معماری
ویتامینA
ویتامینA

ویتامینA چیست؟؟؟

ویتامینA چیست؟؟؟

ویتامینA 

باید توجه داشت که ویتامین A فقط در غذاهای با منشأ حیوانی وجود دارد و در هیچ یک از گیاهان وجود ندارد. ولی تمام گیاهان سبز رنگ و زرد مایل به قرمز دارای مواد رنگی هستند که در اثر تبادلات شیمیائی به مواد دیگری از جمله به ویتامین A تبدیل می شوند. مشهورترین این مواد رنگی در گیاهان ماده معروف کاروتن است و به این جهت ماده کاروتن نام گذاری شده که اولین بار آن را از هویج CarTOIS تهیه کردند. تبدیل کاروتن به ویتامین A در مخاط رورده انجام می شود. چون مادهٔ کاروتن می تواند به ویتامین A تبدیل شود، آنرا به نام پرو ویتامین … – A نیز مینامند. رنگ زرد شیر و خامه در اثر وجود کاروتن در شیر است و چون ویتامین A تقریباً بی رنگ می باشد، بنابراین حیواناتی که بدن آنها قابلیت زیادی برای تبدیل کاروتن علوفه به ویتامین A دارند شیرشان سفید یا زرد روشن است، ولی حیواناتی که بدن آنها این قابلیت تبدیل را کمتر دارند مقدار زیادی از کاروتن علوفه بدون این که تبدیل به ویتامین A شود عیناً در شیر باقی می ماند و بهمین دلیل رنگ شیر و خامه آنها زرد می شود. معمولا در رژیم های غذائی متعادل، در حدود ویتامین A مورد نیاز از کاروتن و ترکیبات مربوط به آن تأمین می شود و فقط یک سوم بقیه مستقیماً از .که منشأ حیوانی دارد گرفته می شود A محل ویتامین نکته مهم این است همانطور که در مورد شیر ذکر شد معمولاً تمام مقدار کاروتن موجود در مواد غذائی که انسان می خورد در بدن انسان تبدیل به ویتامین A نمی شود، قسمتی از آن از مجاری هاضمه گذشته و دفع می شود و قسمتی عیناً داخل خون می شود و فقط قسمتی از آن در روده ها و کبد تبدیل به ویتامین A میگردد. مقدار کاروتن که به ویتامین A تبدیل می شود برحسب نوع غذا و روش تهیه غذا متفاوت است و سایر انواع خوراکی هائی که با غذا خورده می شوند نیز در قابلیت بدن در تبدیل کاروتن به ویتامین A مؤثر هستند. سایر عوامل و عناصر تغذیه نیز در این امر نقش دارند. مثلاً وجود ویتامین E در هویج از اکسیده شدن ویتامین A هویج در داخل و خارج بدن جلوگیری ندارد خیلی زود از ویتامین A خالی می شود و جالب این است همین که دوباره جذب ویتامین E از راه تغذیه حیوان آغاز شود ذخیرهٔ ویتامین A در کبد افزایش مییابد. روغن های معدنی قابلیت جذب کاروتن و ویتامین A بدن را کاهش میدهند.

همچنین ببینید

چگونه از سرطان پیشگیری کنیم

برای پیشگیری از سرطان چه کنیم؟قسمت دوم

برای پیشگیری از سرطان چه کنیم؟ تحقیقات نشان داده اند که به دلیل مصرف زیاد …

پاسخ دهید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *