معماری
خانه / دانستنیهای مفید پزشکی و رژیم غذایی / نقش هیدرات های کربن در بدن!!
هیدرات های کربن
هیدرات های کربن

نقش هیدرات های کربن در بدن!!

نقش هیدرات های کربن در بدن!!

در حالی که غذاهای سرشار از پروتئین انسان راسر حال می آورد و تولید انرژی می کند، خوردن مواد نشاسته ای نظیر ماکارونی یا سیب زمینی بخصوص برای ناهار، ایجاد ستی و بی حالی و در برخی اشخاص کمی گیجی می کند و این نتیجهٔ تأثیری است که این نوع مواد غذای در ترکیبات شیمیای مغزدارند. به توضیحات زیر توجه فرمائید:

با خوردن مواد نشاستهای مانند سیبزمینی و یا برنج و یا ماکارونی معمولاً یا نوعاسیدآمینه به نام تریپتوفان در مغز آزاد میشود و آزاد شدن این ماده باعث تولید مادهٔ شیمیائی سروتونین که یا ترکیب شیمیائی آرام کننده و تنظیم کنندهٔ وضع حالت انسان است می گردد. و بدن انسان در این فرآیند خیلی حساس است به طوری که حتی خوردن ۳۰ گرم برنج موجب سرازیر شدن سروتونین در مغز می شود. دریای تحقیقی که در انگلستان انجام شده به منظور بررسی تأثیر انواع مواد غذایروی تغییرات انرژی بدن، به گروهی از داوطلبان در موقع ناهار انواع مختلفی مواد غذایمعمولی داده شده و به گروه دیگری در موقع ناهار غذای کم چربی و سرشار از هیدراتهای کربن داده شده و به گروهی دیگر غذایشامل مقدار متوسطی مواد هیدرات کربن و مقدار متوسطی چربی و بالاخره به گروهی دیگر غذای پر چربی و مقدار خیلی کم هیدراتهای کربن داده شده است. در این تحقیق مشاهده شده است گروهی که غذای آنها شامل مواد غذایخیلی چرب بوده و همچنین گروهی که از مواد غذایسرشار از هیدراتهای کربن استفاده کرده بودند پس از خوردن غذا بیشتر احساس لختی و گیجی کردهاند و در مقابل گروهی که ناهار آنها شامل مقدار کمی هیدرات کربن بوده است خیلی کمتر احساس لختی و سستی نموده اند. به نظر دکتر سامر بهترین و مناسبترین رژیم غذایاز نظر تأمین انرژی آن است که به طور متعادلشامل مخلوطى از مواد هیدرات کربن و پروتئین باشد. و در اینجا باید توجه شود که منظور از هیدرات کربن انواع هیدراتهای کربن پیچیده نظیر مواد نشاسته ای است و خوردن گلوکز آماده یا سایر قندهای آماده جذب در این توصیه منظور نمی باشد.

در مقابل نظریه دکتر سامر شواهد دیگری متناقض با این نظریه وجود دارد و آن در مورد اشخاصی است که به طور مادرزادی علاقه شدیدی به خوردن مواد هیدراتهای کربن دارند و معلوم نیست که چرا این قبیل اشخاص پس از خوردن غذاهای سرشار از هیدراتهای کربن احساس انرژی زیاد مینمایند. توضیحی که دانشمندان مؤسسه MIT” در کمبریج برای این پدیده دارند این است که شاید این نوع اشخاص مقدار خیلی کم سروتونین تولید می کنند و این علاقه شدید طبیعی آنها به مواد غذائی سرشار از هیدراتهای کربن، برای افزایش تولید سروتونین به مقدار لازم است. بنابراین توصیه دکتر سامر باتوجه به تمام جوانب امر این است که اگر شخصی واقعاً برای خوردن غذاهای سرشار از هیدراتهای کربن بی قرار است و خیلی دوست دارد، طبق میل و دلخواه خود به خوردن این نوع غذاها ادامه دهد و از سیب زمینی، کباب، نان، ماکارونی و یا سایر ا غذاهای سرشار از هیدرات کربن در ناهار استفاده کند و از این طریق با خستگی مبارزه نماید و سرحالی خود را حفظ کند.

همچنین ببینید

کلم

با کلم شیمی درمانی کنید..!!

با کلم شیمی درمانی کنید..!! هورمون استروژن یکی از عوامل شناخته شدهٔ محرل سرطان پستان” …

پاسخ دهید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *