معماری
خانه / دانستنیهای مفید پزشکی و رژیم غذایی / چربی خون چگونه به وجود می آید؟
چربی خون
چربی خون

چربی خون چگونه به وجود می آید؟

چربی خون چگونه به وجود می آید؟

چربی های اشباع شده و چربی های اشباع نشده

واحدهای ساختمانی چربی ها و روغن ها، اسیدهای چرب نامیده میشوند. هر نوع چربی یا روغن، حاوی ترکیبی از اسیدهای اشباع یا غیراشباع است. به طور معمول، سه اسید چرب به هم متصل میشوند و نوعی چربی، به نام تریگلیسرید تشکیل میدهند. از واژه چربی، اسید چرب و تری گلیسرید به جای یکدیگر استفاده می شود زیرا از نظر تغذیه ای به یک معنی به کار میروند. چربی ها ترکیبی از کربن، هیدروژن و اکسیژن هستند. اتم های کربن در اسیدهای چرب تشکیل دهنده چربی ها به شکل زنجیر به یکدیگر متصل می شوند. این زنجیره ها، باند (پیوند) نامیده می شوند. وقتی این زنجیره ها حاوی حداکثر هیدروژن ممکن باشند، چربی های اشباع شده (Saturated fats) نام دارند که به معنی اشباع بودن زنجیره آنها از هیدروژن است. چنانچه امکان اتصال هیدروژن بیشتری به زنجیره وجود داشته باشد به این معنی است که زنجیره هنوز به وسیله هیدروژن اشباع نشده است. به این نوع چربی ها، چربی های اشباع نشده (umSaturated fatS) گفته میشود. چنانچه چربی اشباع نشده فقط یک جایگاه برای اتصال هیدروژن بیشتر داشته باشد چربی monOumSaturated و در صورتی که دو یا چند جایگاهبرای این اتصال داشته باشد، چربی polyumSaturated نامیده میشود.

تمام روغن های نباتی، حاوی ترکیبی از چربی اشباع نشده (نوع polyumSaturated و monOumSaturated) و چربی اشباع شده هستند. هر چه مقدار چربی اشباع شده یک روغن بیشتر

باشد، در دمای اتاق سفتتر خواهد بود.

نقش روغن دانه انگور در کاهش چربی خون

روغن دانه انگور، روغنی با کیفیت بسیار بالا و مؤثر در کاهش کلسترول خون است. این روغن پس از آبگیری انگور به دست می آید و در تحقیقات به عمل آمده در مرکز علوم سلامتی دانشگاه ایالتی نیویورک نشان داده شده است که افرادی که کمی روغن دانه انگور به رژیم غذایی خود اضافه کردند، ۱۳٪ افزایش HDL و ۷٪ کاهش LDL خون داشته اند. روغن دانه انگور، همچنین منبع طبیعی ویتامین D به شمار می آید.

چربی ها و روغن هایی را انتخاب کنید که چربی های monounSaturated بیشتری دارند زیرا به کاهش میزان کلسترول خون کمک می کنند. روغن هایی که مقدار بیشتری اسید چربmOnOunSaturated دارند به ترتیب عبارتند از: روغن زیتون، روغن کانولا (کلم قمری) و روغن بادام زمینی، غذاهایی که بیشترین مقدار از این نوع اسید چرب را دارند عبارتند از: آووکادو مغز بادام، گردو، و بادام زمینی، در واقع چربی گوشت گاو تقریبا به اندازه روغن بادام زمینی اسید چرب monounSaturated دارد ولی اسید چرب دیگر گوشت گاو، از نوع اشباع شده است؛ اما اسید چرب دیگر روغن بادام زمینی، عمدتاً به دلیل بالا بودن میزان چربی اشباع شده گوشت گاو و نیز چرب بودن آن، مقدار مصرف آن را محدود و یا به طور کامل حذف کنید. برای کاهش مقدار کلسترول، نوعی روغن یا چربی را انتخاب کنید که از کمترین مقدار چربی اشباع شده و بالاترین میزان چربی onounSaturated تشکیل شده است. اگر هر روز یک عدد همبرگر میخورید، حتماً این رژیم را تغییر دهید. مصرف یک عدد همبرگر در هرهفته و حتی در هر ماه، رژیم بهتری به شمار می آید.

چربی هایpolyunsaturated gla  معمولاً در دمای اتاق به طور کامل مایع هستند. وجود ۲ اسید چرب polyumSaturated یعنی اسید لینولئیک (linoleic acid یا امگا-۶) و اسید آلفا-لینولنیک (-alpha linolenic acid یا امگا ۳) برای ساخته شدن هورمون ها و سلول ها ضرورت دارد. به این دو اسید چرب» اسیدهای چرب ضروری گفته می شود زیرا بدن قادربه ساختن آنها نیست و باید از طریق غذا به بدن برسند. روغن هایی مانند روغن دانه بزرک، کاجیره، آفتابگردان و ذرت مقدار زیادی اسیدهای چرب polyunSaturated شامل اسیدهای چرب ضروری دارند. 

ادامه چربی خون چگونه به وجود می آید/ قسمت سوم 

 

 

همچنین ببینید

نمناکی دست ها

چه عواملی باعث نمناکی دست ها می شود؟؟

چه عواملی باعث نمناکی دست ها می شود؟؟ نمناکی دست ها عرق کردن کف دست …

پاسخ دهید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *