معماری
خانه / دانستنیهای مفید پزشکی و رژیم غذایی / گلبرگ گل محمدی از اجزای مهم داروی سنتی است
گل محمدی
گل محمدی

گلبرگ گل محمدی از اجزای مهم داروی سنتی است

گلبرگ گل محمدی از اجزای مهم داروی سنتی است… 

 

روش تهیه گلاب 

مهمترین مورد مصرف گل محمدی تولید عرق و استانس است. صنعت عرق گیری گیاهان از زمان قدیم در ایران زمین رایج بوده است. در حال حاضر دیگ  سنتی و صنعتی زیادی در سراسر کشور وجود دارد. بعنوان مثال در منطقه کاشان حدود ۲۰۰۰ دیگ سنتی و ۵ کارخانه صنعتی برای تولید گلاب و اسانس (عطر) وجود دارد.

عرقیات گیاهی متعددی مانند عرق بیدمشک، عرق نعناع، عرق گل سرخ (گلاب) و عرق خارشتر و حتی گیاهانی که بومی ایران نیستند مانند عرق دارچین هم در کشور تولید می شود. ساده ترین و قدیمی ترین روش  عرق گیری استفاده از دیگ  آب جوش برای جوشاندن مواد گیاهی است.

حجم دیگ ها، میزان آب و مقدار گیاه مورد استفاده و زمان جوشاندن بسته به نوع گیاه، کیفیت عرق مورد انتظار و حجم مواد اولیه متفاوت است. در روش سنتی، با سرد کردن بخار حاصل از دیگ  در حال جوشیدن، گلاب و اسانس درپارج  مسی جمع می شود. از هر کیلوگرم گل، حداقل یک کیلوگرم گلاب مرغوب قابل حصول است  و بسته به کیفیت مورد نظر ۲ تا ۳ کیلوگرم گلاب هم می توان بدست آورد.

ویژگی عطر گل محمدی 

طعم گلاب تلخ و گسل است. در ایران از هر ۱۰۰۰ تا ۳۰۰۰ کیلوگرم گل یک کیلوگرم اسانس بدست می آید. در روش سنتی از تقطیر بوسیله آب جوش استفاده می شود و ظرفیت دیگ ها کم است. بعنوان مثال چنانچه در روش سنتی حدود ۳۰ کیلوگرم گل به همراه ۷۰ لیتر آب در یک دیگ ریخته شود و طی ۷-۸ ساعت جوشانده شود پس از تقطیر حدود ۴۰ کیلوگرم گلاب  در پارچ حاصل می شود و لایه  سبز رنگ و نازک از چربی روی آن شکل می گیرد که بسیار تلخ مزه است و به آن عطرگل محمدی می گویند.

گلاب پساب

در دیگ حدود20کیلوگرم اب و ۱۰ کیلوگرم تفاله گل باقی می ماند چنانچه بر روی این تفاله آب ریخته شود و مجدداً عمل جوشاندن و تقطیر انجام شود گلاب حاصل را گلاب پساب می گویند که دارای کیفیت پایینی است.

گلاب دو آتشه

اگر در یک دیگ، گل محمدی و گلاب (بجای آب) ریخته و جوشانده شود، گلاب حاصل را گلاب دو آتشه می گویند.

درمان با گل محمدی 

گلبرگ گل محمدی و کوزه آن از اجزای مهم دارو سنتی است. در صنایع داروسازی، گلاب واسانس گل محمدی مصارف متعددی دارد.

برای گلاب اثرات تقویت قلب و آرام بخش و برای اسانس اثرات ضد ویروس و(کلاً آنتی سپتیک)، ضد اسپاسم، تونیک کلیه و خون، ارام بخش و اثرات متعدد دیگر ذکر شده است. در صنایع عطرسازی نیز از این فرآورده ها استفاده فراوان می گردد. میوه (کوزه ) انواع رز بعنوان منبع غنی ویتامین ث یاد شده و امروزه به عنوان چای رز استفاده می شود. همچنین این کوزه  به علت داشتن پکتین فراوان در کاهش کلسترول و فشار خون موثرند. این امر باعث شده، در سال  اخیر این کوزه ها در کشور اروپایی بعنوان میوه ریز مورد توجه قرار گیرد. غیر از گلاب و اسانس فرآورده  دیگری از گل محمدی (و دیگر رزها) مانند سرکه رز، عسل رز، چای کوزه رزو مانند آن تولید می شود.

 

همچنین ببینید

نمناکی دست ها

چه عواملی باعث نمناکی دست ها می شود؟؟

چه عواملی باعث نمناکی دست ها می شود؟؟ نمناکی دست ها عرق کردن کف دست …

پاسخ دهید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *