معماری
خانه / درمان دیابت / چربی، ماده ای نارفیق برای انسولین
چربی، ماده ای نارفیق برای انسولین
چربی، ماده ای نارفیق برای انسولین

چربی، ماده ای نارفیق برای انسولین

چربی، ماده ای نارفیق برای انسولین

از چربی های گیاهی جامد و مارگارین و مواد غذایی پارافینی باید پرهیز کرد زیرا چربی زیاد سرعت سقوط بدن به طرف بیماری دیابت را تسریع می کند. در بررسی جدیدی که در مرکز علوم سلامتی دانشگاه کلورادو به عمل آمده نشان داده شده است اگر روزی ۴۰ گرم بیشتر چربی خورده شود (یعنی مقدار چربی که تقریباً در همبرگر چرب به وزن ۱۲۰ گرم و سیب زمینی سرخ کرده وجود دارد)، احتمال مبتلا شدن بهدیابت در انسان سه برابر بیشتر می شود. و به نظر می رسد وجود مقدار مفرط چربی در غذا به خصوص اگر از چربی های اشباع شده باشد، در توانایی تأثیر انسولین برای متابولیسم قند، تأثیر منفی می گذارد.

محققان دانشگاه سیدنی در استرالیا سلول هاییرا از عضلات مردان و زنان سال خورده که مبتلا به دیابت نبودند در جریان یک عمل جراحی برداشت نموده و مقدار چربی اشباع شده موجود در غشاء سلول ها را اندازهگیری کرده و بیماران را از نظر میزان مقاومت انسولین مورد بررسی قرار دادند. در این تحقیقی ملاحظه شده هرچقدر مقدار اسیدهای چرب اشباع شده در سلول ها بیشتر باشد مقاومت انسولین بیشتر و در نتیجه تأثیر انسولین در سوخت و ساز قند کمتر است. ولی از طرف دیگر هرچقدر مقدار چربی اشباع نشده مانند روغن زیتون و به خصوصی چربی ماهی در نسوج بیشتر باشد اثر مثبت انسولین در سوخت و ساز قند بیشتر است.

و در گزارش محققان آمده است در دورهای که به جانوران آزمایشگاهیروغن ماهی (دارای اسید چرب اومگا ۳۰) داده شد به طور محسوس از مقاومت انسولینکاسته شده و متابولیسم قند خون بهتر و مؤثرتر انجام شده است. در یک تحقیق دیگر ملاحظه شده است که در اثر خوردن چربی زیاد از کفایت تأثیر انسولین کاسته شده و قند خون به میزان غیرعادی بالا رفته است.

در یک بررسی دیگر که توسط دکتر جنیفر لووجوی دانشیار دانشگاه ایالتی لوئیزیانا دربارهٔ رابطهٔ الگوی غذایی با حدود کفایت تأثیر انسولین در مورد ۴۵ نفر مردان و زنان غیردیابتی که نیمی از آنها چاق و نیم دیگر وزن عادی داشتند به عمل آمده مشاهده شده است که اشخاصی که چربی زیاد می خورند و در عین حال چاق هستند مقاومت انسولین در آنها بیشتر است و حتی اشخاص دارای وزن عادی که مقدار زیادی چربی با غذا می خورند نیز محسوساً توانایی تأثیر انسولین در آنها کاسته شده و احتمال مبتلا شدن به بیماری دیابت در آنها بیشتر است.

نتیجهٔ بحث: کاهش مصرف و اجتناب از خوردن لبنیات چرب و چربی های اشباع شده گیاهی و مارگارین وروغن های پالم و پارافینی و استفاده بیشتر از ماهیهای چرب ممکن است برای پیشگیری از بیماری قند بسیار مؤثر باشد.

 

resized_47366_758

همچنین ببینید

دیابت نوع ۱

دیابت نوع ۱ چیست؟!

دیابت نوع ۱ چیست؟! دیابت نوع ۱ این نوع دیابت، یک بیماری خودایمنی است. بیماری …

پاسخ دهید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *