معماری
خانه / اشنایی با داروهای گیاهی / کلیاتی از گیاه ترب (Rhaphanus sativus)در طب سنتی…
ترب
ترب

کلیاتی از گیاه ترب (Rhaphanus sativus)در طب سنتی…

کلیاتی از گیاه ترب (Rhaphanus sativus)در طب سنتی…

ترب (Rhaphanus sativus)

اسامی عمومی دیگر: تربزه، فجل، فجل مزروع.

نام های علمی دیگر : (Rhaphanus sativus) %d8%aa%d8%b1%d8%a8

نام خانواده: خانوادهٔ شب بو (Cruciferae).

نوع گیاه: بوته.

قسمت مورد استفاده: ریشه (میوه)، برگ، دانه.

مواد متشکله موثر: دانه: فنیل، اتیل ایزتیوسیانات، روغن فرار، آنزیم، روغن ثابت.

خواص درمانی: دانه و برگ آن را به عنوان مدر، ملین و حل کنندهٔ سنگ کلیه، مثانه و صفرا توصیه کرده اند. ریشهٔ آن را به عنوان ضد اسکوربوت، نیرو دهنده و مدر مورد استفاده قرار میدهند.

موارد استفاده در پزشکی سنتی ایران: ترب را جهت رفع نزله های ششی، سیاه سرفه، بیماریهای سنگ کلیه و مثانه و سنگ صفرا، زیاد کنندهٔ ادرار، ضد قولنج های کبدی و روماتیسم توصیه نموده اند.

مقدار و دستور مصرف: ریشهٔ تازه به مقدار 60-30 گرم ،  دانهٔ آن را به مقدار 4-2  گرم روزی سه بار به صورت دم کرده در یک فنجان.

عوارض جانبی و سمیت: ندارد.

موارد عدم استعمال: ندارد.

همچنین ببینید

با خواص انواع عرقیات آشنا شوید..

با خواص انواع عرقیات آشنا شوید..

 با خواص انواع عرقیات آشنا شوید.. عرق برگ گردو خواص: پایین آورنده قند خون، ضد …

پاسخ دهید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *