معماری
۱۵ نوع مادهٔ مفید مغز
۱۵ نوع مادهٔ مفید مغز

۱۵ نوع مادهٔ مفید مغز

۱۵ نوع مادهٔ مفید مغز

مغز به چه موادی نیاز دارد؟

مغز حداقل به ۱۵ نوع مادهٔ مفید نیازمند است که باید توسط غذاها دریافت شود. این مواد عبارتند از:

۱) کلسیم: در رشد نسوج اعصاب مداخله میکند و در معالجه افسردگی عصبی تأثیر بسیار دارد.

۲) منیزیم: در انتقال جریان عصبی مداخله میکند، رسیدن پیام به مغز را ممکن میگرداند و تبدیل قند خون به انرژی را ممکن میسازد؛ فقدان منیزیم، افسردگی، عصبانیت و تندخویی به بار می آورد.

۳) فسفر: این ماده همراه کلسیم، تار و پود معدنی استخوان را تشکیل میدهد و در سطح ناقل های عصبی نیز مداخله میکند. اهمیت فسفر در انتقال پیام به مغز غیرقابل انکار است.

۲) پتاسیم: برای مورد استفاده قرار گرفتن پروتئین ضروری است و برای انتقال پیام بین سلول های عصبی به کار میرود و رگ های خونی مغز را منبسط میکند و جریان خون را تسهیلمیکند. فقدان پتاسیم، بویایی را محدود میسازد و موجب آسیب مغزی می شود.

۵) کروم: به انسولین امکان میدهد که قند خون را تنظیم کند. این امر برای مغز که ۳۰ درصد گلوکز موجود در بدن را مصرف میکند ضروری است. اکثر مردم گرفتار کمبود کروم هستند.

۶) مس: برای فعالیت مطلوب تیروزین و ناقل های عصبی دوپامین و نوراپینفرین ضروری است؛ به علاوه مس در جذب آهن در تولید گلبول قرمز سهیم است.

۷) آهن: بدون آهن گلبول های قرمز، اکسیژن برای تغذیه مغز وجود نخواهد داشت. قهوه چای و نوشابه های کافئین دار مانع جذب آهن می شوند.

۸) روی: در برقراری ارتباط بین سلول های مغز مداخله میکند و وجود آن در فرای یادگیری بسیار ضروری است. مواد مدر، مانند: چای، نوشابه، قهوه و داروهای ادرار، روی را بدنتان دفع میکنند.

۹) منگنز: از اختلال در لوزالمعده و دیابت جلوگیری میکند، در عملکرد دستگاه اعصاب

مرکزی اهمیت دارد، برای هضم و استفادهٔ صحیح مواد غذایی در بدن ضروری است، حساسیت عصبی را کم میکند، در برطرف کردن خستگی مؤثر است و در رفع فراموشی و تقویت حافظهٔ ضعیفا مفید است.

۱۰) ویتامینهای گروه B: بین تمام ویتامینها، ویتامینهای گروه B بیش از همه برای کارکرد مغز مهم هستند. این ویتامین ها محلول در آب هستند، یعنی مدت طولانی در بدن ذخیره نمیشوند (برخلاف ویتامینهای A و D)؛ بنابراین بدن و خصوصاً مغز مرتب به آنها از دارد.

۱۱) ویتامین B1: سوخت اصلی مغز گلوکز است، ولی مغز بدون ویتامین B1 نمیتواند گلوکز را بسوزاند.

۱۲) ویتامین B2: در شرایط فشار عصبی، مانند: بیماری ها، هیجان ها، ضربه های جسمی و روحی، پس از عمل جراحی، احتیاج بدن به آن افزایش مییابد. برای قوه بینایی مفید است و خستگی چشم را کم میکند. هنگامی که به بیماران روانی دچار کمبود تغذیه، ویتامین B2 تجویز شد و شیرینی و قند تصفیه شده که یکی از علل اصلی کاهش ذخایر ویتامین B2 بود را به حداقل رساندند، حالتهای عصبی آنها از بین رفت.

۱۳) ویتامین B5 : از اختلالات مختلف عصبی جلوگیری میکند، در تبدیل شدنتریب توفان (اسیل آمینه مهم اعصاب) به ویتامینB3 کمک میکند، انقباض شبانه ماهیچه ها،گرفتگی ساق پا، کرختی دست و پا و بعضی التهابات شدید عصبی را کم میکند و کمبود آن باعث کم خونی می شود.

۱۴) ویتامین B6 : برای ساخته شدن اغلب مواد شیمیایی عصبی که ما را غیر افسرده نگهمی دارند، به ویتامین B6 نیازمندیم و در خانم هایی که ناراحتی های قبل از قاعدگی دارند وکسانی که دچار بیماری های افسردگی و روحی هستند نیز مفید است. در آمریکا کمبود این ویتامین فراوان است و کمبود ویتامین B بیش از سایر ویتامین ها معمول است.

۱۵) ویتامین C : در درمان افسردگی ها مؤثر است، با مواد و فلزات سمی افسردگی زا (مانند: ب) مقابله میکند و با افسردگی های ناشی از استرس، عفونت ها، حساسیت ها، افسردگی و بیماریهای خودایمنی مبارزه می کنند.

موادی را که در اینجا معرفی کردیم مغز برای بهتر کار کردن به آنها شدیداً نیاز دارد. کمبود مواد ذکر شده اثرات و خسارت های جبران ناپذیری بر بدن دارد. تمامی این مواد به جز کروم در شکر طبیعی (تصفیه نشده) وجود دارد و قادر متعال با اندازه های دقیق و حساب شده آنها را آفریده است، به طوری که می توان گفت با مصرف شکر طبیعی و تصفیه نشده عمدهٔ احتیاجات مغز انسان تأمین می شود و همان طور که امام رضا لیلا فرمودند: اگر کسی هزار درهم داشته باشد و همهٔ آن را شکر بخرد اسرافکار نخواهد بود.

و امام کاظم پایه فرمودند: هرکس به هنگام خواب، دو قالب شکر بخورد از هر دردی جز مرگ در امان خواهد بود. به راستی شکر طبیعی چه خواصی دارد و بدن چقدر به آن نیاز دارد که خرید زیاد آن اسراف نمی باشد و مصرف شبانه آن باعث سلامتی عمومی میگردد؟ نکته مهم اینکه شکر طبیعی بهترین خوراک مغز را فراهم میکند، ولی شکر صنعتی و کارخانهای نه تنها از این مواد مفید و عالی تهی است بلکه مصرف آن باعث از بین رفتن و نابود شدن مواد ذکر شده می شود. خوردن شکر تصفیه شده عوارضی را به دنبال دارد که عبارتند از:

۲) شکر برای سوختن نیاز به ویتامین B دارد و بنابراین در هنگام سوختن در بدن

ویتامینهای B موجود را نابود میکند در نتیجه افراد، دچار کمبود این گروه ویتامینهای خیلی مفید و ضروری می شوند.

۳) شکر، کروم را که تنظیم کنندهٔ انسولین بدن است، نابود میکند (به بحث شکر و کروم مراجعه کنید) و مغز که نیاز به کروم دارد با مصرف شکر از این عنصر حیاتی محروم می شود. با توجه به موارد ذکر شده برای استفاده بهینه از مغز، باید شکر صنعتی را حذف و از شیرینیطبیعی مانند عسل و میوه ها استفاده کرد.

همچنین ببینید

زالو

زالو درمانی در غرب

زالو درمانی در غرب در حال حاضر زالو درمانی در کشورهای پیشرفته غربی جایگاه شناخته …

پاسخ دهید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *