معماری
خانه / درمان بیماری ها با داروهای گیاهی / مشکلات و درمان هضم غذا در هر مزاج متفاوت است …
مشکلات هضم غذا
مشکلات هضم غذا

مشکلات و درمان هضم غذا در هر مزاج متفاوت است …

مشکلات و درمان هضم غذا در هر مزاج متفاوت است …

 

بدی هضم در مزاج گرم 

علائم

عطش، یبوست دهان، کم شدن اشتها، طعم بد دهان مانند طعم دود و ترش کردن غذا گرم، بهتر هضم شدن غذا غلیظ و سرد، اینگونه بیماران در مصرف غذا گرم زیاده روی کرده و از حد اعتدال گذرانده اند.

درمان

شربت لیمو، شربت انار، شربت غوره، مربا سیب، مربا شیره خرفه، شربت زرشک، عناب، تمر هندی، آلوچه خشکه در صورتی که زخم معده در کار نباشد مفید است.

بدی هضم در مزاج صفراوی 

علائم

تلخی دهان، خروج صفرا، با استفراغ و خروج صفرا با مدفوع بیمار پس از غذا خوردن احساس طعم بد دهان دارد مثل کسی که دود زیاد کشیده باشد، بو بد دهان، سوزش دل، عطش و حالت تهوع موجود ممکن است، در اثر بیماری و اختلال کار سایر اعضاء مثل کبد یا روده و غیره باشد و همیشه مربوط به خود معده نیست.

اگر حالت تهوع زیاد باشد و بیمار از امتلاء رنج برد، مقداری سکنجبین با آب گرم حل کرده نوشند تا استفراغ کنند، بعد از آن پوست هلیله زرد ۱۰ گرم جوشانده صبح و عصر میل نمایند. اینگونه افراد صفراوی مزاج در موقع گرسنگی و دیر رسیدن غذا، بی طاقت شده و حتی ممکن است بیهوش گردند.

درمان

برای درمان این حالت بهتر است شربت لیمو، شربت غوره، شربت انار، یا شربت نارنج صبح ناشتا میل نمایند. غذا ترش برای افراد فوق مؤثر است و باید قبل از گرسنگی کامل غذاخورند.

شربت عناب ۱۵ گرم  ،آلوچه خشکه ۱۵ گرم ، زرشک  ۱۰ گرم  ،ليمو ۵ گرم همه را جوشانده صاف کرده سه روز صبح و عصر میل نمایند. یا ایارج فیقرا با جوشانده هلیله توأماً به کار برند و یا اینکه افسنطین ۲ گرم، گل سرخ ۵گرمجوشانده صاف کرده با شربت قند آمیخته یک گرم صبر به آن اضافه نموده صبح و عصر میل کنند. اگر بدی گوارش مربوط به بیماری کبد باشد پاکسازی بدن به وسیله ماء الجبن یا به وسیله حب صبر زرد نمایند و با گل قند و آب لیمو تقویت معده نمایند. برای تقویت کبد، طباشیر و ریوند از هر یک ۵ گرم کوبیده با گل قند دهند، سوپ مرغ و آب غوره یا آب لیمو مفیداست.

بدی هضم در مزاج گرم و تر 

علائم

در اینجا اشتها بیمار بر اعتدال بوده اما لعاب کثیر از دهان جاری می شود. بخصوص وقتی که معده خالی و گرسنگی در کار باشد و بیشتر اینگونه افراد حالت تهوع داشته و گاهی استفراغ رطوبتی دارند.

درمان

(مانند سفیده تخم مرغ) این گونه حالت را بایستی با دادن آب شبت و سکنجبینمجبور به استفراغ نمایند تا معده پاک گردد و محتویات آن خارج شود سپس مربا هلیله، گل قند و طباشیر تجویز نمایند 

بدی هضم در مزاج گرم و خشک

درمان

شیر گاو، ماء الشعیر، حریره از آرد جو و روغن بادام و شکر تهیه کرده میل نمایند. این گونه افراد بایستی از غذا رطوبتی و خنک استفاده کنند.

بدی هضم در مزاج گرم و تر بدون ماده رطوبتی

علائم

در دستگاه گوارش اینگونه بیماران غذا مصرف شده زودتر تغییر شکل داده، متغیرمیشود و آب دهان جاری می گردد. تبخیر یا (پوتری فیکاسیون) در دستگاه گوارش اینگونهبیماران بیشتر از معمول است لذا باعث ایجاد گاز و نفخ زیادتری می گردد.

درمان

برای تبرید و تجفیف یا خشکانیدن و جذب گازها و نفخ، بایستی از معجون اطریفل صغیر یا اطریفل کبیر استفاده نمایند.

بدی هضم در مزاج سرد

علائم

ضعف هضم، تمایل زیاد به غذا خوردن یا کثرت خواهش طعام، توقف بیش از حدمعمول غذا در معده و ترش کردن آن  آروغ ترش و برگشت غذا ترش به دهان از اینها همهدر اثر زیادی اسید معدی است و موجب ناراحتی بیمار می گردد. مدفوع در اینگونه بیماران شل و گاهی با یبوست توام است اینگونه بیماران با خوردن غذا گرم مثل عسل، مرباجات، کمپوت گرم بهبودی می یابند.

درمان

انيسون ۱۰ گرم  ،گل قند ۲۰۰ گرم ،تخم کرفس ۱۵ گرم ،نرم کوبیده در گل قند ریخته ۲ روز میل کنند، اگر به این دستور قرنفل تخم گشنیز و زیره اضافه کنند مفیدتر است.

بدی هضم در مزاج سرد و خشک

درمان

ماءالشعیر و عسل میل نمایند شربت گاوزبان، شربت انار شیرین و شربت زوفا نوشند.

همچنین ببینید

جلوگیری از عرق

جلوگیری از عرق بدن در طب سنتی!!

جلوگیری از عرق بدن در طب سنتی!! جلوگیری از عرق تعریف عرق را می توان …

پاسخ دهید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *