معماری
خانه / بیماری های قلب و دستگاه گردش خون / چگونه از تشنج جلوگیری کنیم؟
تشنج
تشنج

چگونه از تشنج جلوگیری کنیم؟

چگونه از تشنج جلوگیری کنیم؟

تشنج چیست؟

تشنج یا تحریکات عضلانی به صورت کشیدگی عضو، مانند کشیده شدن دست و پا و کرامپ و سفت شدن عضلات ظاهر میگردد و بسیار دردناک است. این تحریکات عضلانی دردناک به علت تحریک عصب متصل به عضله میباشد. این تشنجات دردناک، گاهی به صورت تیک عصبی ظاهر می شوند مانند تحریک عصب  تری ژو مو یا تیک ها دردناک عضلانی دیگر، در تشنجات عضلانی نیز باید متوجه بیماری کزاز بود. و در صورت کشف این بیماری باید فوری به پزشک متخصص مراجعه نمود و تحت درمان قرار گرفت.

اب لیمو، اب انار، شلغم پخته، زیرہ و زعفران در غذاها روزانه، ریحان یا نعناع تازه، عرق نعناع، آب جوشانده  ریشه  شیرین بیان یا عصاره  شیرین بیان، آب دمکرده استو خداوس هندی، آب دم کرده  آویش کوهی، آب جوشانده  اکلیل الملک، آب دمکرده  بهار نارنج یا عرق بهار نارنج، عرق شیرین بیان، آب دمکرده  استخدوس هندی، عرق استوخدوس هندی، عرق نعناع، همچنین نوشیدن كومبو چا همگی برای تشنج مفيد و مؤثر خواهند بود.

  •  برای درمان با داروهای گیاهی، ۶۰ گرم برگ تیول برژیکی را در یک لیتر آب جوش ۱۰ دقیقه دم کنید بعد آب آن را صاف کرده و با عسل شیرین کنید و در یخچال نگهدارید و هر صبح، ظهر و شب هر مرتبه یک فنجان از آن بنوشید.
  •  هر روز ۱۰ گرم نعناع خشک را در یک لیتر آب بجوشانید تا آب آن به حدود نصف برسد. سپس آب صاف کرده  آن را سه قسمت نموده و در سه وعده یعنی صبح، ظهر و شب بعد از هر وعده غذا بنوشید.
  •  هر روز ۲۵ گرم سوسنبر را در یک لیتر آب جوش دم کنید بعد آب صاف کرده  آن را سه قسمت نموده و در سه نوبت روز بنوشید.
  •  هر شب ۵۰ گرم میوه گل نسترن را نیم کوب کرده و در یک لیتر آب سرد بخیسانید و صبح در همان آب به مدت ۵ دقیقه بجوشانید، بعد به مدت ۱۵ دقیقه هم دم کنید، سپس آب آن را صاف نموده و به سه قسمت تقسیم کنید و صبح، ظهر و شب هر مرتبه یک قسمت از آن را بنوشید. و این کار را چند روز تکرارنماییدهر روز یک فنجان آب پرتقال را با یک فنجان آب نارنج و ۸ فنجان آب مخلوط نموده سپس حدود ۳۰ گرم قند در آن حل کنید بعد سه قسمت نموده و صبح، ظاهر و شب هر مرتبه یک قسمت از آن را بنوشید.
  • هر روز ۴۰ گرم گل شاه پسند طبی را در ۱ لیتر آب ۱۰ دقیقه بجوشانید بعد آب آن را صاف نموده و سه قسمت کنید و صبح، ظهر و شب هر مرتبه یک قسمت از آن را بنوشید.
  • هر روز، نصف استکان سکنجبین را در یک لیوان شیر مخلوط کرده، و بعد ۳ گرم افتیمون شامی نرم شده را در آن ترکیب کنید و صبح و شب آن را بنوشید.
  •  هر روز ۱۰۰ گرم گل خشک بابونه را در روغن زیتون مخلوط نموده و در بن ماری به مدت حدود ۲ ساعت بجوشانید بعد از اتش بردارید و بابونه ها را که بدین طریق تهیه شده است در پارچه ای بریزید و آن را روی موضع قرار دهید.
  •  هر روز ۲۰ گرم گل نرگس را در یک لیوان آب به مدت زیادی جوشانده و روی موضع ضماد کنید.
  •  روغن مرزنجوش را روزی سه مرتبه بر موضع بمالید.

تشنج در مزاج ها بلغمی: در اینجا تشنج به علت غلبه  بلغم یعنی ازدیاد مواد بلغمی در مسیر اعصاب به وجود میآید و علائمی از قبیل سنگینی بدن در موقع حرکت، کشیدگی پوست بدن، پر بودن نبضی، حالت خواب آ لودگی و بی حسی در بیمار ایجاد می شود.

  • به عنوان درمان انزروت یا کنجیده و دانه  اسفند و مقل ازرق و شهم حنظل و جاوشیرخشک و اوشق یا صمغ کما از هر کدام ۱۰ گرم و پوست هلیله  زرد و تخم مورد از هر کدام ۲۰ گرم و سکبینج ۳۰ گرم همه را مخلوط نموده و بسیار نرم بسایید بعد همه را در مقداری گل قند عسلی مخلوط کرده، تا به صورت خمیر سفتی درآید. سپس قرص هایی به شکل گلوله و به اندازه یک عدد نخود بسازید و هر صبح و ظهر و شب هر مرتبه دو عدد از آن را میل نمایید.
  •  رنگ برگ و گل بومادران و استو خدوس هندی از هر کدام ۱۰ گرم و گل زوفا ۱۵ گرم و مرزنجوش ۲۰ گرم همه را مخلوط کرده، بجوشانید و بعد از این که از آتش برداشتید ۱۵ تا ۲۰ گرم گوگرد زرد را در آن مخلوط کرده و روزی ۲ تا ۳ مرتبه عضو را مدتی در آن قرار داده و ملایم مالش دهید.
  • جوز هندی و سنبل الطیب از هر کدام ۵ گرم و استوخدوس هندی، تخم شربتی ،مرزنجوش یزدی از هر کدام ۱۰ گرم همه را مخلوط کرده و بسیار نرم بکوبید بعد به سه قسمت مساوی تقسیم کرده و هر قسمت را یک شب با گلاب خمیر کنید و بر پوست سر ببندید و صبح با آب گرم بشویید.
  •  قسط تلخ و دانه ها اسفند از هر دام ۱۰ گرم و مغز اکلیل کوهی ۲۰ گرم و شوید خشک و گل بابونه شیرازی از هر کدام ۳۰ گرم مخلوط کرده و بجوشانید و عضو را در آن قرار دهید و در روز ۳ مرتبه تکرار نمایید و ملائم مالش دهید.
  • گل بابونه  شیرازی و گل بنفشه و گل گاوزبان از هر کدام ۱۰۰ گرم مخلوط نموده و به هفت قسمت مساوی تقسیم کنید و هر روز یک قسمت از آن را بجوشانید و عضو را در طول روز سه مرتبه در آن قرار داده و ملائم مالش دهید و پس از بیرون آوردن، عضو را خشک کرده و سپس با روغن قسط یا روغن سداب ماساژ دهید.
  •  هر روز انیسون و شوید خشک و زیره از هر کدام ۵ گرم مخلوط نموده بجوشانید بعد اب ان را صاف و شیرین کرده و به دو قسمت مساوی تقسیم کنید، و صبح و عصر بنوشید.
  •  مرزنجوش یزدی و پودینه و مشک ترامشیع و استوخدوس هندی و برگ وسمه و کبابه  چینی از هر کدام به مقدار مساوی بجوشانید و بعد از ان که از اتشبرداشتید مقداری گوگرد زرد با آن مخلوط کرده، و روزیسه مرتبه آن را گرم کنید و عضو را در آن قرار دهید.همچنین می توانید پوست دنبه را گرم کرده و روی عضو ببندید. مالیدن روغن بومادران روزی سه مرتبه نیز مؤثر خواهد بود. می توان برگ وسمه و مرزنجوش و استوخدوس هندی از هر کدام به مقدار مساوی را کوبیده و با کمی گلاب مرطوب کرده و در پارچه ای نازک ریخته و هنگام خوابیدن روی موضع قرار دهید و بخوابید و این عمل را هر شب تکرار نمایید. ضمناً مصرف ماءالاصول و گل قند عسلی و عیارج فیقراو نوشابه کومبوچا در درمان این بیماری مؤثر خواهد بود.طرز تهیه و مصرف ماء الاصول برای درمان تشنج در مورد کسانی که بلغم بر مزاجشان غلبه کرده است یعنی طبعشان سرد و رطوبتی میباشد. عود بلیسان ۵ گرم، ریشه اذخرمکی و بوزیدان از هر کدام ۱۰ گرم، دارچین قلم، جنطیانای رومی، حب القار، اسارون، ریشه ی کرفس و ریشه ی کبراز هر کدام ۱۵ گرم همه را نیم کوب کنید بعد ۱۰۰ گرم دانه ها مویز را به وسیله  قیچی قطعه قطعه نموده و با ۱۰ گرم رازیانه، ۱۰ گرم زنیان و ۱۰ گرم دانه های ریز اسفند همه را با داروهای دیگر مخلوط کرده و به ۲۰ قسمت مساوی تقسیم کنید و هر شب یک قسمت را در یک اونیم لیوان اب بخیسانید و صبح در همان اب بجوشانید تا اب ان به حدود نصف برسد سپس آب آن را صاف و با عسل یا نبات شیرین کرده، بنوشید و تفاله  آن را مجدداً در یک ونیم لیوان آب خیسانده و شب باز هم در همان آب بجوشانید و اب ان را صاف و با عسل یا نبات شیرین کرده و بنوشید.تشنج در مزاجها دموی (پرخونی): اول پاکسازی مزاج، دوم حجامت و خون گیری، سوم مصرف داروها صاف

    کردن خون و نوشیدن شربت سعد کوفی و نوشابه کومبوچا لازم است و پس از ان باید به درمان با داروها دیگر پرداختبه عنوان  درمان میخک، بسفایج، قاریقون،زنجبیل، سورنجان، برگ وسمه، سنامکی از هر کدام ۵ گرم، سعد کوفی، رازیانه، مرزنجوش، استوخدوس هندی، بادرنجبویه از هر کدام ۱۰ گرم همه را مخلوط کرده و بسیار نرم بسایید و بعد با ۵۰۰ گرم عسل مخلوط کنید و هر صبح، ظهر و شب هر مرتبه یک قاشق شربت خوری میل نمایید. ضمناً در مدت درمان از خوراکی هایی که سبک و طبیعت آن خنک است بیشتر استفاده کنید.

تشنج در مزاجها صفراوی: برای رفع صفرا سکنجبین، تمر هندی و آب انار مفید میباشد، ضمناً با جو، کدو، گوشت مرغ، گشنیز و گرد غوره آش بپزید و بخورید در درمان مؤثر خواهد بود.

تشنج در مزاج ها سوداوی: برای درمان آن باید داروهای ضد غلبه سودا مصرف نمود. ضمناً مصرفنوشابه کومبوچا مؤثر خواهد بود.

همچنین ببینید

حملات قلبی

هنگام حملات قلبی چه باید کرد؟

هنگام حملات قلبی چه باید کرد؟  حملات قلبی به توصیه وی، بدون خجالت از این …

پاسخ دهید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *