معماری
خانه / دانستنیهای مفید پزشکی و رژیم غذایی / چربی خون چگونه به وجود می آید؟
چربی خون
چربی خون

چربی خون چگونه به وجود می آید؟

چربی خون چگونه به وجود می آید؟

غذاهای حاوی این اسیدها عبارتند از: تخم مرغ، ماهی، میوه، سبزیجات و حبوبات. روغن های polyunSaturated قابل تهیه از فروشگاه ها، مانند روغن ذرت، کاجیره، دانه بزرک و آفتابگردان، روغن نباتی خالص (تصفیه شده) نامیده می شوند. این نوع روغن ها به سادگی فاسد میشوند و باید در یخچال نگهداری شوند و نمی توان آنها را به مدت طولانی ذخیره نمود. روغن های نباتی به طور متداول برای پخت و پز و همراه با سالاد، غذاهای پخته شده و غذاهای سبک استفاده میشود.

اسیدهای چرب امگا- ۳ در روغن سویا، کانولا، دانه بزرک و روغن ماهی یافت می شوند. ماهی های اقیانوس، مثل ماهی آزاد (سالمون)، ساردین ها و ماهی ماکرل (ماهی بومی اقیانوس اطلس) از منابع خوب امگا- ۳ هستند. اسیدهای چرب امگا- ۳ خطر مرگ ناشی از حمله قلبی را کاهش میدهند و از طریق کم کردن چربی خون و احتمال لخته شدن خون، به سلامتی کمک میکنند. برای کمک به پیشگیری از لخته شدن خون، باید هرهفته ۲ وعده (حدود ۲۰۰ گرم) ماهی چرب اقیانوس خورده شود. اما از آنجا که این نوع ماهی حاوی چربی اشباع شده و کلسترول است نباید در مصرف آن زیاده روی کرد. اسیدهای چرب ترانس (tranS)، ایزومرهای فضایی اسیدهای چرب طبیعی سپس (CiS) هستند و در مارگارین ها و روغن های شیرینی پزی، پس از هیدروژناسیون یافت می شوند. مارگارین، بیسکوییت های بدون شکر (کراکرها) و کلوچه ها همگی دارای کره نباتی نسبتاً هیدروژنه هستند. به نظر میرسد اسیدهای چرب ترانس به اندازه اسیدهای چرب اشباع شده مضر هستند. این اسیدها کلسترول تولید می کنند و با ایجاد بیماری های قلبی ارتباط دارند. اسیدهای چرب ترانس در گوشت گاو، خوک، بره و نان سفید نیز یافت می شوند. نیمی از چربی موجود در بیسکویت از نوع ترانس است. سیب زمینی سرخ شده فرانسوی، دونات و غذاهای پخته آماده (به شکل تجارتی) و غذاهای سریع (فست فود)

دارای چربی های هیدروژنه و اسید چرب ترانس هستند و باید تا حد امکان از مصرف آنها خودداری کرد.

تری گلیسرید

پس از گرفتن نتایج آزمایش خون خود از آزمایشگاه، نگاهی به مقدار کلسترول تام (LDL HDL ،(total وتری گلیسرید بیندازید. مقادیر بالای تری گلیسرید و کلسترول، عوامل خطر بیماری رگ های کرونر قلب به شمار می آیند. اغلب چربی های موجود در غذاها و بدن به شکل تری گلیسرید هستند. تریگلیسریدها از اسیدهای چرب اشباع شده، اشباع نشده مونو (monounSaturated) و پلی (polyunSaturated) تشکیل می شوند. بنابراین وقتی درباره چربی صحبت می شود، در واقع منظور، تری گلیسریدها هستند.

ادامه چربی خون چگونه به وجود می آید/ قسمت  چهارم

همچنین ببینید

کلید های تربیتی کودکان مبتلا به سندرم دان

کلید های تربیتی کودکان مبتلا به سندرم دان

کلید های تربیتی کودکان مبتلا به سندرم دان  هیچ پدر و مادری برای داشتن فرزندی …

پاسخ دهید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *