معماری
خانه / بیماری های قلب و دستگاه گردش خون / چربی خون چگونه به وجود می آید؟
چربی خون
چربی خون

چربی خون چگونه به وجود می آید؟

چربی خون چگونه به وجود می آید؟

چربی خون

لیپیدها به مجموعه تمام مواد چرب موجود در خون، شامل HDL کلسترول، اDا کلسترول و تری گلیسریدها گفته می شود.

سطح LDL خون با خوردن مقادیر فزاینده چربی های اشباع شده افزایش مییابد. ولی چربی های اشباع شده و به ویژه چربی های polyunSaturated به دلیل آنکه مقدار LDL را کاهش میدهند دارای آثار مفید هستند. افزایش چربی خون یا اولیه است و یا ثانویه. افزایش چربی خون اولیه، همان نوع ارثی است که در بعضی از خانواده ها به صورت ارثی به نسل های بعدی منتقل می شود. افزایش چربی خون ثانویه، ناشی از بیماری هایی مانند دیابت شیرین، کم کاری تیرویید، سندرم نفروتیک (نوعی بیماری کلیوی)، بیماری انسدادی کبد، اختلال در غلظت پروتئین های خون؛ مصرف بعضی از داروها از جمله داروهای مدر، آندروژن، استروژن، پروژستین، پروپرانولول، کورتون، رتینویید، بعضی از داروهای ضدتشنج و آرام بخش، بعضی داروهای ضد سرطان و ضد ایدز است و با درمان بیماری اصلی یا رفع علت، خود به خود برطرف می شود. چربی موجود در رژیم غذایی، موجب تحریک تولید HDL می شود. چنان چه مقدار مصرف چربی بسیار کاهش یابد، مقدار HDL کم خواهد شد. برخی از پژوهشگران، جانشین کردن چربی های بهتر(مانند روغن زیتون که حاوی مقدار زیادی چربی monounSaturated است) را به جای مارگارین و چربی ها و روغن های دیگر توصیه می کنند و معتقدند که در صورت افزودن مقدار مصرف روغن زیتون یا چربی به نحوی که ۳۰ تا ۳۵ درصد کالری از چربی تأمین شود، مقدار HDL افزایش خواهد یافت. مشکلی که در این زمینه وجود دارد آن است که دانستن زمان رسیدن به تأمین ۳۰ تا ۳۵ درصد کالری مورد نیاز از چربی، آسان نیست. بنابراین توصیه می کنیم چربی بهتری را جایگزین نمایید. سیگار کشیدن، عدم تحرک دایمی و افزایش وزن، ۳ عامل خطر افزایش کلسترول هستند. رژیم کم چربی به کاهش وزن کمک میکند زیرا مقدار کالری موجود در چربی، بیش از پروتئین و کربوهیدرات است. اگر چربی کمتری بخورید و از محصولات کم چرب یا بدون چربی استفاده کنید، به ویژه اگر به منظور کاهش دادن به میزان کالری دریافتی، غذایی بیشتری نخورید، وزنتان کاهش مییابد. اغلب در حال از دست دادن وزن، کلسترول LDL و HDL کم میشود و وقتی وزن تثبیت شد، HDL خون افزایش مییابد. استعداد ژنتیکی، از علل دیگر پایین بودن HDL است. در این باره از پزشک کمک بگیرید.از سن ۲۰ سالگی، کلسترول خوب (HDL) و کلسترول بد (LDL) و تری گلیسرید خود را (که برای محاسبه VLDL به کار میرود) کنترل کنید.

ادامه این مطلب را می توانید در قسمت دوم مشاهده نمایید

همچنین ببینید

حملات قلبی

هنگام حملات قلبی چه باید کرد؟

هنگام حملات قلبی چه باید کرد؟ حملات قلبی  روز را با شادی و نشاط آغاز …

پاسخ دهید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *