معماری
خانه / دمنوش های گیاهی شفابخش / 19 خاصیت دمنوش بارهنگ
نحوه آماده سازی و مصرف دمنوش بارهنگ
نحوه آماده سازی و مصرف دمنوش بارهنگ

19 خاصیت دمنوش بارهنگ

19 خاصیت دمنوش بارهنگ

دمنوش بارهنگ

بارهنگ گیاهی است چند ساله، علفی و ارتفاع آن تا ۷۰ سانتیمتر میرسد. این گیاه اکثراً ایستاده و گاهی به طرف زمین متمایل می شود. برگهای آن بیضی شکل و با دمبرگهای بلند است. گل های آن کوچک و به صورت سنبله استوانهای در انتهای ساقه قرار گرفته و به رنگ سبز متمایل به قهوه ای هستند و قسمت مورد استفاده گیاه برگ و دانه آن است و زمان جمع آوری این دانه ها از اواسط بهار به بعد است این گیاه تقریبا در تمام نقاط ایران رویش دارد.

طبیعت (مزاج): سرد و خشک

خواص و کاربرد درمانی دمنوش بارهنگ

۱- باکتری کش

۲- درمان التهاب و عفونتهای مجاری تنفسی، تنگی نفس، التهاب ریوی، خلط خونیسرفه، گرفتگی صدا

۳- درمان اسهال

۴- درمان التهابات چشمی

درمان گیاهی یرقان

۵- درمان یرقان و بیماری های کبد

۶- درمان سرفه کودکان

۷- بهبود زخم، جراحت پوست و گزیدگی ها

۸- تصفیه کننده خون

۹- آرام کننده سیستم دستگاه گوارشی و هضم

۱۰- درمان ورم مخاط دهان

۱۱- درمان بیماری ها و التهاب مجاری ادرار

درمان گیاهی کم خونی

۱۲- درمان کم خونی

۱۳- درمان زخم های واریسی

۱۴- درمان دردهای معده، ترشی، سوزش

۱۵- ضد اسپاسم (گرفتگی عضلات)

۱۶- ضد آبریزش بینی

۱۷- بهبود و درمان زخم های عفونی

درمان گیاهی ورم دهان

۱۸- درمان ورم دهان

۱۹- افزایش ادرار

نحوه آماده سازی و مصرف دمنوش بارهنگ

۲۵ گرم برگ های بارهنگ خشک شده را در نیم لیتر آب سرد بریزید و ظرف محتوی آن را روی آتش بگذارید تا به جوش آید و سه دقیقه بجوشد سپس از روی آتش بردارید و پانزده دقیقه دم کنید. دمنوش را صاف نموده و با عسل شیرین سازید و روزانه ۳ تا ۵ فنجان از آن را جرعه جرعه بنوشید.

نکته ضروری: در هنگام مصرف بارهنگ باید مایعات به مقدار زیاد مصرف شود تا موسیلاژ روی سطح دانه ها به خوبی بتوانند آب جذب کنند و متورم شوند و از متراکم شدن در معده و روده جلوگیری شود.

نظریه دانشمندان طب قدیم ایران در مورد دمنوش بارهنگ

دیدگاه حکیم بوعلی سینا: خشک و تر است، برگ به علت داشتن ماده آبی سردگیرنده است و نزیف خون را بندارد. خشک آن گزنده نیست بلکه برای دمل های کهنه و نو بهترین علاج است. نوعی زدایندگی هم دارد که بدین وسیله بازکننده هم هست در علاج دمل های گردن (خنازیر) بیخ بارهنگ را به گردن بیمار می بندند. در مداوای ورم گرم، سوختگی، مورچگی، شری، باد سرخ، ورم های بیخ گوش، و خنازیر بسیار خوب است. برای معالجه از قرحه پلید، آتش فارسی که ساری باشد قرحه های همیشگی، زخم های گود، از هر دارویی پیشی گرفته است.

بارهنگ مخلوط با گل اندلسی (قیمولیا) و سفیداب را بر باد سرخ گذارند شفا دهد. ضماد بارهنگ را بر پاغر (داء الفیل) گذارند باز دارنده سردی است و آماس را فرو نشاند. درد گرم گوش را تسکین دهد. آب پز بیخش را در دهان گردانند دندان درد را آرام کند. بارهنگ به جای سلق (نوعی چغندر) در شوربای عدس کنندو بخورند برای سرع مفید است. افشره برگ بارهنگ را در گوش چکانند درد گوش تسکین یابد. بیخ بارهنگ را بخایند و آبش را در دهان گردانند علاج دندان درد است. و زخم و جوش درون دهان را شفا دهد. سرمه کش را به افشره بارهنگ بیندازید و در چشم کشند رمد را برطرف می نماید.

بارهنگ را به جای سلق (چغندر) در آش عدس کنید از برونشیت مفید است. تخم بارهنگ علاج خون برآوردن است. به جای سلق بارهنگ را با عدس بپزند در باز کردن راه بندان کبد، درد گرده بیماری استسقاء مفیداست. تخم بارهنگ را بخورند یا آبش را در حقنه بکار برند. از قرحه روده،اسهال مرارهای مفید است و خونریزی بواسیر بند آید.

 

طبیعت (مزاج): گرم و خشک

خواص و کاربرد درمانی دمنوش بارهنگ

۱- درمان اسهال

۲-درمان بواسیر (هموروئید)

۳- افزایش ادرار

۴- ضد نفخ و بادشکن

۵- تقویت دستگاه گوارش و سوءهاضمه

۶- ضد تورم

7- درمان سرما زدگی 

8- درمان خون دماغ 

9- تنظیم کننده قاعدگی 

10 – ضد تشنج 

11- تصفیه کننده خون 

12- در مان آکنه ( جوش )

۱۳- تأثیرگذار و درمان کننده بیماری برص (لک و پیس)

۱۴- درمان خارش مقعد

۱۵- جلوگیری از خونریزی زخم ها

۱۶- کمک به هضم غذا

۱۷- تقویت عمومی بدن

۱۸- کاهش تورم و بهبود مفصل های روماتیسمی

۱۹- ضد تب

۲۰- عامل انعقاد خون

۲۱- درمان دردهای دوره پریود

۲۲- تقویت سیستم عصبی

۲۳- اشتهاآور

۲۴- تقویت گردش خون

۲۵- کمک به کاهش فشار خون

25 – کمک به کاهش فشار خون

۲۶- درمان ناراحتی های قلبی و گرفتگی عروق سکته قلبی

۲۷- درمان ورم معده و روده

۲۸- درمان صرع

۲۹- درمان اختلالات بینایی

۳۰- درمان بیماری های کلیوی و سنگ کلیه

۳۱- اثر قابض در رفع ترشحات زنانگی

۳۲- درمان قولنج های تشنج آور

۳۳- درمان خواب رفتن دست ها

۳۴- درمان گاستریتهای حاد و مزمن

۳۵- ضداسپاسم

۳۶- درمان انواع سردرد

۳۷- ضد میکروب قوی

۳۸- کاهش قند خون

۱- بومادران را نباید به مقدار زیاد و در مدت زمان طولانی مصرفنمود.

۲- از مصرف مقادیر زیاد بومادران در هنگام بارداری باید پرهیزنمود زیرا سبب تحریک و شروع انقباضات رحم میشود.

۳- مصرف بومادران در خونریزی های بیش از معمول دوره پریودتأثیر بسیار خواهد داشت.

نحوه آماده سازی و مصرف دمنوش بارهنگ

۲۰ تا ۳۰ گرم ریشه بومادران را در یک لیتر آب جوش دم کنید سپس صاف نموده و با مقداری عسل بنوشید. پس از هر وعده غذا یک فنجان (مصرف ۵ فنجان در روز) شفابخش است.

همچنین ببینید

دارو جهت رفع شوره سر

راه خلاصی از شوره سر چیست؟

راه خلاصی از شوره سر چیست؟ شوره‌سر در پوست‌های مختلف وجود شوره‌سر در زمینه پوست …

پاسخ دهید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *