معماری
خانه / دانستنیهای مفید پزشکی و رژیم غذایی / نظرات آدل دیویس، متخصص تغذیه
نظرات آدل دیویس، متخصص تغذیه
نظرات آدل دیویس، متخصص تغذیه

نظرات آدل دیویس، متخصص تغذیه

نظرات آدل دیویس، متخصص تغذیه

«سلولهای قرمز خون یا گلبولهای قرمز، در مغز استخوان به وجود میآیند. طی یکبرآورد مشخص شده است که در بدن یک فرد بزرگسال تندرست تقریباً در هر دقیقه یک بیلیون گلبول قرمز تولید می شود. در هر میلیمتر مکعب خون که یک مکعب فرضی با ابعاد ۰/۰۴ اینچ میباشد به طور طبیعی در حدود ۵/۰۰۰/۰۰۰ گلبول وجود دارد؛ این عدد «شمارخون) نامیده می شود.

با این وجود برای تندرست بودن، هر یک از این گلبولها باید حاوی مقداری هموگلوبین باشد که با اکسیژن ترکیب میشود و آن را در خود نگه می دارد. تقریباً نیم فنجان خون باید ۱۵ گرم هموگلوبین در خود داشته باشد؛ هرگاه «شمار خون» شما از ۴۰۰/۰۰۰ گلبول قرمز یا از ۱۲ گرم هموگلوبین قرمز یا از این دو کمتر باشد کمخونی وجود دارد. به این نکته مهم توجه کنید !!

علت اصلی کم خونی:

 کمبود آهن، تصفیه انواع غلات و نان و تصفیه شکر (قند در بین مواد غذایی جگر بیشترین مقدار هموگلوبین را تولید میکند، سیراب و شیردان و قلوه  در مرحلهٔ دوم، زردآلو سوم و تخم مرغ چهارم است. بیشتر کم خونی های ناشی از تغذیه، در صورتی درمان میشوند که پا به پای آهن، اسید باریک، اسید مالیک، تار تاریک و ویتامین C نیز به بدن برسد. مواد غذایی حاوی اسید چون دوغ، ماست، میوههای ترش و آب انواع مرکبات ترشی که به جذب آهن کمک میکنند.” به عکس، مواد قندی و نشاستهای از یک سو به علت تحریک ترشح شیرههای لای، هضم و از سوی دیگر به علت آن که تاب تحمل رشد باکتریهای مفید روده را دارند، جذب آهن را کاهش میدهند.»

افراد مبتلا به زخم معده که بر اثر خونریزی دچار کم خونی شده اند تا موقعی که ترکیبات قلیایی کننده  معده مصرف میکنند بدن آنها قادر به جذب آهن نخواهند بود. در رژیم غذایی که از حیث پروتئینی و ویتامین های B کافی باشد و به وسیلهٔ منابع طبیعی به بان برسد از نظر آهن نیز کاملاً کافی و مناسب خواهد بود. آیا میدانید شکر با نابودی ویتامین های B، باعث کم خونی می شود. کمبود مس، جذب آهن را کاهش میدهد و از عمر گلبولهای قرمز خون میکاهد؛ بنابراین کم خونی پدید  میآید. مس، در جگر، قلوه و مغز فراوان یافت می شود. مس نیز همچون بسیاری از مواد مغذی دیگر، با مصرف مواد غذائی تصفیه نشده، معمولاً به قدر کافی  به بدن میرسد.

مصرف  آبلیموترش، سرکه، غوره، آبغوره، دوغ ، لیمو عمانی، رب انار، آب انار، گرد غوره، گوجه سبز، آلوچه، سماق  و انواع ترشیجات، همراه سیراب و شیردان و دیگر غذاهای آهن دار در تغذیه سنتی به این نکتهٔ مهم و اساسی و دیگر خواص آنها توجه دارد. (لطفاً دقت کنید)

همچنین ببینید

تخم کاهو

تخم کاهو و خواص درمانی آن….

 تخم کاهو و خواص درمانی آن…. خواص تخم کاهو: تخم کاهو از نظر طب قدیم …

پاسخ دهید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *