معماری
خانه / دانستنیهای مفید پزشکی و رژیم غذایی / همه آنچه باید درباره تغذیه سالم بدانیم!!!
تغذیه
تغذیه

همه آنچه باید درباره تغذیه سالم بدانیم!!!

همه آنچه باید درباره تغذیه سالم بدانیم!!!

۱۳ ویتامین ضروری عبارتند از: ویتامین های K ،E ، D، C،A و مجموعه  ویتامین های B (شامل تیامین، ریبوفلاوین، نیاسین، اسید پانتوتنیک، ویتامین B، بیوتین، ویتامین و B و فولات). ویتامین ها را بر اساس محلول بودن در چربی یا آب، آثار فیزیولوژیک، یا ساختمان شیمیایی طبقه بندی می کنند. ویتامین های محلول در چربی عبارتند از ویتامین E ، D، A و K. ویتامین های محلول در آب عبارتند از مجموع ویتامین های B (ویتامین B کمپلکس) و نیز ویتامین C. ویتامین A در سبزیجات دارای برگ سبز و میوه ها و سبزی های زردرنگ به صورت پیش ساز و در روغن کبد ماهی، پنیر، کره و زرده تخم مرغ یافت می شود.

کمبود ویتامین A موجب تحلیل رفتگی بافت اپیتلیال و در نتیجه، کراتومالاسی (نرم شدن و نکروز قرنیه چشم)، گزروفتالمی (خشکی و ضخیم شدگی غیرطبیعی ملتحمه و قرنیه)، شب کوری و کاهش مقاومت در برابر عفونت غشاهای مخاطی می شود. نشانه های افزایش مقدار ویتامین A عبارتند از: تحریک پذیری، خستگی، بی حالی، ناراحتی شکم، درد مفاصل، سردرد ضربانی شدید، افزایش فشار داخل جمجمه، بی خوابی و بی قراری، تعریق شبانه، ریزش موهای بدن و شکننده شدن ناخن ها.

ویتامین D، ویتامینی محلول در چربی است و از نظر شیمیایی به استروییدها وابستگی دارد و برای تشکیل طبیعی استخوان ها و دندان ها و جذب کلسیم و فسفر از دستگاه گوارش ضروری است. ویتامین D به مقدار کم در غذاهای طبیعی یافت می شود و معمولاً مقادیر مورد نیاز آن از طریق غذاهایی که ویتامین مزبور به طور مصنوعی به آنها افزوده شده، به ویژه شیر و لبنیات دیگر و نیز از طریق تماس با نور آفتاب تأمین میشود. غذاهای طبیعی حاوی ویتامین D، منشأ حیوانی دارند و عبارتند از: ماهیان آب های شور به ویژه ماهی سالمون، .ساردین ها و کیلکاها؛ روغن کبد ماهی و زرده تخم مرغ کمبود ویتامین D در کودکان موجب راشیتیسم و در بزرگسالان باعث ایجاد استئومالاسی (نرمی استخوان)، پوکی استخوان و تکامل غیرطبیعی استخوان (استئودیستروفی) می شود. افزایش بیش از حد ویتامین D موجب بروز سندرم مسمومیت (شامل بی اشتهایی، استفراغ، سردرد، خواب آلودگی، اسهال و کلسیفیه شدن بافتهای نرم قلب، رگهای خونی، لوله های کلیوی و ریه ها) می شود. ویتامین E (توکوفرول) به هر یک از ویتامین های محلول در چربی ضروری برای تولید مثل طبیعی، تکامل عضلانی، مقاومت گلبول های قرمز در برابر لیز شدن (همولیز؛ جدا شدن هموگلوبین از گلبول های قرمز و ظاهر شدن آن در پلاسما)، و سایر عملکردهای بیو شیمیایی گفته می شود. ویتامین بنا نوعی انتی اکسیدان است و موجب حفظ پایداری اسیدهای چرب polyunsaturated و سایر مواد شبیه چربی، از جمله ویتامین A و هورمونهای هیپوفیز، غده فوق کلیه و غدد جنسی می شود کمبود ویتامین E به ندرت دیده می شود و ممکن است ماه ها تا سال ها طول بکشد تا علایم آن به وجود بیایند. علایم کمبود این ویتامین عبارتند از: تحلیل رفتگی عضلات، اختلالات دستگاه عروق، کم خونی مگالوبلاستیک، کم خونی همولیتیک، ناباروری، کراتینوری و آسیب کبدی و کلیوی و با فرایند افزایش سن در ارتباط هستند.

 ادامه  تغذیه قسمت چهارم

همچنین ببینید

نمناکی دست ها

چه عواملی باعث نمناکی دست ها می شود؟؟

چه عواملی باعث نمناکی دست ها می شود؟؟ نمناکی دست ها عرق کردن کف دست …

پاسخ دهید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *