معماری
خانه / دانستنیهای مفید پزشکی و رژیم غذایی / چطور مواد غذای می توانند بر ضد فرآیند لخته شدن خون مبارزه کنند.
درمان لخته شدن خون
درمان لخته شدن خون

چطور مواد غذای می توانند بر ضد فرآیند لخته شدن خون مبارزه کنند.

چطور مواد غذای می توانند بر ضد فرآیند لخته شدن خون مبارزه کنند.

عوامل ضدترومبوز

برخی غذاها می توانند مقدار مادهٔ فیبرینوژن را که عامل لخته شدن خون است در خون کاهش دهند. بعلاوه مواد غذای میتوانند سیستم طبیعی حل کردن لخته خون را تحریا و باعث حل شدن لختهٔ خون شوند. معمولاً مقدار مادهٔ فیبرینوژن در خون اشخاصی که مبتلا به حمله های قلبی می شوند و یا کسانی که مبتلا به تصلب شرائین هستند زیاد است و فعالیت فیبرینولی تیلی یعنی فعالیت مبارزه با لخته شدن خون آنها کم است. (توجه شود که در انسان سالم مادهٔ فیبرینوژن از مواد مهم است).

مواد خوراکی که مانع لخته شدن خون می شوند و ضدترومبوز هستند

فلفل قرمز تند، روغن ماهی، سیر، زنجبیل، آب انگور، پیاز، گیاهان و خزه های قهوهای دریائی

متاسفانه، DVT اغلب نادیده گرفته می شود و در حدود نیمی از افراد مبتلا هیچ علایم هشداردهنده ای را از خود بروز نمی دهد. اما علایم رایج این بیماری عبارت است از:
– قرمزی
– ورم
– احساس درد شدید در صورت لمس کردن
این علایم در محل ایجاد لخته خون و اغلب در پاها دیده می شوند.

خطرات ناشی از DVT: آمبولی ریوی

اگر قسمتی از لخته خون در جریان خون فرد حرکت کند، می تواند زندگی او را تهدید کند. در حقیقت اگر قسمتی از لخته خون به رگ های موجود در ریه برسد، باعث مسدود شدن جریان خون به ریه می شود که اصطلاحا آمبولی ریوی(انسداد شریان ریه توسط جسمی خارجی) نامیده می شود. علایم آمبولی ریه عبارت است از: سختی در تنفس، فشار خون پایین، غش کردن، تند شدن ضربان قلب، درد قفسه سینه و سرفه همراه با خون.

چه عواملی باعث به وجود آمدن DVT(لختگی خون) می شود؟

هر عاملی که باعث تخریب لایه دخلی رگ شود، از قبیل جراحی، آسیب یا پاسخ سیستم ایمنی بدن باعث ترومبوز ورید عمقی(لختگی) می شود. خون غلیظ شده در رگ ها به کندی حرکت می کند و به لخته خون تبدیل می شود. عوامل دیگری که خطر لخته شدن خون را افزایش می دهند عبارت است از اختلال ژنتیکی، تغییرات هورمونی و بی تحرکی بدن.

همچنین ببینید

چگونه از سرطان پیشگیری کنیم

برای پیشگیری از سرطان چه کنیم؟قسمت دوم

برای پیشگیری از سرطان چه کنیم؟ تحقیقات نشان داده اند که به دلیل مصرف زیاد …

پاسخ دهید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *