معماری
خانه / درمان دیابت / هیچ کس بدون انسولین زنده نمی ماند…
انسولین
انسولین

هیچ کس بدون انسولین زنده نمی ماند…

هیچ کس بدون انسولین زنده نمی ماند…

انسولین چیست؟

انسولین یکی از مهم ترین و اصلی ترین هورمون  بدن است که به آن هورمون رهبر یا هدایتگر هم می گویند. این ماده، عنصر حیاتی فرایند سوخت و ساز است.

بنینگ و بست در سال ۱۹۲۲ انسولین را کشف کردند. این هورمون را سلول بتای لوزالمعده تولید و ترشح میکند. لوزالمعده  انسان در حدود ۲۰۰ واحد انسولین ذخیره میکند.

لوزالمعده  افراد معمولی حدود ۲۰ تا ۳۰ واحدانسولین ترشح میکند.

فعالیت انسولین 

عمل انسولین شبیه جاروب است. این هورمون، گلوکز، اسید آمینه و اسید چرب آزاد را به داخل سلول می راند که در آنجا به صورت انرژی بالقوه (یعنی به صورت چربی و گلیکوژن) ذخیره می شوند تا هنگام لزوم مصرف شوند. در افراد سالم، سطح قند خون به علت کنش  هورمونی ،هماهنگ جبران کننده  انسولین و گلوکاگن است و دستخوش تغییر زیادی

نمی شود. انسولین تنها هورمونی است که می تواند از بالا رفتن قند خون تا سطح خطرناک جلوگیری کند.

هورمون گلوکاگن هورمون بسیار سودمندی است و عمل مهمی را در بدن به عهده دارد. انسولین موجب ورود قند از خون به سلول و تبدیل آن به انرژی می شود که در اعمال حیاتی بدن مورد استفاده قرار میگیرد.

هیچ کس نمی تواند بدون انسولین زنده  بماند بنابر این باید غذاها را به صورتی مصرف کنید که لوزالمعده انسولین را به روش سنجیده ، کنترل شده و مفید ترشح کند. به طور کلی انسولین یکی از بازدارنده  عمده  تجزیه چربی و یکی از عوامل اصلی تسھیل ذخیرہ یا چربی در بدن است، بعضی افراد در اثر مصرف زیاد شیرینی و فشار بیش از حد به لوزالمعده، ممکن است به دو حالت مبتلا شوند:مقاومت در برابر انسولین و دیابت.

 مقاومت در برابر انسولین

عبارت است از کاهش حساسیت نسبت به انسولین؛ یعنی در این حالت، سلول  چربی، سلول  کبد و سلول عضلات به سطح طبیعی گردش انسولین غیر حساس شده اند، در نتیجه در این اشخاص با افزایش اندک و ناگهانی انسولین، قند خون پایین نمی آید و برای پایین آوردن آن به انسولین بیشتری نیاز است.

چاقی متداول ترین پیامد مقاومت در برابر انسولین است.

دیابت 

 در این افراد، لوزالمعده از تحریک دایمی (به علت مصرف قند) خسته شده است و نمی تواند وظیفه  خود را به درستی انجام دهد. این اتفاق منجر به دیابت نوع دوم (دیابت  وابسته به عوامل غیر انسولین) می شود. در این افراد ضریب سطح انسولین دو حالت گرسنگی و سیری را بالا می برد.

این افراد در همه  اوقات (به علت سوخت و ساز ناقص)، صرف نظر از آنچه می خورند، برای ذخیره کردن آمادگی دارند.

همچنین ببینید

دیابت نوع ۱

دیابت نوع ۱ چیست؟!

دیابت نوع ۱ چیست؟! دیابت نوع ۱ این نوع دیابت، یک بیماری خودایمنی است. بیماری …

پاسخ دهید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *