معماری
خانه / بیماریهای دستگاه گوارش دهان و دندان / چه کسانی در معرض خطر مبتلا به اسهال هستند..؟؟؟
اسهال
اسهال

چه کسانی در معرض خطر مبتلا به اسهال هستند..؟؟؟

چه کسانی در معرض خطر مبتلا به اسهال هستند..؟؟؟

در کشور ما هم که یک کشور در حال توسعه است این نوع اسهال حاد عفونی به ویژه در مناطق روستایی و محروم دیده می شود. اما به طور کلی افراد در معرض خطر اسهال های عفونی (به جز موارد نقص ایمنی که در بالا ذکر شد) شامل افراد زیر می باشند:

الف) مسافرین:

شاید تا به حال واژه ی اسهال مسافرتی را شنیده باشید. افراد زیادی در اثر مسافرت دچار اسهال عفونی حاد می شوند که شایع ترین عامل آن باکتریهای موسوم به باسیل های گرم منفی مثل ایشر شياکولی ، شیگلا ،  شالمونلا و … هستند. معمولأ اکثر مسافرتها در زمان تعطیلات انجام می شود و اکثرا در فصول گرم سال، گرمای هوا باعث رشد بهتر و بیشتر میکروبهای بیماریزا و ایجاد اسهال و مسمومیت غذایی در افراد می شود. معمولاً در مسافرتها به دلیل استفاده از غذاهای ببینی راهی که با موازین بهداشتی صحیح تهیه نمی شوند و استفاده  از  آب نهرها و چشمه ها که احتمال آلودگی آنها زیاد است، اسهال امری شایع به نظر می رسد. لذا بهترین راه پیشگیری این است که برای بین راه آب و غذای سالم از منزل با خود همراه برده و در طی سفر هم حتی الامکان غذاها را خود تات طبخ کنید و اگر مقدور نشد برای تهیه غذا به مراکز شناخته شده و مطمئن از لحاظ بهداشتی مراجعه کنید.

یکی از عفونت های شایع اسهال مسافرتی، انگلی به نام ژیارد یا است که در اطفال اگر موجب اسهال شود، درمان آن لازم و ضروری است. زیرا باعث سوء جذب چربی ها و ویتامین های لازم شده، موجب عقبماندگی رشد کودک می گردد. سالمونلا و شیگلا بیشتراز راه گوشت مرغ و تخم مرغ خام یا نیم پز یا نیمرو که حرارت کافی برای کشتن میکروب به آن نمی رسد دیده می شود. لذاحتما باید این مواد به دقت پخته شوند. E.coli در منابع آب و گوشت به ویژه همبرگر و کالباس که به صورت نیم پز خام یا کبابی خورده می شوند دیده میشود.

یک نوع از E.coli به نام 0157H7 در همبرگر کبابی یا نیم پز هست که ایجاد همولیز می کند؛ یعنی باعث تخریب گلبولهای قرمز خون می شود که مواد حاصل از این تخریب در ادرار ظاهر شده، رنگ ادرار را تیره میکند، این علامت به همراه اسهال دیده می شود. سس مایونز، کرم ها، ژله ها، خامه و حتی سبزیجات و میوه جات خام می توانند آلوده باشند. به دلیل این که در مسافرت امکانات بهداشتی محدوتر از منزل است، انسان را گرفتار کرده و ایجاد اسهال مسافرتی میکند.

ب) مصرف کنندگان مواد غذایی خاص:

همبرگر نیم پز، کالباس، سبزیجات خام، تخم مرغ، ماهی، صدف و سایر فراورده های دریایی خام و… که در بالا هم ذکر شده احتمال آلودگی و ابتلا به اسهال را بیشتر می سازند. باید حتی الامکان مواد غذایی را پخته مصرف کنند و مواد غذایی مثل سبزی جات که خام مصرف می شوند. قبل از مصرف دقیقا گندزادیی و شستشو شوند.

ج) افرادی که در محل های خاص کار میکنند:

افرادی که در خانواده، مهدکودک ها، مدارس، پادگان ها، زندان ها و… به طور دسته جمعی کنار هم زندگی می کنند. این افراد به دلیل تماس نزدیک و مداوم احتمال آلودگی بیشتری دارند و یک عفونت اسهالی مثل ژیارد یا به راحتی بین آن هانتشار می یابد. لذا رعایت بهداشت و ضدعفونی کردن تمام لباس ها، ملحفه ها، سرویس های بهداشتی، حتی کف زمین و دیوارها و ظروف غذا خوری در این مراکز الزامی است شیگلا، ژیارد یا و ارگانیزم های دیگر مولد اسهال عوامل شایع در این افراد هستند. در این میان افراد خانواده هم در معرض خطر قرار می گیرند زیرا به طور مداوم با یکدیگر تماس نزدیک دارند. لذا خانم های خانه دار که نظافت را برعهده دارند باید حتماً به این امرواقف باشند 

د) افراد بستری در بیمارستان ها و سایر مراکز درمانی:

سالمندانی که در بیمارستان و  یا خانه   بیمارستانی دچار اسهال می گردند. مسئولین بیمارستان یا مراکز بهداشتی و خدماتی ذیربط باید با ضد عفونی کردن وسایل و لباس های بیماران و محیط زندگی آن ها، از این امر پیشگیری کنند.

همچنین ببینید

درمان یبوست

اگر دچار یبوست شدیم چه کنیم؟(قسمت اول)

اگر دچار یبوست شدیم چه کنیم؟! یبوست ومقابله آن فرمولی در نظربگیرید که بتواند یکی از …

پاسخ دهید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *