معماری
خانه / دانستنیهای مفید پزشکی و رژیم غذایی / چگونه کبد موجب بی ثباتی قند خون و هیپوگلیسمی میشود؟
کبد و بی ثباتی قند خون و هیپوگلیسمی
کبد و بی ثباتی قند خون و هیپوگلیسمی

چگونه کبد موجب بی ثباتی قند خون و هیپوگلیسمی میشود؟

چگونه کبد موجب بی ثباتی قند خون و هیپوگلیسمی میشود؟

هیپوگلیسمی و پائین بودن قند خون یکی از بیماری های شایع این قرن می باشد به طوری که در آمریکا از هر ۴ نفر ۳ نفر به کمی قند خون مبتلا هستند. این بیماری با این که شیوع فراوانی دارد ولی متأسفانه کمتر به آن توجه شده و افراد، آن را جدی نمیگیرند.

در مبحث شکر و هیپوگلیسمی، به طور مفصل به این بیماری پرداخته ایم ولی اکنون به طور خلاصه توجه شما را به آن جلب می کنیم.هیپوگلیسیمی ترجمهٔ لغت یونانی هیپو (کم)، گلییسی (شیرین)، ایمیا (در خون) – کمی قند خون میباشد.

مصرف شکر سفید در رژیم غذایی باعث ترشح زیاد انسولین، توسط لوزالمعده میشود. ترشح مازاد انسولین در خون باعث میشود قند موجود در خون بیش از حد طبیعی وارد سلولهای بدن شود و بسوزد و در نتیجه: فقدان قند در خون موجب ابتلای شخصی به حالت غش و ضعف میشود و شخصی نیاز بیشتری به قند پیدا میکند و این روند ادامه دارد تا این که علایمی، مانند:

افسردگی،

خشم،

تندمزاجی،

اضافه وزن،

عصبانیت،

گیجی،

سردرد،

عرق سرد،

سرد شدن دست و پا،

اختلالات روانی (شیزوفرنیا)،

درد کاسهٔ چشم،

اشتباه کاری،

میل  به خودکشی،

تنفر و ترس و… به وجود می آید (برای شناخت کلیه علایم به مبحث هیپوگلیسمی مراجعه کنید). کبد بیمار، باعث کاهش قند خون یا نوسان و بی ثباتی میزان قند یا هیپوگلیسمی می شود.

در این مورد میزان قند خون به شدت نوسان پیدا میکند و مقدار گلوکز کاهش می یابد و خستگی، سرگیجه، منگی و میل شدید به مصرف قند از پیامدهای آن است. میلی به مصرف مواد شیرینی، بسیار شدید می شود به طوری که بسیاری از بیماران به مصرف مواد قندی مانند: شکلات و بستنی عادت میکنند و دیگر نمیتوانند جلوی خود را بگیرند، آنها معمولاً اضافه وزن پیدا میکنند و به نوعی بیماری قارچی نیز مبتلا می شوند. کبد سالم، قند(گلوکز) اضافی غذای مصرف شده را به گلیکوژن تبدیل میکند که در کبد ذخیره میشود تا در هنگام ضرورت مورد استفاده قرار گیرد. وقتی که قند خون کاهش یابد کبد سالم به سرعت بخشی از گلیکوژن ذخیره خود را به گلوکز بر میگرداند و وارد خون میکند و جلو کاهش سریع قند خون را می گیرد.

به این ترتیب ارتباط بین کبد و بی ثباتی مقدار قند خون را میتوان دید که ممکن است اعتیاد به خوردن قند، افزایش وزن، مرض قند و…. را به دنبال داشته باشد.

برنامه غذایی پاک کننده کبد به شما کمک میکند تا کبدتان عمل کنترل گلوکز را به خوبی انجام دهد. غذاهای طبیعی مانند سلاحی هستند که می توان آنها را بر علیه اعتیاد و مصرف مواد غذایی مصنوعی به کار برد.

دقت کنید: قند و شکر باعث اختلال کار کبد و عدم سوخت وساز صحیح آن می شود و اختلال کار کبد، بی ثباتی میزان قند خون را به دنبال دارد و نوسان قند خون (هیپوگلیسمی) و کاهش قند خون را ایجاد میکند و آن وقت هیپوگلیسمی بیماری های فراوانی را به شما تحمیل میکند. افراد ناآگاه برای رفع این مشکل به قند و شکر پناه می برند که این موضوع باعث حادتر شدن بیماری شخصی و اعتیاد به شکر می شود، ولی با حذف قند و شکر از برنامه های غذایی اختلال کبد برطرف و کاهش قند خون درمان می شود.

همچنین ببینید

زالو

زالو درمانی در غرب

زالو درمانی در غرب در حال حاضر زالو درمانی در کشورهای پیشرفته غربی جایگاه شناخته …

پاسخ دهید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *