معماری
خانه / دانستنیهای مفید پزشکی و رژیم غذایی / هفت سین طب سنتی در یک سفره
هفت سین طب سنتی در یک سفره
هفت سین طب سنتی در یک سفره

هفت سین طب سنتی در یک سفره

هفت سین طب سنتی در یک سفره

سفره هفت سین به نمایندگی از هفت سین خوشبختی یعنی سعادت، سیادت، سلامت، سپیدروزی، سرافرازی، سخاوت و سربلندی روی سفرهای حصیری یا پارچه و یا روی سینی بزرگی چیده می شوند، هفت سین یکی از رسوم ایرانی است که با عید آغاز بهار عجین شده و دلایل زیادی برای انتخاب سین های آن مطرح شده که برای یافتن حکمت بر سفره آوردن اینها در آغاز بهار باید دید بهار چه خصوصیات طبعی دارد و طب سنتی اصیل ما چه هدفی برای تشکیل این ائتلاف غذایی در این فصل داشته. بهار از دیدگاه حکما زودتر از نوروز و در واقع از زمان جوانه زدن درختان آغاز می شود ودراین موقع از سال اخلاط بدن شروع به گرم شدن و حرکت کرده و بدن شروع به دفع اخلاط مضر جمع شده در فصل زمستان از بدن می کند. و عوارضی همچون سردرد گرم، خون دماغ و خلط خونی، گلودرد، خارش، قرمزی و درد چشم ها (رمد)، برانگیخته شدن افسردگی و خواب آلودگی و تاب های گرم خونی و صفراوی بعنوان نتیجه تغییرات بهاری مطرح شده اند. حالی به خواص اجزای سفره هفت سین دررابطه با این حالات نگاهی می اندازیم.

سبزه، سین اول

سبزه و سنبل: دیدن سبزه برای تقویت باصره و درمان افسردگی پس از فصل زمستان که رنگ سبز در طبیعت دیده نشده، مناسب است. درمانهای بسیار جالب دیگر برای سردگی که در مراسم بهاری دیده می شود نگریستن به آب و آیینه، بودن با خویشاوندان و شادی کردن است.

سیر در طب سنتی سیر، نمادی از تندرستی

برای سیر خواصی همچون ضدعفونی کنندگی، اشتهاآور، پایین آورنده فشارخون، چربی و کلسترول بد ذکر شده است. سیر پخته برای تقویت جریان خون بسیار مفید است و سبب رقیق شدن خون می شود. میکروب ها و ویروسها را به ویژه در ریه ها از بین می برد و بوی آن برای گندزدایی هوا کمک کننده می باشد و از بدن در برابر بی تعادلی غدد محافظت می کند، سرخرگ ها را از رسوب ها پاکسازی کرده، کبد را فعال می کند و برای درمان و پیشگیری از یبوست و سردرد، سرگیجه، سرماخوردگی، آنفلوآنزای عفونی وبیماری های قلبیو پیشگیری و درمان سرطان نیز موثر است.

سرکه در طب سنتی

یکی از فرآورده های مفید انگور است که نه تنها طعم مطبوعی به غذا میدهد بلکه هضم بسیاری از موادغذایی از جمله گوشت را آسان می کند. سرکه دارای موادی است که سبب کشته شدن باکتریها و قارچها می شود، گذاشتن ظرف سرکه بصورت سرباز با تبخیر آهسته آن باعث تعدیل هوای مرطوب و الوده می شود. بوییدن آن جهت نزله گرم (مجموعه شامل آبریزش بینی، خارش و درد گلو و قرمزی چشم ها) مناسب است. بوی سرکه هوشیار کننده است وخواب آلودگی بهاری را کمتر می کند.

سمنو در طب سنتی

طبیعت این ماده گرم است سمنوخوشمزه و شیرین است و این در حالیاست که به آن هیچ ماده شیرین کنندهای اضافه نم یکنند. عصاره جبران به گندم ماده اصلی پخت سمنو است. در کشور ما از هزاران سال پیش، جوانه ها و اهمیت مصرف آنها، شناخته  مشد.  این موضوع به قدری اهمیت داشته که مردم ما استفاده از اجرانه گندم را به شکلی سسنودر سفره هفت سین آیین سنتی و پخت آن را در آغاز فصل بهار، لازم می دانستند سمنو داروی طول عمرو آرامش اعصاب است. سمنو شیر افزا است از این رو هم برای مادران شیرده و هم به علت مقوی بودن برای زنان باردار بسیار مفید است. از دیگر موارد مفید درمانی سموم توان به اثرات شفابخش آن در درمان سوهاضمه، نازایی، سختی زایمان، سنگ کیسه صفراو اختلال صفرا، پادرد، کندی ضربان قلب، ریزش مو، لاغری، بوست، واریس، قند خون و دیابت، رشد قد، بی خوابی عصب، صلب شرالین و کلسترول، ضعف حافظه و پسوریازیس مفید و موثر می باشد. در داخل این غذای بهشتی که تزئین بخش سفره هفت سین است، بادام های شیرین میریزند که نماد برکت است.

سیب در طب سنتی

جزو میوه‌هایی است که به وفور در تمام طول سال یافت می شود و در طب سنتی بوعلی سینا این میوه جزو میوه‌هایی است که قادر است سموم بدن را دفع کند و خون را تصفیه کند و در گذشته نیز مرسوم بوده است هر فرد در نوروز با خوردن یک عدد سیب سلامت خود را برای شروع سال نو تضمین کند.

سماق در طب سنتی

سماق که به سمت قرمزی آن که نماد شور و هیجان است در سر سفره‌ها قرار می دهند منبعی غنی از خیر است که در گذشته مرسوم بوده است با خوردن مقداری کمی از این ادویه جریان خون و سرزندگی را در بدن به گردش در بیاورند.

سنجد در طب سنتی

سنجد میوه‌ای سرد و خشک است که مصرف آن در فصل بهار از آلرژی‌ها و سرماخوردگی‌های فصلی جلوگیری می کند و این میوه می تواند در بعضي آجیل ها و تنقلات شما جایگاه ویژه ای برای سلامتی تان داشته باشد.

همچنین ببینید

غذای مناسب

سنین مختلف کودک و غذای مناسب آن سن (قسمت دوم)

سنین مختلف کودک و  غذای مناسب آن سن (قسمت دوم) کودک در این هنگام و …

پاسخ دهید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *