معماری
خانه / اشنایی با داروهای گیاهی / چرا انواع عسل رنگ متفاوت دارند …؟؟!
عسل
عسل

چرا انواع عسل رنگ متفاوت دارند …؟؟!

چرا انواع عسل رنگ متفاوت دارند …؟؟!

 

رنگ عسل

رنگ عسل به گل که زنبور از شهدشان استفاده می کند، بستگی دارد. بر همین اساس ممکن است شما در بازار، عسل  از زرد بسیارکمرنگ تا قهوه ای بسیار پررنگ را ببینید؛ مثلا عسل زرشک که مخصوص منطقه خراسان جنوبی است دارای رنگ قرمز جگری است، عسل گل نارنج و پرتقال قرمز رنگ است، عسل گون زرد، عسل آویشن و چهل گیاه قهوه ای و عسل اقاقیا نیز بی رنگ است.

انواع عسل

عسل طبیعی: عسلی که زنبور با مکیدن شهد گل تولید می کند.

عسل غیرطبیعی: عسلی که زنبور با مکیدن شربت آب شکر یا شیره میوه تولید کرده باشد.

عسل تقلبی: عسلی که یک فرد متقلب از شیره قند، شیره ذرت یا با بعضی میوه بدون دخالت دادن زنبور درست کرده باشد.

نگهداری عسل

عسل محصول فسادناپذیری است که خاصیت باکتری کشی دارد؛ پس فاسد نمی شود.

نگهداری عسل حتی برای کوتاه مدت در دمای بالا ۳۲ درجهسانتیگراد، رنگ، طعم و خاصیت آنزیم آن را تغییر می دهد.

در ترکیب عسل مقدار زیادی اسید وجود دارد. برای همین اگر عسلتان رادر ظروف فلزی نگهدارید، هم ظرفتان خرده می شود و همرنگ، بو و طعمآن تغییر می کند، پس حتما عسل را در ظروف شیشه ای یا پلاستیکی نگه دارید. رطوبت، دشمن عسل است. عسل را در جا مرطوب نگهداری نکنید. در ضمن قاشق خیس را در ظرف عسل فرو نبرید چون باعث رقیق و نامرغوب شدن آن می شود.

عسل در دما بالای ۲۵ درجه سانتیگراد یا زیر ۵ درجه سانتیگراد «شکرک» میزند. وجود ذرات خارجی مثل گرد و غبار، ذرات موم و… در عسل باعث تسریع عمل شکرک زدن آن می شود. اگر عسلتان شکرک زد، نگران نباشید. شما میتوانید به راحتی و با قراردادن شیشه عسل درون یک ظرف آب جوش آن را حرارت دهید و به حالت اولش برگردانید. اما اگر یک ماه بعد دیدید که دوباره همان عسل شکرک زده – به خاطرمتبلور شدن دانه شکر – به راحتی نمی توانید با انجام کار دفعه قبل آنرا به حالت مایع درآورید.

عسل پاستوریزه که در حرارت بالا جوشیده و به صورت صنعتی بسته بندی می شوند، اصلا شکرک نمی زنند و رسوب هم نمی کنند.

در عوض به علت حرارت زیاد، بسیاری از خواص آن کم می شود؛ یعنی درصدی از اسید آمینه، دیاستاز مثبت و بعضی ویتامین عسل از بین می رود. عسل از سالمترین خوراکی

است، به شرطی که از اول سالم به عمل آمده باشد چون در بعضی مناطق زنبور از گل گیاهان سمی شهد می مکند یا از شهد گیاهانی که سمپاشی شده اند، استفاده می کنند که نتیجه آن تولیدعسل نامرغوب يا حتی سمی است.

همچنین ببینید

درمان زخم های کهنه

زخمهای کهنه را با رزماری درمان کنید!!

زخمهای کهنه را با رزماری درمان کنید!! زخمهای کهنه، عفونت های مزمن پوست موم ۵ گرم، …

پاسخ دهید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *