معماری
خانه / بیماری و عوامل ایجاد کننده / چند نکته طلایی برای حفظ سلامت بدن…..
تغذیه درست
تغذیه درست

چند نکته طلایی برای حفظ سلامت بدن…..

چند نکته طلایی برای حفظ سلامت بدن…..

تغذیه درست و  حفظ سلامتی

با رعایت نکات زیر در سلامتی بدن و پیشگیری از ابتلاء به مسمومیت اهمیت.دارد دکتر وودبران معتقد است که مردها نسبت به زنان به امور بهداشتی بی توجه ترند. زیرا اغلب بیتوجه به حفظ بهداشت شروع به آشپزی می کنند و نسبت به زنان ം تجربه کمتری در نظافت و تهیه غذا دارند. او سلامتی و ایمنی افراد بستگی به توجه شان در حفظ اصول بهداشتی در امور تغذیه دارد که از نظر متخصصین شامل چهار مورد زیر است:

۱- نظافت :

شستشوی دست ها قبل از تهیه غذا و بعد از تمیز کردن شت، مرغ و ماهی تازه لازم است. در نظافت آشپزخانه، لوازم آشپزخانه وغیره دقت کافی مبذول دارید. وسایلی را که در تماس با غذا قرار دارند ضدعفونی کنید. استفاده از صابون مناسب است ولی استفاده از مواد ضد عفونی کننده و سفید کننده چون کلورین رقیق بهتر است زیرا باکتری ها را از بین میبرد.

۲- مبارزه با آلودگی :

در نظافت وسایل آشپزخانه دقت شود. دکتر یورک معتقد است که مثلا از تخته هایی که برای خرد کردن گوشت خام استفاده میشود، برای تهیه سالاد (خرد کردن مواد) که پخته نمی شود استفاده نگردد.

۳- نگهداری مواد غذایی اضافی در یخچال :

باقیماندهٔ مواد غذایی باید در یخچال نگهداری شود. مواد غذایی فاسد شدنی چون گوشت، شیر و تخم مرغ را بعد از استفاده در یخچال قرار دهید. از مصرف مواد فاسد شدنی که بیش از ۳ ساعت خارج از یخچال بوده اند خودداری کنید. دقت داشته باشید کهیخچال درست کار کند. برودت بخش اصلی یخچال باید ۶۰ درجه فارنهایت ویا کمتر و برودت بخش جایخی حدود صفر یا زیر صفر درجه باشد.

4- طبخ کامل غذا:

در جریان پخت موادغذایی بسیاری از میکروب ها کشته می شوند. در بسیاری از مواد فاسد شدنی، دمای 145تا ۱۵۵ درجه فارنهایت باعث از بین رفتن میکروب ها می شود. دمای مناسب در گوشت چرخ کرده برای کشتن میکروب ها 165درجه فارنهایت است.با قو او دادن حرارت ستج محصوص گوشت در فروشگاه ها موجود است. با قراردادن آن وسط گوشت میتوان دما را خواند. در استفاده ماکروويو به دستورالعمل پخت توجه شود. در گرم کردن غذا حرارت باید به تمام غذا برسد. در ادامه به نکات ایمنی و بهداشتی دیگر اشاره می شود.

5-توجه به بهداشت مکان طبخ غذا :

دکتر وودبران میگوید غذا باید در رستورانی صرف شود که نظم و بهداشت امور رعایت گردد. اگر قرار است غذا داغ باشد باید خیلی داغ سرو شود و اگر قرار است سرد باشد باید غذا خیلی سرد سرو شود. در صورتی که گوشت همبرگر، جوجه و مرغ نپخته و صورتی باشد، غذا را برگردانید. دکتر وودبران عقیده دارد که پس فرستادن غذا، به توجه و آموزش کارکنان رستوران کمک میکند. . مشخصات بعضی از غذاها : صرف بعضی از غذاها نیاز به دقت کافی دارد  که در ادامه به ان اشاره می شود.

6-جوجه :

آمار نشان داده است که ۲۱ درصد جوجه کباب هایی که در منزل تهیه می شوند دارای باکتری سالمونلا هستند. به عبارت دیگر جوجه باید خوب پخته شود. در نظافت و ضدعفونی وسایل و سطوحی که برای پاک کردن مرغ یا جوجه استفاده می شود دقت کنید تا مواد غذایی دیگر آلوده نشود

7-شیر:

استفاده از شیر غیرپاستوریزه و نجوشیده خطرناک است. بعضی از مردان خارج از منزل شیر مینوشند که شاید پاستوریزه یا جوشیده نباشد. در سال ۱۹۸۷

در کالیفرنیا ۹۲ نفر در اثر نوشیدن شیر نجوشیده جان خود را از دست دادند. نوع شیر مهم نیست ولی شیر باید در یخچال نگهداری شود. .

8-همبرگر و استیکک گاو :

باید خوب پخته شوند. در غیر این صورت خوردن ان ها خطرناک است

9-تخم مرغ :

مشکل تخم مرغ باکتری سالمونلا است که با حرارت از بینمیرود. به عبارت دیگر مصرف تخم مرغ به صورت نیم پز یا نیمرو خطرناکاست. در نیمرو کردن تخم مرغ حداقل سه دقیقه حرارت لازم است.

10-ماهی و غذاهای دریایی :

باید خوب پخته شوند. به نظر دکتر وودبرن در صورتی که فرد دچار ناراحتی کبدی است و تحت شیمی درمانی قرار دارد اختلال ایمنی زمینه دارد، باید از صرف غذاهای دریایی خام بپرهیزد. در صورت برخورداری از سلامتی کامل، خوردن غذاهای مذکور به شکل خام مشکلی ندارد ولی اگر فرد از سلامت کامل برخوردار نیست از مصرف مواد فوق به صورت خام پرهیز کند. از : میوه و سبزیجات : مشکل میوه و سبزیجات به اندازه باکتری ها نیست و مربوط به باقیمانده مواد ضدآفت حاصل از سمپاشی است. که با خریداری سبزیجات و میوه های رسیده و شستن خوب آن ها مشکل برطرف می گردد.

11-میزان شیوع :

میزان شیوع بالاست هرچند اغلب تشخیص داده نمی شود و به مسئولین اداره بهداشت هم گزارش نمیگردد. آمار نشان می دهد از هر ۱۰ آمریکایی در سال ۱ نفر داروی مسمومیت غذایی مصرف میکند. .

12-عوامل مؤثر :

صرف غذا خارج از منزل، در صورتی که خوب پخته نشده یا غذایی که باید به صورت داغ یا سرد مصرف شود، به صورت نیم گرم مصرف گردیده باشد. صرف غذا در منزل در صورتی که وسایل آشپزی یا سطحی که رویآن آشپزی می شود نظافت نشود و یا فرد دست هایش را خوب نشوید، فرد را درمعرض خطر آلودگی قرار میدهد. نگهداری غذا خارج از یخچال خطرناک است و صرف غذاهای دریایی به صورت خام خطر بیشتری دارد.

13-گروه سنی :

تمام گروه های سنی درمعرض ابتلاء قراردارند. افراد خیلیجوان و خیلی مسن که از سلامت کامل برخوردار نیستند باید بیشتر احتیاط کنند،به هنگام ابتلاء به دیابت و یا ایدز.

همچنین ببینید

مواد خوراکی ضد ایدز

مواد غذایی برای مقابله با ایدز را بشناسید!!

مواد غذایی برای مقابله با ایدز را بشناسید!!  میوه ها و سبزیهای که ممکن است …

پاسخ دهید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *