معماری
خانه / دانستنیهای مفید پزشکی و رژیم غذایی / چرا کم خونی شایع ترین بیماری است؟
کم خونی
کم خونی

چرا کم خونی شایع ترین بیماری است؟

چرا کم خونی شایع ترین بیماری است؟

کم خونی و شکر

«غذا مملو از شکر و روغن اشباع، منجر به آنمی (کم خونی)، پوکی استخوان مشکلات قاعدگی، خشکی پوست و ناخن، و ریزش مو میگردد.غذاصنعتی مانند: انواع کنسروها و ساندویچ ها عموماً مملو از چربی و شیرینی  که ارزش غذایی ندارند.ساندویچ سرپایی نیز دارای ارزش غذائی کمی هستند؛ زیرا فاقد ویتامینهای B،Aو C  و کلسیم می باشند. بدون شک این گونه غذاها مخاطرات زیادی را در بر دارند و علاوه بر آن و از چربی اشباع شده و سدیم و شکر می باشند که مخاطرات آن را چند برابر میکند.”

کم خونی چیست؟

عبارت است از کاهش میزان هموگلوبین در گویچه  قرمز خون یا کمبود گلبولهای قرمز. گویچه  قرمز، سلولهای صفح  شکلی هستند که اکسیژن را به تمام بخش  بدن حمل  میکنند. چند نوع کم خونی وجود دارد که علائم همه آنها تقریباً مشابه است. در هر یک از حالات کم خونی، کاهش اکسیژن قابل دسترس برای سلول  بدن باعث کاهش کارایی بدن میشود؛ در نتیجه مغز نسبت به فقدان اکسیژن با سردرد، سرگیجه، سستی، از دست دادن عصبانیت، بی حوصلگی و خواب آلودگی واکنش نشان میدهد.

 علائم کم خونی چیست؟

ضربان  تند قلب، احساس کرختی یا سوزش در انگشتان و پنجه ها، زنگ زدن گوش، ظهور لکه  سیاه در مقابل چشمان، رنگ پریدگی، عوارض روحی، سوزش و قرمز شدن زبان، به خواب  رفتن دست، پشت درد، اختلال هاضمه، تحریک پذیری، افسردگی، قاشقی شدن انها کاهش بازده کار، از دست دادن وزن، اشتها برای خوردن هر نوع آشغال بدون توجه  به مقدار ، نیاز ، کیفیت آن   و از نظر میکروسکوپی کوچکتر یا بزرگتر شدن گلبول قرمز درمقایسه  با اندازه نرمال و کم رنگ شدن آنها، بدیهی است که تمام این عوامل  ممکن است در یک فرد ظاهر نشود، ضمناً برخی از این عوارض  ممکن است علائم بیماری دیگر باشند۔ کم خونی به خودی خود یک بیماری نیست بلکه همیشه معلول عوامل دیگر است و معمولاً کم خونی معلول از دست دادن مزمن خون (قاعدگی، جراحی) و یا فقدان مواد غذایی کافی بویژه آهن می باشد

بدن انسان  برای ساختن گلبول قرمز نیاز به مواد مغذی و مواد معدنی و ویتامینها دارد موادی چون پروتئین، آهن، مس، اسیدفولیک، ویتامین B2 ،B12، ویتامین C و… بنابراین کمبود هر یک از این مواد میتواند علت برای کم خونی باشد. طی سال متمادی این طور تصور می شد که ریشه بیماری کم خونی فقط کمبود آهن است ولی تحقیقات اخیر نشان میدهد که غالباً این طور نیست؛ به عنوان نمونه تحقیقات نشان میدهد که در اشخاصی که رژیم غذایی آنها شامل مقدار زیادی فیبر نظیر سبوس گندم و سایر انواع فیبر  (غذاهای تصفیه نشده) بوده هیچ گونه کمبود آهن دیده نشده است. در طی دوران بارداری نیاز زن به آهن بیشتر می باشد. اگر زنی عادت ماهانه طولانی یا خونریزی زیادداشته باشد و یا اگر از دستگاه (آی – یو-دی) استفاده کند (افراد استفاده کننده از این دستگاه، ماهانه ۵ برابر دیگر افراد خون از دست میدهند) مستعد کمبود آهن می شوند. کمبود آهن در خون یکی از مشکلات اصلی زنان جوان و میان سال است. اکثریت زنانفقط  1/3ییا 1/2 میزان مورد نیاز مصرف خود، آهن مصرف میکنند. چرا؟

بدن فقط ۱۰ درصد از آهن را که وارد دستگاه گوارش می شود جذب میکند.

غذاآهن دار، مانند: جگر، سیراب شیردان، لوبیا، انجیر، برگه زردآلو، تخمه کدو و… را کمتر مصرف میکنند.

نمیدانند که باید غذا آهن دار را با غذا حاوی ویتامین C ترکیب کنند تا ارزش غذایی آنها ۴ برابر شود.

غذا حاوی آهن 

اسفناج، بادام زمینی، سبزی، خشکبار چغندر، زرد|آلو، کشمش، عدسی

مواد کافئین دار مانند: قهوه، چای، نوشابه شیرین، بستنی  صنعتی، به مقدار زیادی مصرف آهن را کاهش میدهند

. ۵ داروها و مواد شیمیایی، حشره کش ها، عفونت، بیماری، آشفتگی در غدد درون ریز باعث کم خونی، خصوصاً در خانمها و کودکان و پسران و دختران جوان می شود. یافتن علت ایجاد کم خونی مهم است. کمبودپ تغذیهپ از علل نسبتاً شایع کم خونی هستند. فقط با کمبود آهن است که گلبولپ قرمز نمی توانند اکسیژن مورد نیاز بدن را حمل کنند. و در نتیجه اکسیژن کافی به قسمتهای مختلف بدن نمی رسد.آیا میدانید که ۵۰٪ زنان ایرانی از کم خونی و سوء تغذیه رنج میبرند و حدود ۲۰٪ آنها نیزبه علت کم خونی بیش از سایرین در معرض مرگ ومیر قرار میگیرند

همچنین ببینید

خواص داروی سیب

سیب خواص شگفت انگیزی دارد!!

سیب خواص شگفت انگیزی دارد!! خواص داروی سیب سیب یک میوه قلیایی و تمیز کننده …

پاسخ دهید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *