معماری
خانه / بیماریهای دستگاه گوارش دهان و دندان / 6 روش درمان گیاهی برفک دهان در طب سنتی
برفک دهانی
برفک دهانی

6 روش درمان گیاهی برفک دهان در طب سنتی

6 روش درمان گیاهی برفک دهان در طب سنتی

برفک دهان چیست 

برفک دهان (thrush)، عبارت است از عفونت قارچی بافت های داخلی دهان با قارچی به نام کاندیداآلبیکانس و با ظهور لکه های سفید خامه مانند بر روی مخاط ملتهب زبان یا داخل گونه مشخص می شود. این بیماری معمولا خوشخیم است ولی ممکن است علامت وجود عفونت با ویروس ایدز باشد و یا در بیمارانی که تحت شیمی درمانیقرار دارند ایجاد شود.

برفک دهان، همچنین به عنوان کاندیدیازیس دهانی شناخته شده است، یک نوع عفونت قارچی است که در داخل دهان و روی زبان بوجود می آید. برفک دهان هنگامی رخ میدهد که سیستم ایمنی بدن در برابر این قارچ کنترل نمی شود و قارچ رشد میکند.اگر به موقع درمان نشود به سقف دهان، لثه ها، لوزه ها و یا پشت گلو گسترش می یابد.سایر علائم و نشانه در دهان شامل قرمزی، درد، ، مشکل بلع و نمی تواند طعم و مزه را تشخیص دهد. برفک دهان درهر سنی می تواند بوجود اید ولی، در نوزادان، سالمندان، کسانی که سیستم ایمنی ضعیف و کسانی که دندان مصنوعی دارند و افرادی که دیابت دارند،شایع تر است.
حملات مکرر برفک دهان نیز بیانگر نقص ایمنی بدن است. از این رو، اولین قدم تقویت سیستم ایمنی بدن با رژیم غذایی سالم است. به علاوه، حفظ بهداشت دهان و دندان، ورزش منظم و خواب مناسب و استراحت هم لازم است.علاوه بر این، می توانید با برخی از داروهای خانگی ساده برای کنترل عفونت و کاهش علائم استفاده کنید.

درمان برفک دهان در کودکان عبارت است از ریختن قطره نیستاتین، هر ۶ ساعت یکبار دردو طرف دهان

در اینجا 6 داروی خانگی برای برفک دهان می باشد که عبارتند از:
۱. نمک
نمک سریع ترین درمان برفک دهان است.½ تا ۱ قاشق چای خوری نمک را در ۱ فنجان آب گرم بریزید و غرغره کنید، چند بار در روز تا زمان بهبودی این کار را تکرار کنید.همچنین می توانید مقداری نمک بر روی زبان خود ریخته و در داخل دهان آن را نم نم کنید سپس به آرامی با انگشتان دست خود برای چند ثانیه به همه جای دهان بمالید. سپس با آب گرم بشویید دو بار در روز بمدت سه تا چهار روز توصیه می شود
۲. ماست
ماست پروبیوتیک به درمان برفک کمک می کند. برای درمان عفونت قارچی، از ماست ساده، ماست شیرین نشده استفاده کنید. ماست را در زبان و داخل دهان قرا رداده و با انگشت بمالید به مدت ۵ تا ۱۰ دقیقه بماند، سپس با آب گرم بشوئید. یک یا دو بار در روز به مدت چند روز انجام دهید
۳. روغن نارگیل
یک درمان خوب برای مبارزه با عفونت دهان و دندان است.

روغن نارگیل را در منطقه داخلی دهان و زبان به طور مستقیم با استفاده از یک توپ پنبه ای بزنید. این کار را چند بار در روز به مدت یک هفته انجام دهید.همه جای دهان را با این روغن به مدت ۱۰ دقیقه، بمالید سپس دهان خود را با آب گرم بشویید و دندان های خود را مثل همیشه مسواک بزنید. این کار باعث ضدعفونی دهان می شود
۴. سرکه سیب
سرکه سیب حاوی آنزیم هایی است که می توانید عفونت را کنترل کنید. علاوه بر این، به افزایش سیستم ایمنی بدن کمک میکند.با توجه به تحقیقات انجام شده در سال ۲۰۱۴ در مجله پروتزهای دندانی ، سرکه سیب وخواص ضد قارچی ان اثبات شده است.۲قاشق چای خوری سرکه سیب و ½ قاشق چای خوری نمک را در یک فنجان آب گرم بریزید. دهان خود را بشوئید چند روز بعد متوجه خواهید شد که چقدر از شدت عفونت کاسته شده است یا ۲ قاشق غذاخوری سرکه سیب و عسل را به یک فنجان آب گرم ریخته و دو بار در روز بنوشید.
۵. روغن درخت چای
برای درمان برفک دهان موثر است. خواص ضد قارچ قدرتمند آن به کنترل سریع آن کمک میکند.در تحقیق انجام شده در سال ۲۰۰۴ ، محققان دریافتند که روغن درخت چای اثرات ضد قارچی بسیار قوی دارد۴ یا ۵ قطره از روغن درخت چای به ۱ فنجان آب گرم بریزید برای چند دقیقه غرغره کنیددو بار در روز تا زمان بهبودی انجام دهید
توجه: به یاد داشته باشید مصرف زیاد روغن درخت چای می تواند عوارض جانبی داشته باشد
۶. جوش شیرین
یک درمان موثر و ارزان برای برفک دهان است. عفونت را می کشد
با توجه به تحقیقات انجام شده در برزیل مجله تحقیقات دهان و دندان در سال ۲۰۰۹، خاصیت جوش شیرین در این مورد را تایید کرده است.۱تا ۲ قاشق چای خوری جوش شیرین را با آب مخلوط کرده تا به شکل خمیر در آید. با یک توپ پنبه این خمیر را بر روی زبان و منطقه گونه از درون بزنید. برای چند دقیقه صبر کنید ، سپس دهان خود را با آب گرم بشویید. این درمان را ۲ یا ۳ بار در روز به مدت چند روز انجام دهید
همچنین، ½ قاشق چای خوری جوش شیرین را در یک لیوان آب بریزید. دهان خود را دو بار در روز تا زمان بهبودی انجام دهید.

همچنین ببینید

پوسیدگی دندان

عوامل پوسیدگی دندان چیست؟قسمت اول

عوامل پوسیدگی دندان چیست؟ پوسیدگی دندان و عوامل آن  باهر بار خوردن غذا، قطعات کوچکی …

پاسخ دهید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *