معماری
خانه / دانستنیهای مفید پزشکی و رژیم غذایی / مشکلاتی که در کشت کومبوچا بروز می کنند
مشکلاتی که در کشت کومبوچا بروز می کنند
مشکلاتی که در کشت کومبوچا بروز می کنند

مشکلاتی که در کشت کومبوچا بروز می کنند

مشکلاتی که در کشت کومبوچا بروز می کنند

وقتی با قارچی زنده سروکار داریم هر اشتباهی می تواند زیان بار و حتی مهلک باشد. چنانچه تنظیم دما به درستی انجام نگیرد و یا مایع، طولانی تر از حد معمول نگهداری شود، قارچ ممکن است بیش از حد لزج شود، در چنین وضعیتی قارچ را با آبلیمو و یا سرکه انگور بشویید و مجددا از ان استفاده کنید و چنانچه ضروری نباشد قارچ را نشویید.

وقتی قارچ کپک میزند اصلاح آن دشوارتر است. دمای خیلی کم و یا محیط آلوده می تواند شرایط کپک زدگی را فراهم آورد، در چنین حالتی شربت را دور بریزید و قارچ را به طریقی که قبلاً ذکر شد بشویید، بهتر آن است که آن قارچ و شربت را دور بریزید. هرگاه اقدام به کشت کومبوچا کردید باید بدانید که پس از چند روز شربت باید بویی شبیه به بوی میوه و سرکه داشته باشد، این بو علامت خوبی است و بر صحت جریان تخمیر دلالت می کند. نباید بوی کپک زدگی به مشام برسد.اگر بوی آن نامساعد بود بهترین راه این است قارچ و مایع را دور بریزید و بار دیگر از یک قارچ سالم بهره گیرید و نکات لازم را به دقت رعایت کنید. به علت این که در هر جا مگس سرکه یافت می شود لذا لازم است درب ظرف را با پارچه ململ بپوشانید و با کش دور آن را محکم کنید تا حشرات داخل ظرف نشوند و تخم ریزی نکنند.

آیا کومبوچا در خلال تخمیر باید در جای تاریک باشد؟

در مراحل تخمیر احتیاجی به نور نیست و حتی نور می تواند موجب تأخیر در تخمیر شود. همچنین ثابت شده است که انواع قارچهای تک سلولی و ذرات موجود در کومبوچا نسبت به نور خورشید و پرتو فرابنفش حساس اند؛ بنابراین حتماً آن را در محل تاریک نگه دارید.  کشت کومبوچا کاری است بسیار ساده که از شرق آمده است. غالباً وقتی چیزی از شرق آن را به صورت علمی تر درآورند و درنتیجه پیچیده اش کنند، بنابراین مراقب آگهی ها و تبلیغاتی باشید که اطلاعات ناکافی و گمراه کننده در اختیارتان قرار می دهند

اگر کومبوچا ترش شد چه می شود؟

این امر نشان میدهد که بیش از زمان لازم نگهداری شده است، ولی هنوز در این حالت قابل خوردن است و ضرری ندارد و میتوانید برای مطبوع کردن طعمش مقداری آب بدون کلر و یا آب میوه به آن بیفزاید و اگر میل داشتید آن را شیرین تر کنید. هنگام نوشیدن می توانید مقداری شکر به آن اضافه کنید، ولی اگر شکر را به نوشیدنی اضافه کنید و بگذارید بماند، کومبوچا ترش تر خواهد شد. (برای شیرین کردن آن غیر از شکر از چیز دیگری استفاده نشود) ولی مرتبه بعد زودتر به سراغ آن بروید. بهترین زمان وقتی است که نه زیاد ترش و نه شیرین یا بیمزه یا بدمزه باشد.

سرکه کومبوچا:

بسیار اتفاق افتاده است که پرورش دهندگان کومبوچا وجود یکی از ظروف را فراموش کرده و تا چند هفته آن را باز نکرده اند. در چنین حالتی کومبوچان تبدیل به سرکه و حتی گاهی تیزتر از سرکه می شود که در اینصورت مانند هر سرکه دیگری قابل استفاده است ضمن این که خواص آن نیز بیشتر  شده است. میتوان آن را به جای هر سرکه دیگری در غذاهای مختلف یا سالاد استفاده کرد، همچنین می توان آن را برای شستن قارچ های کپک زده و یا تقویت شربتی که کاملاً تخمیر نشده است، به کار برد.

وقتی قارج قادر به ازدیاد نیست چه باید کرد؟

ممکن است این اتفاق برای هر کسی بیفتد. قارچ خسته میشود و قدرت خود را از دست میدهد و عمل تخمیر به کندی صورت می گیرد، در این صورت زایش به کنیدی انجام میگیرد و یا در اینحالت قارچ قادر به تکثیر نیست، در چنین وضعیتی شربت حاصل نیز بی مزه است، برای تقویت قارچ می توانید از چای سبز بهره بگیرید و یا یک لیوان شربتی که از قارچ شاداب به دست آمده است را در ظرف تان بریزید، گاهی هم لازم است که کمی مقدار شکر را افزایش دهید.

همچنین ببینید

چگونه از سرطان پیشگیری کنیم

برای پیشگیری از سرطان چه کنیم؟قسمت دوم

برای پیشگیری از سرطان چه کنیم؟ تحقیقات نشان داده اند که به دلیل مصرف زیاد …

پاسخ دهید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *