معماری
خانه / دانستنیهای مفید پزشکی و رژیم غذایی / همه آنچه باید درباره تغذیه سالم بدانیم!!!
تغذیه
تغذیه

همه آنچه باید درباره تغذیه سالم بدانیم!!!

همه آنچه باید درباره تغذیه سالم بدانیم!!!

منابع خوب اسیدهای چرب ضروری عبارتند از: ماهی، روغن دانه کتان، دانه و روغن شاهدانه، سویا، تخم های کدو حلوایی، تخمه آفتابگردان و گردو مصرف غذاهای پرچرب، پرکالری، الکل، بعضی هورمون ها و برخی داروها و نیز وجود استرس و بعضی بیماری ها موجب افزایش تری گلیسرید خون میشود. همچنین در جریان سیکل قاعدگی و در بعضی از ساعات روز، تری گلیسرید ازدیاد پیدا می کند. غلات کامل، میوه ها (به ویژه آلو، آلوچه، برگ های آلو و انجیر) و سبزیجات، سرشار از فیبر غذایی هستند. پروتئین در گوشت، توفو (پنیر سویا؛ نوعی پنیر که از خمیر سویا ساخته میشود) و سایر فرآورده های سویا، تخم مرغ، غلات، حبوبات و لبنیات به مقدار زیاد یافت میشود. مصرف روزانه پروتئین ضروری است زیرا پروتئین ها برخلاف چربی ها یا کربوهیدرات ها در بدن ذخیره نمیشوند.

مواد معدنی را به دو گروه « مواد معدنی درشت» (macrominerals) و «ذرات معدنی» (traceminerals) تقسیم بندی می کنند

«مواد معدنی درشت»، موادی هستند که بدن به مقادیر بیشتری به آنها نیاز دارد و عبارتند از: کلسیم، فسفر، منیزیم، سدیم، پتاسیم، کلر، و سولفور(گوگرد). «ذرات معدنی» به مقدار کمتر مورد نیاز هستند و عبارتند از: آهن، منگنز، مس، کروم، روی، ید، کبالت، فلوراید و سلنیوم.

بهترین راه برای تأمین مواد معدنی مورد نیاز بدن، خوردن انواع غذاها است. در بعضی موارد، پزشکان مکمل های معدنی را تجویز می کنند.

غذاهای سرشار کلسیم عبارتند از: شیر، پنیر، ماست و سبزیجات دارای برگ سبز، مقدار کلسیم مورد نیاز بدن هر فرد به سن و عوامل دیگر بستگی دارد. کودکان و نوجوانان در حال رشد بیش از افراد بالغ جوان به کلسیم نیاز دارند، بدن زنان مسن تر به مقدار زیادی کلسیم به منظور پیشگیری از پوکی استخوان نیازمند است. بدن از فرم های ترکیبی فسفر موجود در منابعی مانند شیر، پنیر، گوشت، زرده تخم مرغ، غلات کامل و حبوبات استفاده میکند.

منیزیم در سبزیجات دارای برگ سبز مثل اسفناج و نیز در بادام و بادام هندی یافت میشود. سدیم، یکی از مهم ترین عناصر بدن است و یون های آن در تعادل اسید – باز، تعادل آب، انتقال تکانه های عصبی و انقباض عضلات دخالت دارند. نمک طعام از سدیم و کلر تشکیل شده است. منابع پتاسیم غذایی عبارتند از: غلات، گوشت قرمز، حبوبات، میوه و سبزیجات، باقلا خشک، زردآلو، کنگر فرنگی، انجیر، آووکادو، موز، طالبی، غلاف سبوس و خرما مقدار زیادی پتاسیم دارند و سیب، کلم بروکلی، کرفس، بادنجان و چغندر حاوی مقدار متوسط پتاسیم هستند. مقدار کمی پتاسیم در گل کلم، ذرت و خیار یافت می شود. گوگرد در جوانه مالت، ریشه چغندر خشک شده، کانولا، ذرت، ملاس چغندر، ذرت خوشه ای، بلغور، سویا، بلغور آفتابگردان و ریشه شلغم یافت می شود. آهن در گوشت قرمز، جگر، قلوه، ماهی، مرغ، زرده تخم مرغ، سبزی های دارای برگ سبز تیره مثل جعفری، اسفناج و حبوبات مثل عدس و لوبیا، میوه های خشک (برگه ها، به ویژه برگه زردالو) و دانه های روغنی یافت می شود. منگنز، فلزی است که به طور وسیع در بافت های گیاهان و جانوران یافت می شود، منگنز از مواد معدنی کمیاب بدن انسان است. منگنز در آجیل (به خصوص گردو و بادام)، سبوس گندم و غلات کامل، سبزیجات سبزرنگ، جگر، قلوه، بادام زمینی، لوبیا، میوه های خشک، غلات عمل آوری شده، گوشت و محصولات خشک شده به مقدار خیلی کم و در غذاهای تغییر شکل نیافته مثل نان غلات و حبوبات به میزان زیاد یافت می شود. مس، فلزی است که بدن به مقدار کمی از آن نیاز دارد.

ادامه تغذیه قسمت دوم

همچنین ببینید

نمناکی دست ها

چه عواملی باعث نمناکی دست ها می شود؟؟

چه عواملی باعث نمناکی دست ها می شود؟؟ نمناکی دست ها عرق کردن کف دست …

پاسخ دهید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *