معماری
جوشانده
جوشانده

چگونه جوشانده را تهیه کنیم؟

چگونه جوشانده را تهیه کنیم؟

راهکار دیگر تهیهٔ فرآوردههای گیاهی، جوشاندن است و به محلولی که از این شیوه به دست می آید، جوشانده می گویند. در جوشانده، میزان بیشتری مادهٔ مؤثره نسبت به دم کرده به دست می آید. بیشتر، جوشانده را برای ریشه، پوست، سرشاخه و بعضی دانه ها به کار می برند.

در این روش طرز تهیه، گیاه را در آب جوش ریخته با حرارت متوسط به جوش می آوریم؛ سپس آن را تا حدود نیم ساعت به طور آهسته می جوشانیم. در جوشانده، حجم محلول به علت بخار شدن کم می شود و به حدود دو سوم می رسد. جوشاندن برای قطعات سخت گیاه، موادی که در اثر حرارت خراب نمی شوند و یا موادی که به سادگی در آب حل نمی شوند استفاده می شود.

میزان مورد نیاز گیاه برای تهیه جوشانده، ۳۰ گرم گیاه حشک و یا ۷۵ گرم تازه به همراه ۷۵۰ میلی لیتر آب است که پس از جوشیدن به حدود ۵۰۰ میلی لیتر (نیم لیتر) کاهش می یابد. جوشانده را باید به صورت تازه مصرف کرد. البته می توان مصرف یک روز را تهیه کرد. حاصل جوشانده را باید برای مدت یک روز در جای خنک نگهداری کرد. جوشانده را میتوان به صورت گرم و یا سرد مصرف نمود. همچنین در صورت نیاز، میتوان آن را با نبات و یا عسل شیرین نمود مقدار معمول مصرف جوشانده یک تا دو لیوان در روز می باشد

رعایت این نکات در هنگام تهیهٔ دم کرده یا جوشانده ضروری میباشد:

۱) قبل از مصرف گیاه یا تخم آن، باید آن را پاک نمود و چوب ها و گرد و خاک آن را کاملاً جدا کرد اما اگر گیاه از جاهای تمیز و به ویژه ارگانیک تهیه میشود، حتی الامکان آن رانشویید؛ زیرا در این عمل ممکن است ساختار گیاه دست خوش تغییراتی شود. در صورتی که گیاه خیلی خاک آلود باشد الک نمودن و شستن آن ضروری است،

۲) دم کردن گیاه باید در ظرفی انجام شود که مسیر خروج بخار آن مسدود و بسته باشد تا آسانس و جوهره و مواد مؤثرهٔ گیاه از طریق لولهٔ قوری و یا کتری به صورت بخار خارجتشود.

۳) برای تهیهٔ دم کرده، باید همیشه از ظروف شیشه ای، چینی یا لعابی استفاده کرد و از به کار بردن ظروف فلزی مخصوصاً آلومینیوم جداً اجتناب نمود. 4) برای تهیه دم کرده باید مراقب مقدار آب مصرفی بود و میزان آن را به دقت اندازه گیری کرد.

5) گیاهانی که از نظر اسانس قوی هستند، نباید جوشانده شوند؛ زیرا مواد مؤثرهٔ گیاه از حرارت ۶۰ درجه سانتی گراد به بالا شروع به از بین رفتن می کنند (مانند بابونه و نعناع).

6) در استفاده از دمنوش ها تا میتوانید از قندهای طبیعی همچون عسل و یا خرما، توت و مویز استفاده کنید؛ زیرا عسل خاصیت آنتی بیوتیکی دارد و سرشار از مواد معدنی از قبیل کلسیم، سولفور، آهن، روی، پتاسیم و منیزیم و حاوی ویتامین های B, ،B ،A، به B و C میباشد. همچنین خرما سرشار از فیبر طبیعی است و دارای چربی های غیر اشباع بوده و کلسیم، گوگرد، آهن، پتاسیم، فسفر، منگنز، مس و منیزیم به وفور در آن یافت می شود.

همچنین ببینید

سکنجبین گل سرخ

سکنجبین گل سرخ را چگونه تهیه کنیم …؟؟

سکنجبین گل سرخ را چگونه تهیه کنیم …؟؟   گل سرخ چیست ؟ گل سرخ …

پاسخ دهید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *