معماری
خانه / درمان بیماری ها با داروهای گیاهی / چگونه بفهمیم دچار کم خونی شده ایم..؟
کم خونی
کم خونی

چگونه بفهمیم دچار کم خونی شده ایم..؟

چگونه بفهمیم دچار کم خونی شده ایم..؟

کم خونی

سلولهای قرمز خون یا گلوبولهای قرمز در مغز استخوان به وجود می آیند. طی یک برآورد مشخص  شده است که در بدن یک فرد بزرگسال تندرست تقریباً در هر دقیقه یک بیلیون گلبول قرمز تولید می شود. در هر میلیمتر مکعب خون که یک مکعب فرضی با ابعاد ۰/۰۴ اینچ میباشد به طور طبیعی در حدود ۵/۰۰۰/۰۰۰ گلبول وجود دارد؛ این عدد شمار خون نامیده می شود. با این وجود برای تندرست بودن، هر یک از این گلبول ها باید حاوی مقداری هموگلوبین باشد که بااکسیژن ترکیب شده و آن را در خود نگه دارد. تقریباً نیم فنجان خون باید ۱۵ گرم هموگلوبین را در خود داشته باشد؛ هرگاه شمار خون شما از ۴۰۰/۰۰۰ گلبول قرمز یا از ۱۲ گرم هموگلوبین کمتر باشد، کمخونی وجود دارد.

یافتن علت ایجاد کم خونی مهم است. کمبودهای تغذیه ای از علل نسبتاًشایع کم خونی هستند. بیشتر کم خونی های ناشی ازتغذیه در صورتی درمان می شوند که پا به پای آهنف اسیدسیتریک، اسید مالیک، تار تاریک و ویتامین C نیز به بدن برسد، موادغذایی حاوی اسید هم چون دوغ، ماست، میوه های ترش و آبدار، انواع مرکبات ترش به جذب آهن کمک می کنند و بالعکس مواد قندی و نشاستها ی از یک سو به علت تحریک ترشح شیرهه قلیایی، هضم و از سوی دیگر به علت آن که تاب تحمل رشد باکتریهای مفید روده را ندارند جذب آهن را کاهش می دهند، افراد مبتلا به زخم معده که بر اثر خونریزی دچار کم خونی شده اند تا موقعی که ترکیبات قلیایی کننده معده را مصرف می کنند بدن آنها قادر به جذب آهن نخواهند بود. هر رژیم غذایی که از حیث پروتئینی و ویتامین های B کافی باشد و به وسیله  منابع طبیعی به بدن برسد از نظر آهن نیز کاملاً کافی و مناسب خواهد بود، ولی مصرف مواد کافئین دار مانند قهوه، چای، نوشابه های شیرین و بستنی های صنعتی به مقدار قابل توجهی مصرف آهن را کاهش می دهند. کم خونی به خودی خود یک بیماری نیست بلکههمیشه معلول عوامل دیگری می باشد و معمولاً کم خونی معلول از دست دادن مزمن خون (قاعدگی،  جراحی )یا فقدان مواد غذایی کافی به ویژه آهن است.

بدن انسان برای ساختن گلبول های قرمز نیاز به مواد مغذی و مواد معدنی و ویتامین ها دارد؛ موادی چون: پروتئین، آهن، مس، اسیدفولیک، ویتامین B2 ،B12، ویتامین C و…، بنابراین کمبود هریک از این مواد می تواند علتی برای کم خونی باشد. چند نوع کم خونی وجود دارد که علایم همه  آن ها تقریباً مشابه هستند. در هریک از حالات کم خونی کاهش اکسیژن قابل دسترسی برای سلولهای بدن باعث کاهش کارایی بدن می شود؛ درنتیجه مغز نسبت به فقدان اکسیژن با سردرد، سرگیجه، سستی، از دست دادن حافظه، عصبانیت، بی حوصلگی و خواب آلودگی واکنش نشان می دهد.سایر علایم عبارتند از: ضربان تند قلب، احساس کرخی یا سوزش در انگشتان و پنجه ها، زنگ زدن گوش، ظهور لکه های سیاه در مقابل چشمان، رنگ پریدگی، عوارض روحی، سوزش و قرمز شدن زبان، به خواب رفتن دست، پشت درد، اختلال هاضمه، تحریک پذیری، افسردگی، قاشقی شدن ناخن ها، کاهش بازدهی کار و از دست دادن وزن.

درمان کم خونی

برای درمان کم خونی باید هر روز صبح آبغوره بی نمک را به تمام بدن مخصوصاً به پشت و ناحیه  شکم و کلیه ها و پاها مالش دهید، مدتی صبر کنید و بعد زیر دوش بروید، سپس در آفتاب استراحت کنید و یا حمام آفتاب بگیرید.

ده روز، همه روزه ساعت ۱۱ یک عدد موز رسیده راله کرده و با دو قاشق عسل و کمی خامه مخلوط کنید و بخورید.

هر روز ۳۰۰ تا ۵۰۰ گرم توت فرنگی  بخورید

بعد از هر وعده غذای روزانه ۵ تا ۶ عدد فندق خام بخورید.

 هر روز یک وعده غذا روزانه خود را ذرت بو داده یا فرنی ذرت قرار دهید.

سی گرم برگ و ساقه  گزنه  خشک را در نیم لیتر آب سرد بریزید و روی آتش ملایم تا ۵ دقیقه جوشانده و ۱۰ دقیقه دم کنید، سپس صاف کرده و روزی سه تا چهار فنجان از آب آن را بنوشید.

 هرروز قنطريون يا تخم شنبليله يا سنبل خطایی و یا گل زرفا را دم کنید و یا بجوشانید و آب آن را بخورید

هر روز پوست سنگدان مرغ خشک کرده را نرم بسایید و بخورید

غلیظ کردن خون

اگر خون بسیار رقیق است برای غلیظ کردن آن از خوراکی هایی مانند: خرما، مغز گردو، خردل، پیاز، ادویه جات و شیرینی جات زیاد استفاده کنید

رقیق کردن خون

اگر خون غلیظ است و می خواهید آن را رقیق کنید ضمن پرهیز از خوردن: قند، نمک، چربی جات، شاهی، لوبیاسبز، خرما، مغز گردو، پیاز، ادویه جات، شیرینی جات و مصرف دخانیات؛ باید از خوراکی هایی که خون را رقیق می کنند زیاد استفاده کنید، مانند: آبلیمو، آب پرتقال، هندوانه و نیز بهتر است هر روز مقداری برگ درخت زرشک را دم کنید و به مرور آب آن را بنوشید.

مقداری زرشک را چند ساعتی بخیسانید و هرروز آب آن را بنوشید.

هر روز نعناع را مانند چای دم کنید و آبش رابنوشید.

 

همچنین ببینید

جو سياه و يولاف (جو دوسر)

خواص جو سياه و يولاف (جو دوسر)از منظر طب سنتی

خواص جو سياه و يولاف (جو دوسر)از منظر طب سنتی جو سياه و يولاف (جو …

پاسخ دهید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *