معماری
خانه / بیماریهای مخصوص کودکان / نکاتی که غذا خوردن را برای کودکتان لذت بخش می کند…!!
تهیه غذای کودک
تهیه غذای کودک

نکاتی که غذا خوردن را برای کودکتان لذت بخش می کند…!!

نکاتی که غذا خوردن را برای کودکتان لذت بخش می کند…!!

تهیه غذا کودک  در منزل و روش نگهداری آن

اگر غذای کودک را در منزل تهیه کنید، بهتر، سالم تر و ارزان تر از غذاهایی است که در کارخانه ها تهیه می شود. تهیهٔ غذا در منزل هم برای مادر سرگرمی است، و هم کودکان دیگر خانواده از آن غذا استفاده می کنند.ba1343

۱- در تهیهٔ موادّ غذایی دقت نمائید بهترین سبزیجات، میوه جات و گوشت را انتخاب و خریداری کنید

۲- قبل از پختن غذا، تمام وسایل پخت (چاقو، تخته و ظروف) باید کاملاً تمیز باشد.

۳- قبل از شروع تهیهٔ غذا، دست های خود را کاملاً با آب و صابون بشوئید.

۴- مواد اولیهٔ غذایی را با دقت بشوئید و اگر اضافاتی دارد، جدا کنید و دور بریزید.

۵- غذای کمکی را به مقداری که کودک در یک روز می خورد، تهیه کنید. غذای باقیمانده را در ظرف تمیز و در بسته در یخچال (حداکثر تا ۲۴ ساعت) نگهداری نمائید. برای نگهداری بیشتر از ۲۴ ساعت باید غذای باقیمانده را در ظرفهای کوچک و سربسته در فریزر قرار دهید و هر روز مقدار کمی از آن را برداشته، گرم کنید و به کودک بدهید.

 برای نگهداری غذای اضافی کودک، آنها را در ظروف سربسته و داخل فریزر نگهداری نمائید.

اگر غذائی در فریزر نگهداری شده است، پس از خارج کردن، آن را بچشید و در صورتی که مزه و طعم آن تغییر نکرده است به کودک بدهید. اگر غذایی با دستها وصورت کودک تماس پیدا کرد، آن را نگه ندارید و دور بریزید.

۶ – به غذای کودک، نمک زیاد اضافه نکنید، زیرا کودک به غذای شور عادت می نماید و در بزرگسالی دچار فشار خون می گردد.

۷- در تهیهٔ غذای کودک، مواد رنگی، معطر و ادویه جات چه طبیعی و یا شیمیائی اضافه نکنید، زیرا ممکن است ایجاد حساسیت و آلرژی کند (مانند کهیر، زخم های دهان و زبان، اختلال گوارشی و دردهای مفصلی) یا در رفتار کودک اختلال ایجاد نماید. همچنین به غذای کودک کمتر از یک سال، عسل اضافه نکنید، زیرا ممکن است عسل در کودک زیر یک سال باعث بیماری و مسمومیت شود.

موقعی که به کودک غذای کمکی می دهید، آب ساده هم به او بدهید شیرخواران تا زمانی که فقط شیر مادر می خورند و در محیط گرم قرار نگرفته اند، نیاز به آب ندارند و ضرورت ندارد آب ساده یا آب شیرین به آنها داده شود، زیرا ابتدای شیر مادر رقیق و آبکی است و آب مورد نیاز شیرخوار را تأمین میکند.

از طرف دیگر آب برخی از مناطق دارای املاح زیاد است و با جوشاندن نیز املاح آن زیادتر میگردد و ممکن است برای کودک ضرر داشته باشد. به شیرخوارانی که شیر خشک میخورند باید آب داده شود، زیرا میزان املاح شیر خشک در مقایسه با شیر مادر زیاد است و کودک برای دفع املاح احتیاج به آب دارد، تا از کلیه ها دفع نماید. موقعی که به کودک غذای کمکی می دهید، با غذا املاح اضافیوارد بدن او می شود، بنابراین باید به او آب بدهید. آبی که به کودک داده می شود، باید بهمدت ۵ تا ۱۰ دقیقه جوشانده و پس از سرد شدن مورد استفاده قرار گیرد.

میزان آب مورد نیاز هر کودک بعد از غذای کمکی، با کودک دیگر متفاوت است. معمولاً بعد از غذایکمکی، یک تا دو قاشق مرباخوری آب برای کودک کافی است، سپس بتدریج می توانید مقدار آب را برحسب میل کودک حتی تا ۱۲۰ میلی لیتر (نصف لیوان) در روز افزایش دهید.

همچنین ببینید

فن آوری در خدمت آموزش کودکان معلول

فن آوری در خدمت آموزش کودکان معلول

فن آوری در خدمت آموزش کودکان معلول  پیشرفت فن آوری آینده را دگرگون خواهد کرد. …

پاسخ دهید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *