معماری
مشکلات مربوط به لثه
مشکلات مربوط به لثه

مشکلات مربوط به لثه

   مشکلات مربوط به لثه

 پاک کردن لثه ها

برای پاک کردن لثه ها عاقرقرها و هلیله ی زرد از هر کدام ۱۰ گرم و خردل ۲۰ گرم همه را مخلوط و نرم بکوبید و با آنها هر روز لثه را بشویید.

ضد عفونی کردن لثه

بدین منظور گه گاهی خرما خرک را خوب در دهان بجوید و بخورید و تنتور بد را هم به وسیله ی پنبه به لثه بمالید.

تقویت لثه

  • برای تقویت لثه ها آب دمکرده ی شاه تره یا آب جوشانده ی گزنه بنوشید.
  • برگهای ترب سیاه را گه گاهی در دهان بجوید.
  •  گه گاهی گوشت بالنگ را در دهان بگیرید و
  •  تنباکوی سوخته شده را بر لثه ها ضماد کنید.
  •  خرمای سبز و کالی یا خرما خرک را در دهان خوب بجوید و بخورید.
  •  پوست شکوفه های خرمای نر را بسایید و به لثه ها بمالید.
  •  هربار مقداری شاه تره را در دهان بگیرید و مزمزه کنید.
  •  مقداری میخک رادر لیمو فرو کنید و در کورہ یا فر گذاشته تا خشک شود. بعد نرم بکوبید و با ان لثه و دندان را بشویید.
  •  تخم رازیانه و تخم ترب سیاه از هر کدام ۳۰ گرم، پونه ۱۵ گرم همه را در یک لیتر آب انگور خیس کنید و هر بار با کمی از آن لثه هارا بشویید.

سستی لثه ها

برای درمان ستی لثه ها زاج سبز، سماق، گلنار فارسی، عاقرقرها، پوست انار خشک شده و مازو را به نسبت مساوی مخلوط، بعد یک پنجم وزنهمه ی آنها نمک اضافه کنید و بسیار نرم بسایید و هر روز سه مرتبه، هربار کمی از آنها را با مقدار کمی سرکه مخلوط و دهان شویه کنید.

• سماق، گلنار فارسی، گل محمدی، خرنوب، بلوط و تخم مورد را به نسبت مساوی مخلوط و نرم بسایید و هر روز با آن دهان شویه کنید.

محکم کردن لثه ها

برای این که لثه ها محکم تر شود از خوراکی هایی مانند پیاز، برگ ترب سیاه، برگ تربچه، کرفس، اسفناج، سیب زمینی، چاغاله بادام با پوست و سرکه بیشتر استفاده کنید و هسته ی هلو را هم در دهان خوب بجوید.

  • صمغ درخت توت را در دهان بجوید.
  • خرما خرک را در دهان بجوید.
  •  گوشت بالنگ را در دهان بجوید.
  •  آب گشنیز تازه را بگیرید و در دهان نگه داشته و غرغره کنید.
  •  پس از صرف هر وعده غذای روزانه به وسیله ی انگشت نمک را به لثه ها بمالید.
  • زاج سفید را با سرکه مخلوط و در دهان مزمزه کنید.
  •  انجیر را در شیر بجوشانید و آن شیر را در دهان نگهدارید.
  •  سرکه را با آب رقیق و کمی نمک مخلوط و روزی چند مرتبه در دهان مزمزه کنید.
  •  برگ درخت توت را بجوشانید و روزی چند مرتبه آب آن را در دهان مزمزه کنید.
  •  گلنار فارسی را بسایید و پس از هر وعده غذا مقداری از آن را روی لثه مالش دهید.
  •  خاکشیر تلخ را نرم بسایید و بعد با پوست انار خشک ساییده شده، مخلوط و اطراف لثه و پای دندان ها بپاشید.
  • زیرہ ی سبز، زیرہ ی سیاہ، رازیانه و انیسون را مساوی مخلوط و نرم بسایید، بعد هم وزن آنها ذغال چوب تبریز و ذغال چوب گنه گنه یا ذغال چوب بیداضافه کرده و نرم بسایید، قطعه پارچه ی تمیزی را تر کنید و بر گردها آغشته و روی لثه ها بمالید.
  •  توری سوخته شده چراغ تریک (سری روشنایی) را روی لثه ها بمالید، بعد از دهان بیرون و دهان را خوب بشویید. (چون توری سری روشنایی بسیار سمی است.)
  •  چند عدد گردوی نارس که تقریباً به اندازه ی یک فندق باشند را در سرکه بجوشانید، بعد آب آن را در دهان مزمزه کنید.  پوست سفت بادام رابسوزانید تا به صورت ذغال درآید، بعد نرم بسایید و به لثه ها بمالید.
  •  کربنات دوشو، کربنات دو منیزی، بی کربنات دو سودو کلرات دوپلاس از هر کدام ۱۰ گرم، مانتول ۳۰ سانتی گرم و اسانس مانت (جوهر نعناع ) به اندازه ۱۰ قطره را مخلوط و هر صبح و شب با آن دندان ها را مسواک کنید.
  •  تنتور بد را به وسیله ی پنبه بر لثه ها بمالید.
  •  پوست سیب درختی را بجوشانید و هر روز سه مرتبه وهربار مقداری از ان را در دهان نگهداشته و مزمزه کنید.
  •  پوست سبز گردوی تازه را در سایه خشک کنید و بعد بسایید و به لثه ها بمالید.
  •  پوسته های سنجد را جمع آوری و بجوشانید و آب صاف کرده ی آن را روزی یک تا سه مرتبه پای دندانها نگه دارید.
  • تنتور میر و تنتور ید و تنتور راتانیا از هر کدام ۱۰ گرم مخلوط و هر روز به لثهها بمالید.
  •  میوه ی درخت کاج و ریشه ی نی سوخته و پوست خشک شده ی انار، گلنار فارسی، سعد کوفی ، خون سیاوشان، کندر، تباشیر، کنجیده، اقاقیا، جفت و گل محمدی همه را نرم بسایید. به اندازه ی یک پنجم وزن همه ی انها با نمک مخلوط کنید و هر صبح و ظهر و شب بعد از صرف غذا  کمی از آنها را بر لثه ها بمالید

    لثه آور

  • اگر لثه های شما تحلیل رفته است برای تقویت آن به را خوب بجوید و بخورید.
  •  هر صبح، ظهر و شب پس از مسواک کردن دندان ها و شستن دهان انگشت خود را در روغن زیتون کرده و محکم به لثهها بمالید و ماساژ دهید.
  •  کندر، مستکی، گلنار فارسی، تخم خرفه، شهم حنظل، تبانیر، فوفل، بلوط و مازو را به نسبت مساوی مخلوط و سه برابر همه ی آنها نمک اضافه کنید و نرم بسایید، پس از هر غذا انگشت خود را تر کرده به پودرها آغشته کنید و به لثه ها بکشید و خوب مالش دهید، بعد از کمی صبر کردن از دهان خارج نمایید.

    خارش لثه کودکان

  • برای رفع خارش لثه ی کودکان فقط یک مرتبه لثه ی او را با گلیسیرین مالش دهید

همچنین ببینید

مال اکلوژن

ارتباط نامناسب دندان ها (مال اکلوژن)

ارتباط نامناسب دندان ها (مال اکلوژن)  مال اکلوژن (malOCCluSiOn) عبارت است از ردیفنبودن صحیح دندان …

پاسخ دهید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *