معماری
یائسگی
یائسگی

یائسگی در زنان چیست ؟

زنان و یائسگی

یائسگی واقعاً یک رویداد نیست؛ بلکه فرایندی است که میتواند یک دهه یا بیشتر طول بکشد. زنان اغلب در اوایل چهل سالگی یا حتی قبل از آن متوجه تغییراتی در چرخه های قاعدگی خود می شوند. دوره های خونریزی ممکن است کوتاهتر و یا بلندتر، خفیف تریا شدیدتر شوند؛ این دوره ها ممکن است به هم نزدیک یا از هم دور شود.

در همین زمان که به نام دورهٔ پیش یائسگی معروف است، تخمدان ها به تدریج تولید هورمون زنانهٔ استروژن را کاهش میدهند و زنان متوجهٔ آثار این تغییر بر روی بدن خود می شوند.

دکتر سوزان ام. لارک میگوید:

در حدود ۲۰ تا ۲۵ درصد از زنان، تولید استروژن متوقف نمیشود؛ حتی پس از آن که با شمال تخمدانهای  این زنان از تولید استروژن باز ایستاد، غدد فوق کلیوی این زنان و بخش کوچکی در تخمدان به نام استروما به تولید مقدار اندکی از این هورمون ادامه می دهد. این مقدار کم،  جهت دور نگه داشتن افراد از اکثر علایم ناراحت کننده یائسگی کافی است رژیم غذای مناسب ، دوری از استرس، ورزش مرتب و عدم مصرف مواد حاوی کافئین (قهوه، چای، نوشابه ها) در این میان نقشی اساسی دارند.

در این میان تغذیه نقش مهمی دارد؛ به عنوان نمونه ویتامین E میتواند گرگرفتگی، تعریق بالا، تغییر خلق و خو و حتی خشکی مهبلی را درمان کند. ویتامین C و بیوفلانوئیدها از طریق استحکام بخشیدن به جدار مویرگها، که ضعیفترین مناطق عروقی قبلی و در حین خونریزی می باشند، میزان خونریزی را کاهش میدهند. این دو ماده می توانند به زنان یائسه ای که در این دوران دچار افزایش خونریزی | سال، کمک کند…».

آیا میدانید؟ بیش از ۳۰۱ بافت مختلف بدن برای استروژن، گیرنده دارند یعنی به نوعی این بافتها، تحت تأثیر این هورمون هستند. وقتی استروژن کم میشود دستگاههای مختلف بدن تحت برقرار میگیرند؛ از جمله دستگاههای جنسی، دستگاههای ادراری، پستانها، پوست و مو، دادهای مخاطی، استخوانها، قلب و عروق خونی، عضلات، لگن و مغز و….

دکتر  رابرت گیلر میگوید: «بنابر تجربهٔ من، کاهش قند خون شایعترین علت تشدیدکنندهٔ گر گرفتگی  است، با کنترل قند خون، شیوع گرگرفتگی کاهش مییابد.» (” در واقع با توصیه های بحث هیپوگلیسمی (لطفاً به بحث شکر و هیپوگلیسمی مراجعه کنید) با ویژه با حذف قند از رژیم غذایی، کاهش مصرف کافئین، صرف غذا در زمانهای معین، مصرف  پروتئین در هر وعدهٔ ناهار و شام و استفاده از مکمل غذای کروم، گرگرفتگی به میزان بابل توجهی کاهش مییابد.» دانشمندان متعددی، تأثیر روش زندگی را بر وقوع یائسگیبررسی کرده ا ند، چنین به نظر میرسد که پس از وراثت، تغذیه عامل مهمی است برای تعیین زمانی که یک زن وارد مرحلهٔ تغییر زندگی خود می شود. یک بررسی جامع در کشور گینهٔ نو ثابت کرده است که یائسگی در زنانی که سوء تغذیه  دارند حدوداً در ۴۳ سالگی شروع میشود، در حالی که آنهایی که از تغذیهٔ کافی و صحبع برخوردار هستند قبل از ۴۷ سالگی یائسه نمیشوند. تحقیق درباره گروههای پرجمعیت نشان میدهد، زنان اروپایی که به نظر میآید عادتهای سالمتری نسبت به زنان آمریکایی دارند دیرتر یائسه میشوند.” حدود ۸۰ درصد زنان در دوران یائسگی از گرگرفتگی در عذاب هستند. علل گرگرفتگی هنوز کاملاً شناخته شده نیست. پژوهشگران به تازگی بیان کردهاند که تغییرات هورمونی قابل ملاحظه ای در دوران گرگرفتگی به وجود میآید. هیپوتالاموس که در مغز واقع شده است، تنظیم کنندهٔ عادت ماهانه، درجهٔ حرارت بدن و دستگاه مستقل عصبی است. در زمان یائسگی هیپوتالاموس بیش از حد به ضربه های خارجی حساس می شود. ورزش و تغذیهٔ صحیح می تواند به اصلاح هورمون در حد طبیعی یاری رساند.

نکتهٔ مهم و اساسی: هورمونها از ذرات غذا تشکیل شده اند و اگر حتی یک جزء از ماد ه غذایی از بین برود ممکن است کمبود یا عدم تعادل هورمونی ایجاد شود، پیشگیری از هرگونه  بیماری جسمی همیشه بر درمان آن ترجیح دارد، بنابراین تغذیه اندام ها و غدد با غذای مناسب، باید هدف اولیهٔ ما در طول زندگی باشد.

تأکید بر مثبت و دوری از منفی، فرمول اساسی زندگی سالم است و برای زن یائسه ضرورت دارد. مصرف شکر بیش .3 سحال، می تواند در هر زمان خطرآفرین باشد، هرگاه هورمونها در نتیجهٔ استروژن به طور کافی تولید نمی شود، این مواد بر غدد لوزالمعده نیز فشار میآورند که نتیجهٔ آن نوسان میزان قند خون است.» شکر   به طور قابل ملا حظه ای میزان چندین هورون را هنگامی که سعی در حفظ تعادل شیمیایی بدن دارند ، تغییر می دهد. کبد و لوزالمعده و غدد فوق کلیوی، به دليل نوسانات میزان قند خون تحت فشار قرار میگیرند. در سالهای جوانی بدن ما راحتتر می تواند با بالا و پاییناش قند خون کنار آید، اما روزی می آید که سیستم دفاعی بدن مقاومتش را از دست می دهد. برای زنان یائسه علایم این تغییر ممکن است مربوط به ناتوانی و فرسودگی غدد فوق کلیوی باشند. هنگامی که این غدد قوی و سالم هستند، توانایی بیشتری در ترشح استروژن دارند که مانع از نوسانات ناراحت کنندهٔ هورمونی ایام یائسگی می شوند. احتمالا مهمترین ناراحتی که زنان قبل و بعد از یائسگی با آن رو در رو هستند مربوط به دریافت و جذب کلسیم کافی به منظور جلوگیری از پوکی استخوان است. کسانی که شیرینی میخورند آگاه باشند! شکر مانع جذب کلسیم می شود. برای مقابله با ویران سازترین ناراحتی های یائسگی (شکنندگی استخوانها) از هم اکنون مواظب میزان شکر مصرفی خود باشید

 

همچنین ببینید

درمان انواع سرطان

سرطان چگونه درمان می شود؟ قسمت اول

سرطان چگونه درمان می شود؟ سرطان را بر حسب نوع آن می توان با روش …

پاسخ دهید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *