معماری
خانه / اشنایی با داروهای گیاهی / می توانید ابتلا به دیابت رابا خوردن میوه وسبزیجات کنترل کنید…
میوه و سبزیجات
میوه و سبزیجات

می توانید ابتلا به دیابت رابا خوردن میوه وسبزیجات کنترل کنید…

می توانید ابتلا به دیابت رابا خوردن میوه وسبزیجات کنترل کنید…

فواید میوه و سبزیجات

میوه  و سبزیجات در شکل ، رنگ  و طعم  گوناگون وجود دارند، اما فواید آنها بسیار فراتر از ظاهر و طعم شان است. مصرف روزانه سبزیجات، ضامن سلامتیشخص می باشد. همیشه میوه و سبزی  تازه به مقدار زیاد خورده شود، اما نه آب میوه غیرطبیعی که قند زیاد دارند. خوردن انواع و اقسام سبزی به علت داشتن ویتامین و عناصر معدنی گوناگون و نیز میوه شیرین به جز خربزه برای بیماران قندی بی نهایت مفید به نظر میرسد. بسیاری از بیماران دیابتی گمان می کنند که بخاطر بیماری شان نمی توانند میوه و سبزیجات بخورند، درحالی که بسیاری از میوه و سبزی که در ترکیبات آنها مقدار بسیار کمی قند به کار رفته است برای این بیماران مفید هستند. میوه و سبزی تازه از بروز دیابت جلوگیری می کنند، زیرا محتوی مقدار زیادی آنتی اکسیدان و فروکتوز هستند. مصرف سبزیجات در رژیمبیماران دیابتی و پیشگیری از بیماری نقش مهمی را ایفا می نمایند.

روش مصرف میوه و سبزیجات

 قبل از مصرف، آنها را به دقت شست وشو و ضد عفونی لازم است حتماً در برنامه غذایی خود به مقدار مورد نیاز میوه و سبزی مصرف نمایید. انجمن ضدسرطان آمریکا مصرف حداقل ۵ وعده میوه و سبزی و یک وعده غلات سرشار از فیبر (الیاف خوراکی) را در طی روز توصیه میکند.

 از خریدن میوه نرم یاله شده خودداری کنید. بهتر است به جای کاهو، گوجه فرنگی و خیار گلخانه ، سبزیجات سالم را به ساندویچ خود اضافه کنید. طبع کاهو، گوجه و خیار سرد است و مزاج را بلغمی می کند و سبزیجات که در طب اسلامی دارای طبع گرم و تراست، بسیار مفید و مؤثر هستند.

توصیه میشود همه غذا خود را با کمک میوه و سبزیجات گوناگون رنگارنگ کنید. ایجاد تنوع در رنگ، ترکیب و طعم غذایی که میخورید از یک غذا بهغذا دیگر در سلامت جسم و روان نقش به سزایی دارد. هرچه رنگ محتویات بشقاب شما (میوه و سبزی) بیشتر باشد، از نظر ویتامین و مواد معدنی غنی تر خواهد بود.

 میوه  و سبزیجات را به صورت تازه مصرف کنید. برای اینکه از میوه  و سبزیجاتی که می خرید نهایت استفاده را ببرید تا حد امکان تازه ترین میوه  و سبزیجات را تهیه کنید. در صورتی که هر روز به سبزی تازه دسترسی ندارید از سیرو پیاز کمک بگیرید.  به جاخوردن غذا چرب، از خوراکی تهیه شده از غلات، حبوبات، میوه  و سبزی تازه مانند سیب، پرتقال، لیمو شیرین، به، نارنگی، انگور، موزه گلابی، زردآلو، هویج، گوجه فرنگی، کلم، گل کلم، کلم بروکلی، کاهو، سیب زمینی، اسفناج، لوبیاسبز، سویا و… غافل نباشید. از مصرف فلفل سبزغافل نشوید (زیرا سرشار از ویتامین C و A می باشد). و چنانچه میوه را پوست کندید، از قرار دادن آن در مجاورت هوا خودداری کنید. مخصوصاً سیب را بلافاصله تناول کنید.

 به جای شکلات، چیپس، سیب زمینی سرخ کرده و خوردن غذا پرچرب، در میان وعده  غذایی، بیشتر از میوه و سبزیجات استفاده کنید.

مصرف خام  میوه و سبزیجات 

بهتر است میوه و سبزی  را به صورت خام مصرف کنید. زیرا ویتامین آن بیشتر حفظ می شود. و میوه  و سبزیجات را در آب به مدت طولانی خیس نکنید، زیرا مواد غذایی آن از بین میرود وبخشی از برنامه غذایی خود را از سبزیجات خانواده کلم سرشار سازید.

روزی نصف فنجان از خانواده کلم بخورید، مشروط بر آن که روده  به فیبر، حساسیت داشته باشد. کلم را با بخار بپزید، ولی آن را نجوشانید. پختن با بخار، کیفیت مفیدکلم را محفوظ نگه می دارد. کلم بروکلی تازه را در یخچال در یک پوشش نایلونی نگاه داشته و برای مصرف بخارپز نموده به صورت پیش غذا قبل از شام بخورید.

تا می توانید میوه و سبزی هر فصلی را در فصلی مربوط به خودش استفاده کنید. 

همچنین ببینید

دیابت

درمان دیابت با نان سنگگ

درمان دیابت با نان سنگگ در مورد حذف نان و برنج از رژیم غذایی نظر …

پاسخ دهید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *