. باکتری استافیلوکوک، از دیگر باکتریهایی است که مسمومیت غذایی ایجاد میکند. این باکتری در عفونتهای پوستی و عفونتهای ناشی از سوختگی وجود دارد. اگر افرادی که دارای چنین عفونتهایی در دست یا صورت خود هستند، به غذا دست بزنند، عفونت آنها به غذا منتقل شده و باکتری استافیلوکوک به سرعت در غذا تکثیر می شود. نگهداری غذا خارج از یخچال، سرعت تکثیر باکتری را افزایش میدهد ونوجه داشته باشید که پختن غذا نمیتواند این سم را از بین ببرد. هاگ برخی از باکتریها نیز می توانند مسمومیت غذایی ایجاد کنند. اگر پس از هر بار توالت رفتن، دستها با صابون شسته نشوند، آلودگی به هاگ باکتریهای روده ای، در دستها باقی می ماند و به هنگام آشپزی، غذا را آلوده می کند. هاگ باکتری با پختن غذا از بین نمیرود، بلکه در محیط غذایی به سرعت رشد کرده و سم تولید میکند. سم تولید شده نیز نسبت به حرارت پخت مقاوم است و با خوردن غذا، مسمومیت ایجاد میکند. بوتولیسم یکی از انواع مسمومیت های غذایی است که در اثر یکی دیگر از باکتریهایی که هاگ تولید میکنند، ایجاد می شود. هاگ این باکتری در اثر بسته بندی غیربهداشتی کنسروها و مواد غذایی سم تولید می کند. اگر مواد غذایی به هاگ این تری آلوده باشند، نیم پخته ماندن آنها (کمتر از چند ساعت جوشیدن) پیش از بسته بندی، به تولید سم منجر می شود. برای پیشگیری از این مسمومیت، باید پیش از مصرف این غذاها، آنها را گرم کرد (پانزده تا بیست دقیقه جوشیدن)، زیرا در غیر این صورت، سم موجود در غذا از بین نمیرود و در سیستم گوارشی و عصبی نوعی ناراحتی ایجاد می کند که به بوتولیسم معروف است. عسل نیز ممکن است دارای این هاگها باشد. خوردن چنین عسلی، در نوزاد لیسم ایجاد می کند. افراد بالغ می توانند با خیال راحت از عسل های بسته بندی شده استفاده کنند، اما از دادن عسل به نوزادان کمتر از یک سال باید خودداری کرد، زیرا ممکن است باعث بوتولیسم کشندهٔ نوزادان شود.

 

همچنین ببینید

آموزش مهارتهای اجتماعی به کودکان خشونت گرا

آموزش مهارتهای اجتماعی به کودکان خشونت گرا

آموزش مهارتهای اجتماعی به کودکان خشونت گرا بسیاری از قربانیان خشونت، فاقد مهارت های اجتماعی …

پاسخ دهید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *