معماری
پیری
پیری

5 دلیل پیری زودرس؟!

5 دلیل پیری زودرس؟!

پیری

جوانی را بدان قدرش، که تا بر هم زنی یک چشم شتابان می رود از کف چه با عیش و چه رنج و خشم به ناگه میرسد از ره خزانی و کهنسالی به برگشتش نه دارویی به کار آید، نه علمی و نه اموالی

پیری در فرهنگ  ما عموما مترادف است با ناتوانی ها، بیماری ها، عدم تحرک، یأس، حسرت جوانی و افسوس از بی احتیاطی ها و از دست دادن فرصتهای از دست رفته پیری مجموع تغییرات کالبدشناختی، فیزیولوژیکی و روان شناختی است که در مرحله  پایانی عمر به وجود می آید و عموماً با تحلیل رفتن بافت ها، ضعیف شدن عملکرد اعضا بدن و ناتوانی در مقابله با عوامل ناسازگار محیط  زندگی همراه است

معمولاً افراد آدمی را از ۶۵ سالگی به بعد پیر به حساب می آورند اما این استاندارد اگرچه در استخدام رعایت می شود نمی تواند درست باشد، زیرا بسیاری از سالخوردگان ۷۵ ساله و بالاتر توانایی انجام کارهای بدنی و ذهنی کامل را دارند و حتی نقش رهبری را در جوامع خود براساس تجربیات ارزنده ای که در زندگی کسب کرده اند ایفا می کنند. از سوی دیگر تعدادی از افراد از دهه ۵۰ عمر خود چنان ناتوان و به اصطلاح شکسته می شوند که قدرت انجام کارهای بدنی و ذهنی را از دست می دهند! (چرا این تفاوت؟) دو گروه عامل پیری وجود دارند:

۱- عوامل ژنتیکی

۲- عوامل محیطی

عوامل ژنتیکی محدوده حداکثر طول عمر را تعیین می کنند ولی عوامل محیطی می توانند آن را درازتر یا کوتاهتر نمایند، بدین قرار: ۱- درصد قابل توجهی و در واقع اکثریت افراد با داشتن عوامل ژنتیکی متعارف، بر اثر شکم بارگی، جماع زیاد، عدم تحرک (تنبلی)، اعتیاد به (سیگارو دیگر مواد زیان بار) و افراط در کسب لذت ها زودتر از معمولی پیر می شوند.

۲- درصد کمتری از افراد با داشتن عوامل ژنتیکی متعارف در نتیجه میانه روی در کسب لذت ها و نیز مراعات خوراک و بهداشت فردی، عمری درازتر از معمول میکنند.

۳- درصد کمتری از افراد به سبب داشتن نارسایی های ژنتیکی ولی افراط در کسب لذت ها و عدم مراعات خوراک و بهداشت فردی در میانسالی پیر می شوند

۴- معدودی نیز با داشتن نارساییهای ژنتیکی ولی میانه روی در کسب خوراک و لذت ها و نیز مراعات بهداشت فردی عمری طبیعی پیدا می کنند. در جهان بیشتر از ۶۵ تا ۸۰ ساله ها را پیرهای جوان و از ۸۰ سال به بالا را پیرهای سالخورده به حساب می آورند اکثریت پیرهای جوان نسبتا فعالند و از نظر اقتصادی رفاه نسبی دارند اما اکثریت پیرهای سالخورده از نظر تندرستی و فعالیت ذهنی دچار کاستی می شوند و به مراقبت نیاز دارند.

درمان پیری 

اگر دچار پیری زودرس شده اید  ضمن پرهیز از خوردن سرکه و ترشیجاتی که با سرکه درست شده اند، و پرهیز از تند غذاخوردن یا درست نجویدن غذا؛ باید هر بار ۶۰گرم ریشه  ریوند چینی را بسیار نرم بسایید و با ۴ گرم دارچین نرم در دو لیتر نوشابه کومبوچا و یا آب انگور زرد و رسیده مخلوط کنید و بگذارید لااقل ۸ روز داخل یخچال بماند و پس از هر وعده  غذای روزانه یک فنجان از آن را بنوشید.

زنجبیل، آمله  مقشر، پوست هلیله  زرد، پوست هلیله  کابلی، هلیله  سیاه از هرکدام ۱۰ گرم، شقاقل، بهمن سرخ، بهمن سفید و تودری سرخ و سفید از هر کدام ۲۰ گرم و مغز تخم زبان گنجشک ۴۰ گرم، همه را بسیار نرم بکوبید، بعد کنجد، مغز بادام شیرین و مغزپسته خام از هر کدام ۲۰۰ گرم را نرم بکوبید، بعد همه را با یک کیلو عسل مخلوط کرده و هر روز صبح، ظهرو شب، هربار یک قاشق شربت خوری از آن را میل کنید.

 

همچنین ببینید

کلم

با کلم شیمی درمانی کنید..!!

با کلم شیمی درمانی کنید..!! هورمون استروژن یکی از عوامل شناخته شدهٔ محرل سرطان پستان” …

پاسخ دهید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *