معماری
خانه / دانستنیهای مفید پزشکی و رژیم غذایی / چرا سوپ جوجه، اکسیر شفابخش سرماخوردگی است؟
سوپ جوجه
سوپ جوجه

چرا سوپ جوجه، اکسیر شفابخش سرماخوردگی است؟

چرا سوپ جوجه، اکسیر شفابخش سرماخوردگی است؟

 نقش مفید سوپ جوجه تند در سرماخوردگی شاید اولین پزشک معروف که با آگاهی از خواص سوپ جوجه از آن برای درمان استفاده کرده است طبیب بلندپایه قرن دوازدهم به نام موسی مایمونیدس باشد. داستان تجویز او چنین در تاریخ آمده است. وقتی که سلطان صلاحالدین فرمانروای مسلمان امپراتوری عثمانی از موسی مایمونیدس طبیب پرآوازهٔ آن زمان درخواست کرد که برای درمان بیماری آسم پسرش اقدام کند، پزشان این دعوت را اجابت کرد و به عنوان دارو برای درمان بیماری پسر امپراتور سوپ جوجه تجویز نمود.

دکتر زیمنت می گوید با این که برای تهیه سوپ در آن زمان از مرغ های چاق چرب استفاده می کرده اند و نه از جوجه و بعلاوه سیر هم در آن نمی ریختند ولی با همه این نقایص ظاهراً اثر درمانی خوبی داشته است. دکتر زیمنت میگوید «سوپ جوجه شبیه اغلب موادغذای پروتئینی دارایک اسیدآمینه طبیعی به نام سیستئین” است که وقتی سوپ درست می کنند آزاد می شود. و ماده شیمیای سیستین یک  خاصیت جالبی شبیه داروی استیل سیستئین” دارد.

استیل سیستئین داروی است که معمولاً پزشکان برای بیماران مبتلا به برونشیت و عفونتهای تنفسی تجویز می کنند». دکتر زیمنت فکر می کند استیل سیستئین در آغاز از پرها و پوست جوجه گرفته شده است. از نظر داروی استیل سیستئین شبیه سایرخلط آورها، اخلاط ریه را رقیق و شل کرده و خروج آنرا تسهیل می کند. این نظریه را دکتر ماروین ساکنر متخصص بیماریهای ریه در مرکز پزشکی مونت سینا در میامی بیچ نیز تأیید می کند و در این مورد میگوید «در سوپ جوجه یا مادهٔ معطری وجود دارد که برای باز شدن مجاری هوا مؤثر است».

دکتر ساکنر مؤلف مطالعات سوپ جوجه است که در سال ۱۹۷۸ در مجله معروف سینه ” منتشر شد. دکتر ساکنر در آزمایشی از ۱۵ نفر داوطلب مرد و زن سالم خواست که سوپ جوجه داغ، آب گرم و آب سرد بخورند. پس از ۵ دقیقه و نیم ساعت، وضع اخلاط و عبور هوا از بینی داوطلبان را اندازه گرفت و ملاحظه نمود که سوپ جوجه اثرش از آب گرم و آب سرد در این مورد بیشتر است و حتی بخار سوپ جوجه داغ از آب داغ بیشتر مؤثر است. دکتر ساکنر فکر می کند حتی سوپ جوجه سرد برای باز کردن بینی در سرماخوردگی کامل  می کند ولی اگر سوپ جوجه داغ و با بخار باشد اثرش سریعتر و بیشتر است.

برای این که تأثیر سوپ جوجه بیشتر باشد دکتر زیمنت توصیه می کند مقدار زیادی سیر و پیاز و فلفل و ادویه تند نظیر کاری و فلفل قرمز تند در آن بریزند و این نوع سوپ را بهترین روش درمان عوارض سرماخوردگی میداند. نسخه دکتر زیمنت برای مبارزه با سرماخوردگی آنفلوانزا خوردن روزانه یابی کاسه سوپ تند جوجه است. و توصیه می کند بهتر است که سوپ جوجه کم کم و جرعه جرعه خورده شود و نه این که یکباره و دریای نشست نوشیده شود زیرا اثر درمانی سوپ جوجه تقریباً نیم ساعت باقی می ماند، بنابراین باید آهسته و پیوسته سوپ خورده شود تا اثر شفابخش آن پیوستگیداشته باشد.

همچنین ببینید

زيره پلو

زيره پلو در طب سنتی

زيره پلو در طب سنتی مواد لازم مواد لازم برای تهیه  «زیره پلو» به شرح …

پاسخ دهید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *